URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ni herois, ni esquirols, ni vius, ni purs, crònica d’una vaga general

Alternativa | 04 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Una vegada transcorreguda la vaga general, arriben les conclusions i per tant les diferents valoracions que segons d’on vinguin semblen que no han viscut el mateix dia uns i els altres.

Si féssim un diccionari de vaga podrien traure les següents definicions:

Heroi: Individu que ha fet vaga i ha contribuït a la protesta contra la reforma laboral.

Esquirol: Individu que no ha fet vaga i per tant no ha contribuït a la protesta contra la reforma laboral.

Viu: Personatge que pensa que no val la pena perdre un dia de salari en una vaga general que no servirà per res, i a més se’n riu dels que fan vaga.

Purs: Concepte que tenen els “vius” del que han fet una vaga que no servirà per res i a més tindran un bon descompte a l seu salari a final de mes.

Si agafem els valors absoluts d’aquests conceptes ens podem trobar que la immensa majoria dels treballadors estan a favor de la reforma laboral, però si llegim els diferents mitjans de comunicació i sobretot les xarxes socials tindrem que aquest conceptes del diccionari de vaga són certs però els seus valors han de ser relatius i no absoluts.

A la edició digital del diari “PUBLICO” malgrat durant el dia de vaga no s’actualitzés, els comentaris als diferents articles del columnistes eren molt variats, reconeixent que la ideologia del diari “PUBLICO”    és esquerrana i per tant la majoria dels seus lector i comentaristes tenen aquesta tendència, molts reconeixien que mentre la vaga costi doblers al treballador (un dia del seu salari) mai tindria èxit perquè la situació és molt delicada i que aquest moviments obrers de vaga tot just tindrien un relatiu èxit a les gran empreses, fàbriques i entitats públiques. Aquest raonament deixa en evidència que fer una vaga en ple segle XXI sigui una manera ja no efectiva, si no vàlida per donar a conèixer el malestar d’un col·lectiu, ja alguns columnistes deien que la vagues varen de deixar ser efectives en el moment que es varen legalitzar. Un altre comentari que deixa en evidència aquestes mobilitzacions és la queixa d’un integrant d’un “piquete informatiu” on posava “de volta i mitja” als treballadors que una vegada havien acabat la seva jornada laboral s’incorporaven a les manifestacions afirmant “que vaga i manifestació eren un actes inseparables i per tant que aquestes persones no tenien dret a participar a la mateixa”, aquests ciutadans que varen acudir a la manifestació després de la seva jornada laboral, els incloem Dins l’èxit o el fracàs de la vaga?

Dissabte, el govern alemany manifestava que la vaga no havia tingut prou recolzament dels treballadors, i que esperaven aquests, Que tothom es pot permetre perdre un dia de salari, o Que els empresaris alemanys són com els espanyols?

El moviment 15-M al que jo al seu dia vaig criticar amb una afirmació que no va agradar a molta gent, que ballant “capoeira” no aconseguirien res i s’haurien d’implicar més, ha madurat i les seves assemblees si bé han perdut vistositat (ja no hi ha capoeires) ara són més efectives i concretes i són un exemple d’implicació i que a ben segur al futur els seus integrants seran ben importants i pel proper 12 de maig estan convocant a la ciutadania per prendre el carrer una vegada més.

El sindicalisme malgrat estar tocat no està enfonsant, està tocat perquè els treballadors ja no creuen en ell, el que han de fer es deixar els arcs i les fletxes i agafar ordinadors i sobre tot baixar al carrer a parlar amb la gent.

Mallorca pot ser un escenari més que perfecte per demostrar el rebuig de la classe treballadora a l’actual situació econòmica, es poden fer assemblees pacífiques a les seves places demostrant al nostres visitants que tenim una joventut que mai havia estat tan preparada com ara, una treballadors feners com els que més i una més lamentable CEOE que no sap que fer amb una  joventut i uns espanyols que mai han estat tan preparats com ara en aquest país, o sí sap que ha de fer un no vol esperar una sèrie d’anys per recollir els fruits que poden donar.

 

Territorio Vergara

  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb