URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal obrir el centre de turisme ornitològic de la Gola.

Alternativa | 11 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Ens preocupa i criticam el tancament del  Centre de Turisme Ornitològic  de la Gola  que en principi s’hauria d’haver obert l’1 d’abril. A més sembla que no es mou ni licitació ni contracte per a la gestió del Centre i es posa en dubte la seva obertura enguany. Hem demanat a l’equip de govern que s’informi sobre aquest tancament però encara no hem obtingut resposta. Demanam  la continuïtat del Centre i que es garanteixi el manteniment i millora de la zona humida i del Parc.


El tancament del Centre seria una pèssima notícia per Pollença i de cap de les maneres pot ser consentit per l’Ajuntament. El Centre té un gran potencial, i és un gran valor afegit del municipi. És totalment hipòcrita veure com s'omplen la boca amb la desestacionalització turística i poden deixar tirat un petit recurs, de baix cost, que ja havia sembrat llavor i era lloat per molts visitants. Al 2011 va registrar la visita de 5.823 persones en tota la temporada, i un  53% dels visitants eren britànics. El major volum de visitants es va registrar durant els mesos de primavera i tardor, amb la qual cosa se n’ha consolidat l’oferta turística fora de temporada. Concretament, el mes de maig de 2011 es va registrar el nombre més alt de visites al centre, amb prop de 1.400 persones.

 

El Centre de la Gola és el primer i únic d’aquestes característiques obert al públic a les Illes Balears. Ha estat gestionat fins a finals de març pel Consorci la Gola, que estava format per l’Ajuntament de Pollença i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i es troba a la zona humida de la Gola, al bell mig del Port de Pollença. Es va inaugurar l’any 2010 amb l’objectiu de donar a conèixer els valors ornitològics i naturalístics del nostre terme municipal. A més, el centre ha fet una gran feina educativa i divulgativa i va recopilar el registre de prop de 70 espècies diferents d’aus a la Gola. 


 

El Centre de la Gola és el primer i únic d’aquestes característiques obert al públic a les Illes Balears. Ha estat gestionat fins a finals de març pel Consorci la Gola, que estava format per l’Ajuntament de Pollença i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i es troba a la zona humida de la Gola, al bell mig del Port de Pollença. Es va inaugurar l’any 2010 amb l’objectiu de donar a conèixer els valors ornitològics i naturalístics del nostre terme municipal. A més, el centre ha fet una gran feina educativa i divulgativa i va recopilar el registre de prop de 70 espècies diferents d’aus a la Gola. 

 

Nota de premsa del GOB denunciant el tancament

 

Article i fotografies del company Biel Perelló 

 

Reportatge sobre el CENTRE DE TURISME ORNITOLÒGIC DE LA GOLA (Port de Pollença) emès el 28 de setembre de 2010 al programa L'AGUAIT de TV DE MALLORCA [M] i produït per MIRAPRIM.


 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb