URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pla d'ajust de Pollença

Alternativa | 13 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va aprovar l’informe del pla d’ajust  previst al RD 4/2012 per garantir el pagament del préstec demanat per pagar als proveïdors.  Abans d’aquest pla d’ajust al pressupost del 2012 s’havien reduït les despeses 925,620,1 € i s’havien aprovat amb un superàvit de 330.461,6 €. Les principals mesures d’ajust:

1.- Una mesura que ja cobreix les quotes de devolució del préstec: l’aplicació dels nous valors cadastrals que van entrar en vigor el 1 de gener de 2007, i que es van incrementant anualment  500.000 euros, anualment durant nou anys. Hem de recordar que a  Alternativa volíem presentar una moció al ple de febrer demanant una  revisió dels valors cadastrals a la baixa, però el RD 20/2011 aprovat pel govern central del Partit Popular ens va impedir presentar aquesta moció que era assumible per l’Ajuntament i hagués ajudat als ciutadans (veure article)

2.- Amb la pujada a l’any passat de les taxes de la recollida i tractament de fems s’ha cobert totalment el servei i s’ha eliminat el dèficit que generava el mateix.

3.- Es continuarà la inspecció de tributs locals  que ja es va iniciar al 2011 que s’ampliarà durant quatre anys; a més de revisar l’impost de construccions es revisarà l’IBI.

4.- Durant el 2011 s’ha experimentat un fort increment a la recaptació de sacions urbanístiques (592,906,61 € ), xifra que es pot superar fàcilment.

5.- Reducció de l’import dels contractes. La obligació de presentar mínim tres pressupost pels contractes de serveis o de subministraments que excedeixin de 4000 euros i els d’obres que excedeixin els 18.000 €.  Aquesta mesura que no es feia en nombroses ocasions a l’anterior legislatura i que no ens vam cansar de denunciar ha suposat un sobrecost a alguns serveis. Al pla es reitera el compromís que ja s’ens va fer a l’aprovació dels pressuposts de licitar segon marca la llei els serveis de jardineria, poda, manteniment elèctric...

6.- Es preveu que el servei de la residència no sigui tan deficitari per l’Ajuntament quan es facin les obres del centre de dia  i es puguin substituir  les places de la residència que es trobin en pitjors condicions per les del centre de dia, el que permetre pujar el preu públic.

La major preocupació que tenim en aquest moment és la idea de que el govern central del PP pugui obligar als Ajuntaments a que els serveis socials i culturals es financin totalment mitjançant taxa o preu públic.

Memòria

Pla d’ajust

A la relació certificada de factures  (1,741.474,95 €) per la qual es fa el prèstec i aquest pla d'ajust  hi ha un bon grapat de factures d'empreses i persones que com van denúnciar al seu dia a fiscalia (sense resultat) es van fer incomplit la llei de contractació pública i que han significat un sobrecost per tots els ciutadans , però una vegada que s'ha fet la feina i aquesta s'ha confirmar per part d'un polític o tècnic s'ha de pagar.

També destaquen algunes factures de fa ja un bon grapat d’anys (2006, 2007...), alguna de les quals no ha estat registrada fins el 2011. Un exemple més de com s’han fet les coses a aquest Ajuntament.

Mentre el banc central europeu presta als bans a un 1% aquest ens faran pagar a l'Ajuntament entre un 5 i un 6%. 

Blog a-políticos 

 


 Divendres 13 d’abril

 Presentació del llibre

“Els Invisibles. Diccionari de militants, organitzacions i sindicats llibertaris de les Illes Balears. Volum 1: Mallorca. 1869-1952”.
Grup d’Estudis Llibertaris Els Oblidats: Miguel López, Pere J. Garcia.
20h. Centre Cultural de Pollença
 
Dia 14 d’abril
Acte d'homenatge als republicans.
Poesia i ofrena floral.
Música republicana: Taverners, Xeremiers Tomeu Cerdà i Eladio Lorente.
19h. Plaça dels Seglars.
En aquest acte volem convidar a tothom que vulgui a declamar un poema, llegir un text o tocar o cantar una cançó.
 
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb