URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Solidaritat amb David, Guillem, Sílvia i Robert

Alternativa | 16 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Que la justícia no és igual per a tothom, ho sabem tots. Que hi ha diferències segons el teu poder econòmic i/o polític a l’hora de comparèixer davant el jutge és més que evident. Així com també som conscients de que la justícia pot arribar a ser (massa cops) una eina del poder.

I això s’ha tornat a demostrar en el procés que estan patint David, Guillem, Sílvia i Robert, militants independentistes que després d’uns incidents a la Diada de Mallorca del 30 de desembre de 2010 foren acusats d’ultratge a la bandera espanyola, delicte d’atemptat a l’autoritat i lesions. Unes acusacions que suposen una petició de 9 anys de presó i 13.000 euros en indemnitzacions i multes per part de la Fiscalia.

Tant l’acusació com la petició de la fiscalia son surrealistes. Aquell 30 de desembre de 2010 certament hi hagué incidents: la policia carregà  durament, mentre feixistes llançaven cadires contra els manifestants; fet que provocà que alguns d’ells s’hi tornassin. Durant aquella manifestació, en David i en Guillem formaven part del servei d’organització, duent un guardapits identificatiu. Tanmateix, dies més tard, ambdós foren detinguts per la policia espanyola, sota l’acusació d’haver agredit a membres d’aquest cos. Posteriorment, la premsa inicià una duríssima criminalització contra ells dos: mentí, difamà, publicà fotografies amb noms complets i suposades biografies militants. Segons els mateixos manifestants, en David i en Guillem són innocents: ni el primer llançà cap cadira, ni el segon agredí a cap policia. Tot sembla un muntatge cap a unes persones compromeses des de fa molts anys en les lluites socials.

Aquests militants seran jutjats el proper dia 18 de juny de 2012 i des de l’esquerra independentista de Mallorca s’ha iniciat una campanya de suport i petició d’absolució i s’ha habilitat un bloc: http://absoluciomallorquins.wordpress.com/

 

Des de la campanya et proposam dues maneres de donar-nos suport:

·         Fent difusió del cas: 

o    Organitzant conferències, xerrades o fent agitació. Per això, et pots posar en contacte amb nosaltres (absoluciomallorquins@gmail.com): ja sigui perquè et facem arribar material o bé per poder comptar amb alguna de les persones encausades per a la conferència o xerrada.

·         Econòmicament: 

o    Distribuint els bons de suport. Ingressant primer els doblers al compte de la campanya et farem arribar els bons per correu ordinàri per a la seva distribució. Igualment t’aconsellam posar-te en contacte amb nosaltres.

o    Fent un ingrés al següent compte: “Sa Nostra” 2051 0217 81 1070008980

Des d’Alternativa per Pollença volem sumar-nos a aquest recolzament i volem manifestar el nostre suport als quatre imputats, amés del nostre rebuig cap a un tipus de justícia que no cerca més que la criminalització i posar fre a l’activisme polític i social.

Sabem que aquest judici no els aturarà, sinó que més bé els donarà força per a continuar, ja que això demostra que la seva acció obre una mica més les escletxes del sistema. Endavant companys. Tota la nostra solidaritat.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb