URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal una nova exposició de l'Ordenança d'ocupació de la via pública.

Alternativa | 17 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Ahir va finalitzar l’ exposició pública de la ordenança d’ocupació de la via pública. Després de la seva aprovació inicial la junta de portaveus ens hem reunit dues vegades per revisar-la, sense arribar a fer-ho de manera completa, al manco s’hauria d’haver fet una altra reunió. Falta entre altres coses revisar els diferents mapes de l’ordenança. Per això el divendres passat vam presentar unes al·legacions a la mateixa ordenança.

Pel que sabem s’han presentat nombroses al·legacions substancials a l’ordenança per això ara el més norma,l i el que demanam a l’equip de govern, és que la nova ordenança no s’apliqui aquesta temporada ja que consideram que seria impossible fer-ho de forma correcta quan la majoria de les terrasses ja s’han muntat. La precipitació amb la que s’han fet les coses fins ara no ha portat res bo i seria il·logic pretendre aplicar ara una ordenança amb canvis prou significatius respecte a la que tenim a aquest moment.

El més lògic  i el que demanam és  reunir de la junta de portaveus per estudiar totes les al·legacions que s’han presentat, i fer una nova redacció el més consensuada possible i una nova exposició pública de la ordenança amb les al·legacions acceptades. Així tothom haurà pogut dir la seva i els bars, restaurants i comerços tendrien temps per complir sense problemes la nova ordenança a la temporada.

Aquestes són les al·legacions que hem presentat, a més de diferents propostes que hem fet a les dues juntes de portaveu, i que esperam poder ampliar en noves reunions.

- El títol de l’ordenança hauria de ser “ordenança municipal reguladora de l’ocupació de la via pública” més breu i que inclouria tot el que ocupés la via pública.

 

- Article 9. Denegacions.

        - 11. l’informe favorable o desfavorable de la policia per les ocupacions sol·licitades en la calçada o en zona d’aparcaments s’han de fonamentar en informes previs amb criteris objectius; freqüència i intensitat tràfic, amplitud de la calçada, si és d’un sentit o doble sentit, localització de l’espai... (afecta també a l’article 16.4.1.)

        - 14 i 21. Cal fer un llistat dels llocs considerats d’especial rellevància ambiental o monumental (afecta també a l’article 16.5).

- El capítol III també ha de fer referència a ocupacions realitzades per comerços.

- Article 18.3 Es podran permetre ancoratges o fixacions en llocs com la primera línia per evitar que el vent pugui aixecar els para-sols.

 

- Article 40 Infraccions lleus. Llevar totes les que fan referència a ús i no a ocupació de la via pública; 40.7./ 40.8/ 40.26/

Llevar l’article 40.17. Què fa referència a la realització d’acampades i que no té cap sentit a Pollença.

El 40.27; la venda ambulant s’hauria de regular ni prohibir totalment,

El 40.28; els artistes de carrer s’han de regular.

- L’ordenança ha de incloure un apartat dedicat als expositors i ròtols comercials de comerços  que es pengen a les fatxades o es posen a la via pública i tenen un important impacte visual , degradant el paisatge urbà.

 

Articles anteriors sobre el tema;

Una ordenança hibrida i confusa.

Nova ordenança ocupació de la via pública.

Vivim en societat.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb