URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ous i caragols

Alternativa | 18 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Un nou article del nostre company Mariano Moragues, cal insistir i donar llum. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

La veritat no és qüestió de números. Les majories no converteixen en ciència les seves creences. Si fos així encara picaríem pedra i creuríem que la terra és plana. Jo no sé si J.R. Bauzá fa es pur, vol passar per més viu que els altres, té mala llet, és un cínic, és més caparrut que el peix de xarxa, està obsessionat amb centralisme castellà, és un poll entrat en costura que es creu tot lo món, o simplement una persona desinformada i equivocada. Triau. Defensa que la manifestació de les urnes li donen la raó en la seva política contra la llengua, quan tots saben i ell ho sap, que no es vota cada punt d’un programa (seria una monada que fos així), sinó que les votacions a un partit són molt més genèriques i desgraciadament sovint més emocionals que racionals i poques vegades el comú de la gent ha llegit el programa del partit que vota. Dir que té un 64% de gent que recolza punt per punt el programa, és una fal·làcia evident; encara que fos així, això no significa que la política lingüística de J. R. Bauzá deixi de ser un absurd històric, social, antropològic, anticonstitucional (Art. 3), contra un dels drets Civils i Polítics dels pobles de les N.U. firmats i reconeguts per l’Estat espanyol, anar contra una cosa consensuada amb els seus (els fa quedar com a beninois), etc.... A més d’una falta de respecte per una cultura, que pareix no és la seva, ni l’estima. Ja s’ha dit per pa i per sal  que alçurar l’abeller de la llengua, quan la cosa funcionava tranquil·la i bé, deixant en banda el talabastaix de les qüestions del programa que són urgents, és mostrar la filassa, tenir culajera i moure bues sense importar-hi.

Amb raó A. Alorda, en el Parlament li entimà:“Sr. Bauzá vostè és el pitjor enemic de la nostra llengua”. S’escolà major, Rafel Bosch, la veu del seu amo a qui ensabonà demanant que retiràs el que havia dit. Jo li demanaria al Sr. Bosch, que ha decebut a tots els qui creiem que posaria un poc de seny a tot aquest desgavell, digui meam si no hauríem de recular al temps de Franco per trobar dins Mallorca una política lingüística tan nefasta com la de Bauzá, de la qual ell mateix s’ha fet còmplice. Ni els animals caguen dins el seu cau!

 

 


Xerrada
 
Els orígens del republicanisme a Mallorca i la I República.
 
Catalina Martorell Fullana.
 
Dia 20 d’abril. 20h. Centre Cultural de Pollença
 
 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb