URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El tema del tapeo

Alternativa | 19 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

    Fa unes setmanes va sorgir al Port de Pollença una molt bona iniciativa que ha servit per donar una mica d’ambient a les nits dels dijous. Aquesta consisteix en la “Ruta del Tapeo”, que consta de disset bars adscrits amb l’oferta de tapa + canya o vi per 1,50€.  Els responsables d’aquesta idea van convidar als bars de Pollença a unir-se a la iniciativa i, en principi, pareixia que la idea era ben rebuda per alguns d’aquests bars.

         Poques setmanes després s’ha organitzat una ruta a Pollença, la “Tapas Route”, que ha triat també el dijous; aquesta noticia va sortir al diari "Última Hora" i en ella sortien a la foto el batlle i una regidora. L’oferta de Pollença inclou paquets per turistes que inclouen autobusos i un guia. Al Port de Pollença ha caigut molt malament, en primer lloc, el fet de que els organitzadors de Pollença hagin triat el mateix dia i, en segon lloc,  que des de l’Ajuntament es recolzés la iniciativa de Pollença quan no s’havia fet el mateix amb la inicial al Port de Pollença.

        La nostra opinió és que des de l’equip de govern no s’ha actuat correctament recolzant una iniciativa i no l’altra. Pensem que en un municipi com el nostre, que compta amb diferents nuclis, s’ha d’actuar amb molta cura per evitar situacions  conflictives i per cohesionar al màxim el municipi. Vàrem demanar si hi havia qualque tipus de subvenció, com es remorejava, i ens han contestat que l’única aportació de l’Ajuntament va ser l’assistència a l’acte de la inauguració i la famosa foto.

        Pensem que el conflicte que s’ha creat ve donat per dues filosofies diferents a l’hora de desenvolupar una mateixa idea: una neix dels propietaris dels bars, que cerca sumar esforços per dinamitzar les nits dels dijous; i l’altra, que neix de la iniciativa d’un particular que ofereix el servei als bars. En cap cas s’ha d’entendre com un conflicte entre els dos nuclis de població, les dues filosofies són legítimes, però evidentment pensem que una és més interessant que l’altra.

        Des d’Alternativa volem animar als restaurants i bars de tot el municipi a crear una associació que pugui servir per canalitzar millor aquestes iniciatives. Entre tots hauríem de fomentar el potencial turístic del nostre municipi de forma coordinada, evitant entrar en competències i, si pot ser, involucrant al tres nuclis de població, ja que pensem que la Cala Sant Vicenç també pot entrar en aquest joc.

La "Ruta del tapeo" al Port de Pollença.

 

 

 

El batle, Toni Seguí i la regidora de turisme presentant la ruta de tapa a Pollença 

 


Xerrada
 
Els orígens del republicanisme a Mallorca i la I República.
 
Catalina Martorell Fullana.
 
Dia 20 d’abril. 20h. Centre Cultural de Pollença
 
 
 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb