URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple d'abril

Alternativa | 25 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Ordre del dia del ple d’aquest dijous a les 20:00 h. Podeu venir a la sala de ple, el podeu seguir a Ràdio Pollença i si la tecnologia no falla anirem informant del mateix al nostre perfil de facebook i després a aquest bloc.

A aquest ple es presenten les mocions del ple ordinari de març, que no es va realitzar per la vaga general .

I.- PART RESOLUTIVA

       

1.- Aprovació definitiva, si procedeix, del Compte General corresponent a l’exercici 2010.

Només comentar que crida l’atenció la quantitat de factures que havia sense pressupost, un exemple del desgavell de la gestió econòmica de la passada legislatura.

2.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança municipal de Policia i Bon Govern de l’Ajuntament de Pollença

Fins ara l’horari de obertura de les terrasses dels bars i restaurants era fins les 4 de la nit, si s’aprova aquesta modificació passarà a ser fins les 2 de la nit. Encara que per resolució de l’òrgan municipal competent podrà ser ampliat excepcionalment en zones turístiques, així com restringit per evitar molèsties als veïns o en zones d’especial incidència en el medi ambient. La restricció podrà afectar a una zona concreta o únicament als locals on l’ocupació produeixi molèsties als veïns previ informe de la Policia Local.

3.- Aprovació, si procedeix, de la resolució de la declaració de compatibilitat del lloc de treball (arquitecte, personal funcionari) ocupat pel Sr. Rafel Balaguer Galmés

En principi  es tracta de la renúncia a la compatibilitat que tenia aquest funcionari. Just a aquest ple haviam demanat per escrit regularitzar  la situació laboral irregular de aquest funcionari amb una reducció de jornada i un sou establerts per decret de batlia des del 2005. Un funcionari tan important com aquest i a qui se l’encarreguen informes tan fonamentals com el de la zona humida de l’Ullal o de la fàbrica, no es pot mantenir a una situació com aquesta. Li dedicarem un article al tema.

4.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 173 de 21 de febrer de 2012.

Nomenament de procurador i lletrat al contenciós administratiu interposat pel sindicat FSP_UGT contra l’acord d’aprovació de la plantilla de 2011.

5.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 315 de 16 d’abril de 2012

Es revoca un acord anterior. L’Ajuntament  no es podrà unir al contenciós que ha posat Alaró contra la Conselleria d'Innovació pels seus criteris a l’hora d’aplicar el repartiment dels fons de cooperación local als pobles que estan situats a la serra de Tramuntana. Pollença té més del 60 per cent del territori protegit,però pel fet de tenir censats més de 5.000 habitants, no gaudim de l'aportació econòmica d’altres municipis més petits com Fornalutx.

6.- Aprovació, si procedeix, de la proposta d’acord en execució de la Sentència núm. 969/2011, de dia 21 de desembre, dictada per la Sala Contenciosa Administrativa del TSJ de les Illes Balears,

A la passada legislatura a pesar dels advertiments de la Secretària, el sindicat FSP_UGT i nosaltres es va atorgar un complement específics a dues  auxiliars administratives de l’Àrea d’Intervenció.  FSP-UGT va posar un contenció i la justícia els ha donat la raó. Ara aquestes auxiliars han de tornar aquest complements. D’aquesta forma s’ha perdut temps, doblers i aquestes auxiliars que van fer una feina extra han de tornar els doblers que van cobrar per la mateixa. Un desastre més que el regidor d’hisenda anterior podia haver evitat fàcilment.

7.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; PSM-EN i ERAM relativa a la creació d’una Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi

Com ja vam explicar presentam aquesta moció per articular un nou espai en el qual tots els grups representats en la corporació municipal treballin conjuntament per a estudiar els efectes de la crisi econòmica i proposar mesures per a pal·liar-los (article)  

8.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; CiU; PSM-EN i ERAM a favor de la plataforma per la llengua   

Una moció en defensa de la llengua catalana i contra els atacs que està realitzant el govern del PP; com el canvi a la llei de la funció pública.

9.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; CiU; PSM-EN i ERAM relativa a la promoció de Pollença com a ubicació de rodatges cinematogràfics, televisius i de fotografia   

Una bona manera de promocionar el municipi.

10.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; CiU; PSM-EN i ERAM en contra de la pujada d’imposts, a favor de la corresponsabilitat fiscal i de més liquidat (pdf)

El sistema de finançament és totalment injust amb Balears i ara encara ha empitjorat més amb el nou govern del PP .

11.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; PSM-EN i ERAM contra les retallades en educació efectuades pel Govern de les Illes Balears (pdf)

Amb les seves retallades el govern del PP està posant en perill l’educació pública el que posa en perill el nostre futur. Els països desenvolupats, avui, no poden competir en mà d'obra barata amb els països emergents. L'únic valor afegit que podem oferir al mercat de treball és la mà d'obra qualificada i la innovació. I això pressuposa que tinguem un sistema d'ensenyament públic de primera qualitat. (veure article sobre el tema).

12.- Moció presentada pels grups municipals PSOE; PSM-EN i ERAM per la retirada del RDL 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral (pdf)

No ens hem sumat a la presentació d’aquesta moció per part del PSOE, ja que la nostra assemblea ha considerat  que era massa hipocresia. El PSOE amb la seva política econòmica neoliberal i la seva reforma laboral va obrir el camí al PP. A juliol del 2010 vam  presentar una moció contra la reforma del PSOE (veure article)

13.-Moció presentada pels grups municipals A; CiU i ERAM  relativa a la reobertura del Centre de Turisme Ornitològic de La Gola (pdf)

Ja vam informar i criticar el tancament del  Centre de Turisme Ornitològic  de la Gola  que en principi s’hauria d’haver obert l’1 d’abril Hem fet i presentat aquesta moció conjuntament amb CiU i Esquerra demanant que sigui obert a les mateixes condicions que abans.

 


 

Dia 28 d’abril
 
Itinerari guiat
 
El Campament dels Soldats d'Artà
 
Associació d’Amics del Campament del Soldats
 
Sortida a les 8.30h. al Monument, Pollença.
 
És necessari portar berenar i calçat còmode. Pujarem en cotxe fins al campament.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb