URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs

Alternativa | 29 Abril, 2012 21:31 | facebook.com twitter.com

Precs comentats del ple del passat dijous.

- Demanar a la direcció de carreteres que es faci net el carril bici entre Pollença i el Port de Pollença, que es troba molt brut i és un perill. També és podia estudiar fer-ho mitjançant acord amb l’empresa de neteja viària.

Regidor de l’àrea de serveis;  s’ha fet una part, insistiran que es torni a fer completa.

Si parlam de desestacionalitzar el turisme és clar que el turisme ciclista és vital i hem de millorar tot el que l’envolta. El carril de bici entre Pollença i el Port de Pollença a més de despintat es troba molt brut.

-Demanem la retirada del crucifix de la sala de sessions de la Casa Consitorial i separar les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós.

Fa un bon grapat de plens que fem aquesta proposta sense cap resposta, finalment haurem de presentar una moció com a la legislatura passada i diran que hi ha coses més importants... Estam d’acord per un tema com aquest no cal una moció. El mateix informe de la Secretària que ens van presentar per justificar que no es podia posar un llaç reivindicatiu a l’edifici serveix per justificar que a la sala de plens d’un estat no confessional no pot haver un símbol religiós.

- Demanam regularitzar la situació laboral irregular de l’arquitecte municipal; funcionari amb una reducció de jornada i un sou establerts per decret de batlia.

Vam comentar aquet tema al punt de l’ordre del dia en el que l’arquitecte renunciava a una compatibilitat que no hauria d’haver tingut, igual que no li corresponia la reducció de jornada que gaudia “a la carta”.

- Demanam que l’Ajuntament faciliti i ajudi a la creació d’una associació de restauradors i bars del municipi per evitar conflictes com els de “les rutes de la tapa”.

No van dir res a aquest plec, a les preguntes ja comentarem el que vam dir de la polèmica a les rutes de tapeo.

- Demanam al batle que abans de fer propostes i peticions en nom de l’Ajuntament a la Presidenta del Consell de Mallorca informi als grups polítics representats a l’Ajuntament. Ja que peticions tan importants com la semipeatonizació del Port o la fàbrica requereixen un consens dels grups polítics.

El batle va dir que la visita era de la presidenta era un tema de feina  amb l’equip de govern d’intercanviar propostes. El tema de la semipeatonització es tractava firmar el conveni per rebre la carretera i al tema de la fàbrica es van enviar una sèrie d’informes tècnics a l’espera de l’opinió del Consell.

No ens convencen les respostes del batle, aquests temes tan importants s'haurien d'haver comentat en junta de portaveus.

La cadena es va convertir en marea... Fotografies al Diario de Mallorca.

 

Trescant pel món (CLXXV) Cap Salines - Cala Màrmols.

Alternativa | 29 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Un dia ben lluminós, ideal per fer una caminada per un dels espais verges que encara queden a Mallorca. L’itinerari és de Cap Salines a Cala Màrmols. Aquest espai  s’ha conservat gràcies a la bateria de costa que mantenia part d’aquests terrenys sota el control militar, per una banda,  i per l’altra gràcies als propietaris de la gran finca el Rafal des Porcs, que no urbanitzaren.

Començam a caminar just devora el far de Cap Salines, aquest far fou inaugurat el 31 d’agost de 1863. Al principi era una llanterna fixa alimentada amb oli però passà per tots els processos de modernització, al 1917 començà a funcionar amb carbur i al 1957 ja anava amb electricitat. Als anys 80 s’hi instal·laren plaques solars, sent el primer far de l’estat que emprava aquest tipus de sistema energètic. Al 2003 el CSIC signà un conveni amb l’Autoritat Portuària de Balears per poder emprar el recinte del far com a Estació d’Investigació Costanera i serà l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats qui el gestioni i hi dugui a terme les investigacions.

Seguim caminant a estones ran de mar i a estones per tiranys entre savines però sempre mantenint la mar a la vista, els colors fan goig. A pesar d’haver fet moltes aturades, en devers dues hores arribam a Cala Màrmols i com sempre la vista des d’alt és espectacular.

La platjola i els voltants són com un petit paradís, quina sort que encara quedin llocs així a Mallorca. Esper que se mantingui d’aquesta manera per a sempre i que cap especulador ni cap dels impresentables que ens governen ho puguin canviar.

                                                                             ARFV        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Possible petjada de Myotragus.

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb