URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Obrir el CTO en maig i en condicions.

Alternativa | 04 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple ordinari es va aprovar, la moció que presentavam conjuntament amb CiUi ERAM  relativa a la reobertura del Centre de Turisme Ornitològic de La Gola (pdf)  

El Centre de Turisme Ornitològic  de la Gola  que en principi s’hauria d’haver obert l’1 d’abril, a dia d'avui segueix tancat.

 Després d'un caramull de despropòsits  i despeses inútils relacionats a la zona humida de la Gola, el Centre va ser la primera bona notícia a aquest espai; es va inaugurar l’any 2010 amb l’objectiu de donar a conèixer els valors ornitològics i naturalístics del nostre terme municipal. Una iniciativa pionera i que entre altres coses possibilitava recuperar  la Gola pels ornitòlegs anglesos, que des dels anys 70 venien al Port

Al 2011 el Centre va registrar la visita de 5.823 persones en tota la temporada, i un  53% dels visitants eren britànics. El major volum de visitants es va registrar durant els mesos de primavera i tardor, amb la qual cosa se n’ha consolidat l’oferta turística fora de temporada. Concretament, el mes de maig de 2011 es va registrar el nombre més alt de visites al centre, amb prop de 1.400 persones. Per això és més que important aconseguir obrir el centre aquest mateix mes de maig com es va anunciar la premsa.

I no es tracta d'obrir el Centre sigui com sigui, cal obrir el centre en les mateixes condicions que abans.L’empresa que va gestionar el Centre l’any passat  a més d'obrir el centre va mantenir un blog  i un perfil a Facebook molt actius amb continguts en tres idiomas (català, castellà i anglès).El Centre ha oferit una informació especialitzada sobre els valors ornitològics de les Illes contribuïnt  a atreure un tipus de turisme diferent al de "de sol i platja".  S’han fet activitats ofertes al públic en general i als escolars en particular. Elaborant material informatiu pels visitants i participant a la Fira Internacional de Turisme Ornitològic a Extremadura. A més, el centre ha fet una gran feina educativa i divulgativa i va recopilar el registre de prop de 70 espècies diferents d’aus a la Gola. 

No ens podem permetre perdre aquest actiu tan important amb un cost petit si volem realment desestacionalitzar el turisme.

 

El turisme ornitològic està agafant molta importància i els turistes ornitològics necessiten espais naturals on observar les aus. Mentre altres avançen nosaltre no podem desaprofitar un turisme que històricament forma part de la història de Pollença.
 
Fira Internacional de Turisme Ornitològic de Extremadura.
 

 
Avui assemblea d'Alternativa per Pollença a les 20:30 a Can Ramon.. Funcionam de forma assembleària,  tothom pot dir la seva i cada persona és un vot, sense líders ni caps que s'imposin per sobre de ningú ni decideixin a les espatlles de tots.

Si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a alternativaperpollenca@gmail.com 


 POLLENÇA ENLLAÇADA

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb