URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLXXVI) Marea humana.

Alternativa | 06 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Ja sabeu que el passat diumenge se va fer la gran cadena humana per Sa Ràpita i Es Trenc, foren superades les expectatives i des del GOB ho qualificaren d’autèntica marea humana.

Les massives concentracions com aquesta o la que va tenir lloc a Palma a favor de la nostra llengua, demostren el grau d’implicació al que pot arribar la ciutadania quan es produeix malestar per les decisions dels governants. Per altra banda també queda patent la mala memòria dels ciutadans a l’hora d’anar a votar, oblidant durant uns dies com són aquests personatges als que donen el poder per administrar els interessos comuns. Quina ingenuïtat per part dels que votaren al PP< = >Destrucció; a cas són aquests impresentables, els que han de defensar el territori, la nostra llengua, fer pagar la crisi als banquers culpables de produir-la o defensar els drets dels ciutadans per damunt dels seus fructífers negocis i els seus capitals que multiplicaran especulant o fent el que faci falta? Mem si a la propera hi posam una mica més de seny, unes paperetes amb les sigles que no toca ens pot sortir molt car.

Diumenge passat havia de partir prest de Sa Ràpita, per el que damunt les dotze i mitja del migdia vaig començar a caminar de cap al cotxe i me vaig topar amb unes situacions curioses. Primer vaig trobar a dos homos que explicaven, a unes al·lotes que havien estat a la manifestació, els beneficis pel poble que suposaria la construcció del complexe hoteler, posant l’exemple de que hi hauria picapedrers que tindrien feina, angelets, en aquets moments no pensaven que per aquets motius s’hauria de construir un complexe cada any.

En sortir a la carretera vaig veure a dos policies locals que començaven a repartir multes als cotxes que  estaven aparcats al costat de la calçada i que no impedien per res la circulació. Vaig considerar que això era caçar en dia de fortuna i els hi vaig voler fer algunes fotos aprofitant la  concentració posada en el bloc i les matrícules. Per l’acera que jo estava hi passaven una parella amb un cotxet de nin petit i amb cares i veus gens amigables, cridaren a un dels policies pel seu nom de pila i li digueren que els hi estaven fent fotos, l’agent alçà el cap i la parella l’hi repetí el que li acabaven de dir. Jo vaig esperar un poc per si me volia fer qualque pregunta però ell tot duna recuperà la concentració en la feina. Al cap d’un moment passaren per la zona altres persones, entre elles un professor de la Universitat que se dirigí a un dels guàrdies per expressar-li el seu desacord amb el que estaven fent però com no era fàcil desconcentrar a aquest policia, que segurament veia que tenia feina d’escriure per a moltes hores, va ser el senyor que empenyia el cotxet amb la criatura qui s’encarregà, des de l’altre banda de la calçada i a crits, de contestar a aquell vianant: que això era una carretera i que aquí no se podia aparcar, que ningú els hi havia demanat que vinguessin a aparcar aquí, que sen vagin a aparcar a Palma, a mem què s’havien cregut...  i d’altres frases dins aquest estil. Un altre cas ja massa típic dels que estan a ca seva i els altres si no hi estan d’acord que se’n vagin.

Pot ser que manqui tasca pedagògica  de cap als col·lectius que no entenen que consumir més territori és pa per a avui i fam per a demà i que dels beneficis de la construcció i de l’explotació del complexe hoteler, el que quedarà a Campos serà mínim.

Per una altre banda, s’hauria de tenir en compta un dels arguments que donen alguns defensors del projecte, aquest és que Campos ha de mantenir uns grans espais naturals per a ús i goig de tot el món, mentre el municipi no pot tenir el desenvolupament urbanístic que puguin tenir altres. Per posar un exemple, Calvià que no té gens de respecte pel seu territori, compta amb moltes places per a estàncies de turistes i molts d’aquest turistes van a nedar i gaudir de les platges d’Es Trenc sense que hi deixin benefici. Tal volta hi hauria d’haver un sistema de compensació que no permetés que un municipi que fos respectuós amb l’entorn se ves perjudicat econòmicament, es a dir, que els pobles que han construït en accés aportessin part dels guanys turístics als que han consumit menys territori. Per als municipis hauria de ser rentable no destruir l’entorn.

Vos imaginau com seria Mallorca si s’hagués aplicat un sistema així des dels anys 60?

                                                                                               ARFV        

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb