URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Volen esbucar la fàbrica 2.

Alternativa | 09 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Davant la negativa del batle a iniciar cap expedient sancionador als propietaris de l'antiga  fàbrica de Can Morató (bé catalogat), hem fet la feina que no fa el batle  i hem registrat una instància demanant a la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca la imposició d’una multa coercitiva als propietaris de l’antiga fàbrica de Can Morató pel seu incompliment del deure de conservar i mantenir un bé catalogat, i el seu incompliment de les resolucions dictades per part de l’Ajuntament (art 30 de la llei 12/1998  de Patrimoni Històric de les Illes Balears ).

L’antiga fàbrica de Can Morató va ser declarada bé catalogat i inclosa al catàleg insular de patrimoni històric de Mallorca (2001-2002). Des del moment de la seva declaració els propietaris no han fet cap tipus d’actuació per evitar el deteriorament de l’edifi, conservar-ho i mantenir-ho.Cal recordar la manca d’actuacions dels propietaris de la fàbrica va provocar el tancament del camí públic de Can Joanot al mes de març de 2010 i que s’ha prolongat durant dos anys  pel perill de despreniments de la fàbrica.Finalment ha estat recentment l’Ajuntament qui ha actuat subsidiàriament a la fàbrica per poder tornar a obrir el camí públic de Can Joanot. Sense que s’hagi obert cap expedient sancionador.

No només això, a més a més  els propietaris han fet cap omís de diferents ordres d'execució de l'Ajuntament de realitzar obres a a fàbrica atès el greu deteriorament de la mateixa, l’estat d’abandonament de l’edifici i l’incompliment de la llei de patrimoni històric pel que fa al deure de conservació. Al manco tenim dues ordres d'execució en aquest sentit; una dictada en agost del 2004 i ratificada en agost del 2005 i l'altra de febrer de 2011. Suposam que ha hagut altres ordres d’execució tan per part de l’Ajuntament com per part del Consell però no disposam d’aquesta informació ja que a pesar de tenir-la sol·licitada a l’Ajuntament des de desembre del 2011 no s'ens ha facilitat. 

La llei 12/1998  de Patrimoni Històric de les Illes Balears estableix clarament el deure dels propietaris dels béns catalogats de conservar-los i mantenir-los (article 26), així com el seu deure, segon la mateixa llei, de complir les ordres d’execució ordenades per l’Ajuntament. Tan una cosa com altra han estat incomplides pels propietaris sense conseqüències pels mateixos.

Per tot això hem registrat una petició a  la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca perquè compleixi la llei  de Patrimoni Històric de les Illes Balears  i imposi una multa coercitiva als propietaris de l’antiga fàbrica de Can Morató.

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb