URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Volen esbucar la fàbrica i 3

Alternativa | 10 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 Ahir el diari el mundo publicava un article “Can Morató en Pollença no se puede rehabilitar” on es parlava de l’informe de l’arquitecte municipal en Rafel Balaguer . Com ja us vam informar a aquest mateix blog el citat informe, arriba a la conclusió de que la fàbrica no es pot rehabilitar i que s’hauria de demolir. Pensem que aquest informe  no té  el rigor suficient per a justificar que no es pot rehabilitar la fàbrica (només va acompanyat d’unes fotografies). La declaració d’estat de ruïna d’un edifici catalogat no es pot fonamentar en una visita d’inspecció i unes quantes fotografies.

 A l’article a més a més destaquen les declaracions de la família Morató :

- Diuen que les pluges han danyat la construcció. Evidentment, era la seva responsabilitat  protegir l’edifici de les mateixes, i així el decret de febrer de 2011 (al que no van fer cap cas com a ordres anteriors) els recordava; que com minim per aturar la degradació de l’edifici havien de:

“protegir l’edifici contra la penetració de l’aigua de pluja. Revisant l’estructura de l’edifici per a procedir a l’apuntalament o reparació de la mateixa (bàsicament per frenar en primera instància, el procés  d’oxidació massiva d’armadures d’elements estructurals que hagin quedat exposats a d’intempèrie”

- Diuen  que la fàbrica va complir una fi social perquè va donar de menjar a Pollença... Al llegir aquesta frase un es trasllada al segle XIX directament.O sigui els treballador no van rebre un salari per la plusvàlua que van aportar a l’empresari i el senyor Morató no tenia una fàbrica sinó una obra de beneficència per donar de menjar als ciutadans de Pollença.


- Acusen d'expoli als veïns, però no expliquen que era el seu deure el correcte tancament de la fàbrica cosa que mai van fer a pesar de que era el seu deure el tancament de la parcel·la.

 

 Els propietaris en comptes d'insultar als ciutadans de Pollença, el que haurien d’haver fet és complir la llei i conservar i mantenir la fàbrica, cercant un projecte que s'adapti a la destinació que es va assenyalar quan es va protegir; equipament socio-cultural. 

 

Però si la família Morató defensa els seus interessos, els que no tenen perdó són  l’equip de govern i el Consell que sembla que han oblidat seu deure és defensar els béns comuns i preservar un bé catalog, història i patrimoni de Pollença.

 

La notícia publicada ahir al mundo.

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb