URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aprofitar el que ja tenim

Alternativa | 11 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Hem denunciant reiteradament la mala planificació a l’hora de construir les instal·lacions esportives al Port de Pollença. El resultat ha estat  una mica caòtic, ara mateix tenim un Poliesportiu tercermundista, amb una piscina amb molts de problemes, no hi ha pistes de bàsquet i el camp de futbol funciona de forma totalment independent i està situat lluny del nucli de població.

        S’ha fet habitual una imatge que ja passava als anys 80 i 90, i és la de la Policia Local fent  fora als joves que boten les barreres de les escoles per jugar a futbol o bàsquet.  Això es deu a la manca de pistes obertes  al públic (hi ha una pista de futbol sala de gespa artificial, però s’ha de pagar per utilitzar-la). També és un tema recurrent la manca de parcs i zones  infantils.  La rehabilitació del poliesportiu és una qüestió que s’ha d’estudiar bé per no tornar a caure a les improvisacions del passat i no és gens senzill.

        No obstant, hi ha unes altres solucions, que no requeririen grans inversions, que permetrien aprofitar unes zones que romanen inútils durant molt de temps.  Per què no utilitzar les zones esportives de les escoles i de l’institut? No em refereixo simplement a obrir les portes de les escoles, sinó a adaptar aquests espais per a que puguin ser d’ús públic fora de l’horari lectiu.

        Aquesta qüestió és més senzilla en el cas de les escoles, que són propietat de l’Ajuntament, i una mica més complicada en el cas de l’IES, que és propietat de la Conselleria d’Educació i que requeriria renegociar l’actual conveni.

        Adaptar aquestes instal·lacions suposa no sols fer aquelles obres necessàries, sinó a més a més dotar d’un personal de manteniment i que es controli el bon ús de les instal·lacions. També  es podrien aprofitar aquelles zones verdes que actualment estan descuidades i on l’herba i la brutor creixen cada dia. No es tracta, per tant, sols d’obrir les barreres.

         En tot cas el cost econòmic seria molt menor al de construir noves instal·lacions: s’aprofitarien  uns espais que, com podeu veure a les fotos, són a un entorn molt agradable i on els ciutadans podrien gaudir de l’esport i els nins podrien jugar de forma segura.

        Tornant al cas de les instal·lacions de l’IES, actualment són utilitzades pel Club Bàsquet Eu Moll, a canvi l’Ajuntament paga la llum i l’aigua, realitza tasques de manteniment i col·labora amb la neteja. Nosaltres pensem que amb una millora del conveni l’Ajuntament podria reforçar les tasques de manteniment  i de control de les instal·lacions a canvi d’ampliar la disponibilitat de les instal·lacions.

        En un moment com l’actual és el moment de donar valor als espais públics dels que disposem i de treure el màxim profit d’aquelles inversions que varem fer més bé o més malament en l’època de bonança econòmica.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb