URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pagament proveïdors (ple extraordinari).

Alternativa | 14 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Demà a les 8.30 del matí n’hi ha un ple extraordinari per aprovar o no el crèdit de 548.312,12 € per pagar els proveïdors (RD-llei 4/2012). Les factures es liquidaran amb un crèdit amb una entidat encara per decidir però amb un tipus d’interès del tipus màxim del 5.15%.

Inicialment s'havien de demanar devers 1.700.000 €, però la liquidació dels tributs de de l'any 2011 ha estat positiva per l'Ajuntament i s'ha rebut una quantitat de doblers, així mateix el doblers recaptats dels contribuents que s'han acollit al pagament fraccionat dels tributs han fet que les arques municipals hagin tingut liquides per pagar factures anteriors i al final han quedat 548.312,12 €  a més no s’inclouen 8.038,36 euros de proveïdors que no s'han acollit al pagament.

A la nostra pregunta de que si al haver  pagat amb doblers recaptats a l'any 2012 factures anteriors ens crearia un problema de tresoreria, l'interventor ha contestat que no i la regidora d’hisenda ha dit que enguany s'està sent molt austers. La resposta és correcta sempre que es respectin les partides de despeses del pressupost, esperem que no hagi extrajudicials per que si no tornarem a estar com l'any passat.

Del llistat de factures que es presenten destaquen factures del 2007 i 2008. Es presenten amb 4 o 5 anys de retard?  Es van presentar al seu dia i encara no havien pagat? També destaquen els 18.865,31 euros de JJ Roy Imatges S.L de publicitat del Festival, cal recordar que aquesta empresa va facturar importants quantitats a l’Ajuntament de Pollença incomplint la llei de contractació pública i que és un tema que es troba dins el sumari de l’operació voltor.


Per part d’Alternativa pensam que no podem votar a favor ja que trobam que el tipus d'interès és proper a l'usura, i ara més ja que ens afegeixen una comisió de mediació més que injustificada, i més tenint en compte que ara tenim un banc nacionalitzat, BANKIA, que no será el darrer. El tipus d’interès  que s’hauria de cobrar hauria de ser el mateix que cobra el banc central europeu o sigui d’un 1%.
Per altra part no podem votar en contra ja que si no els proveïdors no podrien cobrar. O sigui que si no hi ha res de nou optarem per l’abstenció.

Imatge del pregonao.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb