URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'oracle

Alternativa | 15 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias q. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

No vos penseu que a les Mallorques tots els escribidors —ells es diuen periodistes— dormen a la palla; n’hi ha que no tan sols analitzen el present i el passat, també veuen el futur. Sovint quan aquest futur és negre, almenys per a la gent condreta, l’accepten amb gran resignació,: això és el que hi ha, és el que la majoria social vol, el que ha votat, que hi farem, tanmateix podríeu pensar que no els agrada aital situació o si?

Perquè si vos molestau a llegir tira a tira els seus escrits, veureu com hi saunya la demagògia centralista, l’acceptació del capitalisme més agressiu —el que hi ha— i el pessimisme de l’Espanya fosca, i ara és on els progressistes cantoners podem pensar i creure… potser que a ells ja els vagi bé aqueixa situació i que no ho vulguin manifestar més clar per no esser qualificats de reaccionaris?

Amb la clàssica filosofia de l’ase quan diu orellut al porc, acusen els ecologistes de demagogs exagerats, i titllen les seves accions de cosa del passat, donen per segellat el seu destí; per a ells el catalanisme sembla una cosa externa a les Illes, per dejectar la llengua pròpia —Estatut dixit— empren adjectius insidiosos com ara la llengua històrica; i que en pensen de la solidaritat amb els que no tenen, és cosa d’antany, demodée?. Aquestes actituds semblen pròpies de conformistes culpables, d’infiltrats de la caverna divina o de menfotismes empedreïts. Perquè ’nyores, ’nyors no tot és opinable ni votable; no hi ha drets personals, socials, culturals i territorials que per moltes majories que hi hagi en contra no es poden conculcar?

Com es pot tenir una positura àulica, amb tant poca empatia davant injustícies flagrants, no ens hi hem de rebel·lar? Que dirien aquests escribidors si haguessin viscut l’any 1933 i següents a l’Alemanya de Hitler; estarien d’acord amb les atrocitats o també dirien: que hi farem, és el que la gent vol, ho han votat…?

 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb