URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Educació pública, de l'autopista promesa al camí de cabres.

Alternativa | 19 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Els governs del PP  han convertit la promesa autopista de l’educació del president Bauzá en un camí de cabres fet sobre la marxa.  Queda molt lluny l'objectiu de reduir les taxes d'abandonament escolar i de fracàs escolar a les Illes Balears, i s' està jugant amb el futur humà i econòmic del país .

A més de que les mesures preses són un atac frontal a l’educació pública, dona la impressió que es fan des de la improvisació generant una gran incertesa entre els professionals de l'educació, els pares i els alumnes. Cada setmana hi ha un anunci de canvi o retallada sense que s'hagi parlat, negociat ni explicat res a la comunitat educativa. A la Conselleria ningú agafa els telèfons als directors dels centres educatius i les ordres imprecises i tard arriben per correu electrònic.  

També és vergonyós que no hi hagi recursos per exemple per cobrir  baixes de menys de 30 dies però si  per la segregació lingüística"dels escolars o per la segregació sexual, al concertar col·legis de l'Opus".

  Algunes de les mesures del govern del PP:

 - L'augment de ràtios a les aules, fins a 30 a Educació Primària i fins a 36 a Secundària, dificulten l'atenció individualitzada a l'alumnat, incrementen la càrrega de feina dels docents i perjudiquen les expectatives dels alumnes que necessiten de més atenció. I la realitat encara pot ser pitjor de l'anunciat, en aquest moment a l'Institut de Pollença es parla de fer només dos grups de 4t d'ESO amb 42 alumnes cada grup.

- La no cobertura de les baixes laborals de menys de 30 dies perjudiquen a l'alumnat que no disposarà de substitut/a per continuar amb el currículum i acabar el temari a final de curs amb l'aprofitament necessari.

-  La supressió d'ajudes i subvencions a entitats i la cancel·lació dels programes de Prevenció i Intervenció Socioescolar i dels Cursos d'Aprenentatge Professional Inicial, tanquen les vies de recuperació d'alumnat que acabarà en abandonament escolar. Igual que l'eliminació de personal d'atenció a l'alumnat amb necessitats educatives especials i d'especial suport educatiu i de cursos de formació del professorat.

- Les retallades en el sou dels docents, així com l'increment d'hores lectives fomenta el desànim i perjudica la capacitat dels docents d'exercir en les millors condicions la seva tasca docent. L'ambient als centres educatius amb gran nombre d'interins que el curs que ve seran a l'atur  és desolador

Cal una reacció de tota la Societat per defensar una educació pública  de qualitat per les nostres filles i fills. 

El dimarts 22 hi ha convocada una protesta a tots els centres educatius de les Balears, mentre que a l'Estat hi ha convocada una vaga. 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb