URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Recuperant espai públic a la Plaça Major.

Alternativa | 28 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

A la darrera Junta de Govern del dimarts 22 de maig vam debatre  i decidir sobre les autoritzacions d’ocupació de la via pública a la Plaça Major  de Pollença (part alta i baixa). Cal dir que a la votació de les autoritzacions els batle no va votar en les ocupacions del seu negoci familiar (el Juma) i de Ca'n Teresa (el seu propietari ha arribat a tal punt d'amenaces que el propi batle ha reconegut sentir-se coaccionat). El nostre regidor va estar al debat però no a la votació (havia de tornar a la seva feina).

 Durant anys Pollença ha estat la ciutat sense llei  per l’incompliment de l’ordenança de la via pública. Com sabeu al mes de febrer es va aprovar inicialment una nova ordenança d’ocupació de via pública, tots els grups de l'oposició excepte UMP vam votar en contra per la precipitació i retard amb la que es va presentar. Aquest retard ha fet que l’atorgament d‘ocupacions arribi ara a la Junta de Govern on hem de decidir sobre una situació caòtica a la qual Alternativa per Pollença  no tenim cap responsabilitat prèvia.

A la Junta citada vam resoldre autoritzacions d'ocupacions d'altres negocis però evidentment per la seva importància destaquen les  autoritzacions a la Plaça Major de Pollença on  s’han multiplicat en poc temps bars i restaurants. Al que hem d'afegir que hi ha un requeriment notarial demanant el compliment de l’ordenança per part d’un negoci de la Plaça  (petició més que lògica), i que s’ha obert un negoci nou que ha demanat l’autorització d’ocupació de 124 cadires que és prou superior a la que li correspon segon l’ordenança; 63 cadires, i que ha fet ja en part abans de tenir cap autorització.

Una vegada que els tècnics municipals van revisar la situació dels bars i restaurants de la Plaça van trobar un amb una llicència caducada des del 1994 i altre sense llicència de restaurant. Als quals se les ha donat temps per regularitzar la seva situació. De les liquidacions del 2011 sis dels locals ocupen més espai públic dels que els correspon segon l’ordenança... A la fí amb tota aquesta informació sobre la taula el dimarts es va decidir el més lògic i el que s’havia d’haver fet fa molt de temps; complir l’ordenança que tenim aprovada i vigent el que suposa una reducció de l’espai ocupat per cadires i taules. 

El passat divendres tots els regidors de la Junta de Govern vam tenir una reunió amb els negocis afectats per explicar-les de primera mà la situació. Una reunió a la que va haver de tot; des de propietaris comprensius amb la situació o que havien respectat l’ordenança vigent i no sofrien cap reducció... a un que registrava la reunió amb una mini càmera, un que deia que no compliria l’acord de cap de les maneres, i el de sempre que es va passar la reunió amenaçant-nos amb futures denúncies, i que no entenia perquè s’havia de deixar espai lliure a la Plaça! Això d'omplir de taules i cadires tots els espais públics s'ha convertit en una vertadera malaltia, encara que alguns reconeixen que és impossible poder arribar a omplir totes les cadires de la Plaça i que els seus negocis molt poquets dies arriben a omplir les seves terrasses.

Encara que el pas donat és positiu no podem llançar les campanes al vol ja que no és la primera vegada que s'anuncia una reducció de taules i cadires que després no es fa efectiva i encara resta molt de feina a fer. Una vegada adoptat i explicat aquest acord als propietaris ara cal fer el que sembla més complicat a Pollença  i que es faci complir l’acord i si cal llevar les taules i cadires de més, com diu l’ordenança vigent.

Per altra part resta un tema important a la Plaça i és col·locar la font tan a prop com sigui possible del seu lloc original. Un tema que el batle ha  de resoldre de manera urgent ja que condicionaria els llocs a ocupar per cadires i taules. També cal veure quina serà la distribució de taules, cadires i parasols davant de l'església.

Articles anteriors sobre el tema de l'ocupació de la via pública;

Una ordenança hibrida i confusa.

Nova ordenança ocupació de la via pública.

Vivim en societat.

Cal una nova exposició de l'Ordenança d'ocupació de la via pública. 

 

Foto i article al Diario de Mallorca.
 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb