URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aprofitar els recursos públics.

Alternativa | 04 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

   Estam satisfets de l’aprovació per unanimitat de la moció que presentavam (signada també per PSOE,CiU, PSM i Esquerra) al ple de dijous  per a l’obertura dels centres educatius de forma progressiva i ordenada per tal de que puguin ser aprofitats i rendibilitzats com espais públics que són. (veure article anterior, aprofitar el que ja tenim).Aquesta va ser la nostra argumentació al ple.

Cal dir que la moció coincideix amb una de les problemàtica detectada a l’informe relatiu a la situació que presenten els joves i menors d’edats del municipi, que hem rebut recentment la de jover fent ús de les pistes esportives del centres escolars en horari no lectiu i  sense permís i una de les seves propostes coincideix amb el que demana aquesta moció; obrir en horari no lectiu les pistes esportives de segons quins centres educatius del municipi, de forma regulada per l’Ajuntament, per tal que el jovent del municipi pugui utilitzar aquests espais.

Tots els partits polítics coincidien en les passades eleccions entre altres coses en que aquesta legislatura no era per fer grans inversions. També coincidíem a la majoria de programes en reconèixer la demanda de gran part de la ciutadania de la necessitat de més espais lúdics i parcs infantils i en el cas del Port de Pollença d’espais esportius degut  a la mala planificació en la construcció i gestió del Poliesportiu.

 Hem presentat aquesta moció perquè pensem  que especialment en una situació econòmica com l’actual tenim l’obligació de treure el màxim rendiment a les instal·lacions públiques. Cada dia que passa  posa de relleu que tant els centres escolars com el propi ajuntament es veuen amb moltes dificultats en dur un manteniment mínimament  acceptables d'aquests tipus d'instal·lacions . Davant aquesta situació es poden prendre dos camins, un es el de com es diu en castellà, “ Que cada Palo aguante su vela” l’altre es el de col·laborar entre institucions per treure un màxim de rendiment a unes inversions que ferem en el passat i que si no gestionam així com toca el pas del temps i la deixadesa faran que es perdin

                Som conscients de que l’obertura d’aquests espais suposa  una despesa més per l’ajuntament i una responsabilitat com és la de garantir el bon ús d’aquest tipus d’instal:lacions, però també pensam que es tenir aquests espais tancats no ajuda al seu manteniment i són una crida per aquells que aprofiten la manca de vigilància per fer actes vandàlics. També pensem que en una situació com l’actual no es pot donar el missatge a la població  de que lo públic no es important i que cal esforçar-se per treure el màxim rendiment als recursos dels que disposem. Per això proposem que es realitzin totes les reunions i informes pertinents per treure el màxim profit d'aquestes instal·lacions.

Notícia al diari Última Hora. A la continuació teniu la moció.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb