URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

I Congrés d'Alternativa per Pollença.

Alternativa | 05 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquest dissabte fem el nostre primer Congrés. Un congrés una mica diferent al d'altres partits: no hi ha documents ni ponències a esmenar, sinó un ordre de dia obert; tampoc hi ha convidades a representants a altres partits, ni parafernàlies per l'estil. Hem decidit fer un congrés assembleari sense dirigismes polítics, informes de gestió i de futur elaborats per uns pocs "líders"..., on tots els nostres afiliats i simpatitzants poden participar aportant tot el que creguin adhient.

El mes de juny de 2009 va néixer Alternativa per Pollença. Un partit sorgit de l’assemblea local d’Alternativa EU-EV i que comptava amb una dinàmica assembleària i participativa pròpia i que havia aconseguit treure un regidor a les eleccions municipals del 2007. Sense entrar en els motius que ens portaren a la fundació del nou partit, podem dir que ha estat un encert. Centrats en la política local, sense llasts extra municipals, el grup ha crescut i s’ha consolidat. En aquests moments hi ha més gent i més implicació en el projecte, que a mesura que passa el temps segueix creixent.

Tres anys després de la fundació hem de fer una breu mirada enrere per tal de poder fer una passa endavant. Ens definíem com un partit progressista, ecologista, feminista, pacifista, republicà, laïcista i assembleari. Pensàvem que l'ètica és el fonament de la política, i que s'ha fer feina de manera honesta i sincera, parlant clar, amb valentia  i no fent càlculs electorals, coalicions i pactes de govern contraris als nostres principis. I pensam que no s’han traït en cap punt aquests principis.

Som un partit polític l'àmbit d'actuació del qual és el municipi de Pollença, sense perdre de vista que des d'una posició municipal es pot incidir en decisions fora del municipi que ens afectin. Per això hem actuat fent al·legacions, propostes i organitzant-nos amb altres col·lectius per incidir en temes extra municipals.

També hem complit en el punt referent a la forma d’organització: ens fonamentam en l'assemblearisme, sense jerarquies, ni caps. La nostra assemblea exerceix un control sobre els càrrecs i és l'òrgan que decideix les postures i les accions de la nostra candidatura. Els càrrecs tenen l'obligació d'informar periòdicament a l'Assemblea de la seva activitat i les seves propostes d'acció política.  A més, per evitar la professionalització política, una mateixa persona no podrà ocupar un càrrec electe durant més de dues legislatures consecutives. I cap persona podrà tenir més d'un càrrec, ja sigui públic o intern. Tot i que tal vegada la falta de temps i determinades situacions han fet que els nostres regidors han hagut de prendre decisions sense poder consultar. Aquest fet és inevitable i l’únic que podem fer és confiar amb el bon quefer dels companys.

Una altre de les intencions era la de facilitar la integració de gent diversa, independents i de diversos partits supramunicipals, per això els afiliats poden pertànyer a altres partits d'àmbit autonòmic i estatal o a associacions. Com hem dit, el grup ha crescut força, tot i que els afiliats a altres partits són relativament pocs.

La nostra feina política ha estat frenètica i ho demostren les desenes d’al·legacions, milers de precs i preguntes als plenaris, i centenars de propostes, moltes d’elles en forma de mocions presentades als plenaris, en solitari o en conjunt amb altres grups polítics.

Tampoc podem oblidar que des del 2006 tenim aquest bloc, en el que des de fa anys publicam un mínim d’un article original a diari; també des de fa uns anys tenim una compte de Facebook amb més de 3000 amics; una llista de correu amb més de 400 correus electrònics; i un compte de Twitter.

A partir d’aquí, hem d’encarar el I Congrés d’Alternativa per Pollença com una fita de la qual puguem esmenar els errors passats i presents i puguem marcar les passes a seguir en futur proper i llunyà.

Podeu consultar què és Alternativa per Pollença, com s'organitza, com funciona i quins objectius té a:

QUÈ ÉS ALTERNATIVA PER POLLENCA

EIXOS D'ACTUACIÓ

FUNCIONAMENT : ASSEMBLEARISME I MUNICIPALISME 

 Fa tres anys...

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb