URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Solidaritat

Alternativa | 09 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

En aquestes últimes setmanes a Mallorca s’han produït tot un seguit de detencions a diferents persones vinculades a diversos moviments socials. Sembla ser que a Rodríguez (delegat del Govern) se li ha acabat la seva “paciència” i ha ordenat a la policia que iniciï les detencions i començar així una onada repressiva per tal d’intentar minvar la força que des del carrer s’està demostrant tenir per part dels moviments socials contestataris.

Dilluns dia 28 de maig, en la campanya de “benvingudes” a Bauzá en la seva gira pels pobles, varen ser detingudes quatre persones. I no només això, sinó que hi ha hagut queixes de maltractaments per part de la policia i els detinguts hagueren de passar la nit a comissaria.

Tres dies després, el 31 de maig, foren detinguts i cridats a declarar sis persones de l’Assemblea de la UIB, pel tema de l’ocupació totalment pacífica de la Conselleria d’Educació. Se’ls acusa de “desordres públics” i s’hi ha fet una campanya brutal de desprestigi i criminalització.

El mateix dia també foren cridades a declarar dues persones de Manacor pels “aldarulls” succeïts en la visita del president Bauzá al seu poble.  I encara més, el mateix dijous  i el divendres dia 1 de juny es varen produir vuit noves detencions d’activistes pro-sahrauís, que havien entrat al consolat marroquí a llegir un manifest, de forma totalment pacífica. Alguns dels activistes foren agredits (les fotos escarrufen) i retinguts al mateix consolat.

Però la història no acaba aquí, el dia 6 de juny, va ser desallotjat el Centre Social Ocupat de Sa Foneta, en plena Plaça d’Espanya de Palma, havent-hi diverses detencions. Aquest centre social ocupat era una casa abandonada (propietat d’un banc) a la que els ocupes havien donat una nova vida: activitats per a totes les edats cada dia, una biblioteca, un hort, etc. Tot un centre cultural, ara que s’han privatitzat els casals de barri de Palma.

Amés, aquests dies hi ha una campanya de solidaritat en marxa en motiu del judici a quatre independentistes per uns fets (més que dubtosos) que ocorregueren la Diada del 30 de desembre de 2010.

També ahir ens assabentàrem que ja han començat a arribar multes a les persones que anaren a donar la "benvinguda" a Bauzá a Pollença. El diari parlava d'almenys tres sancions. Més informació.

Tota aquesta campanya repressiva no és més que una estratègia del Govern d’intentar assustar i fer callar als moviments socials més reivindicatius i contestataris. Són temps difícils per al poder. La crisi ha fet obrir els ulls a molta gent que s’ha organtizat i ha perdut la por i la peresa a moure’s. I l’única resposta possible per un Estat incapaç de solucionar les múltiples crisis que vivim (valors, econòmica, financera, etc.) és enviar més policia a reprimir als que alcen la veu.

Des d’aquí volem expressar tota la nostra solidaritat als detinguts i a les seves organitzacions. S’ha de seguir lluitant contra aquest sistema. I també expressar el nostre rebuig a la criminalització i repressió indiscriminades. Per moltes porres que tenguin, mai tendran la raó.

Per saber més de les accions que feren els detinguts, podeu informar-vos aquí:

-ocupació de la Conselleria dEducació

-protesta contra Bauzá a Manacor

-acció pro-sahrauí del Consolat de Marroc.

-desallotjament de Sa Foneta.


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb