URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLXXXI) Cala s'Almonia.

Alternativa | 10 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta cala és un d’aquests llocs que la natura modelà donant-li l’espai mínim necessari per a que s’hi poguessin resguardar algunes petites embarcacions. Els antics pobladors dels Castellets ja l’utilitzaven per a la pesca i el comerç.

Amb el temps se convertí en un llogaret de pescadors, s’hi construïren un grapat d’escars i damunt o als costats s’hi feren dependències on els pescadors hi podien romandre, emmagatzemar queviures i estotjar utensilis i materials de la seva feina. D’aquesta manera, durant les temporades de pesca no havien de tornar cada dia al pobla sinó que ho feien un pic a la setmana o cada quinze dies, sobretot quan les barques encara anaven a vela. Si eren un grup de barques, una d’elles anava cada dia al port més proper a vendre el peix.

 Avui en dia els usos han canviat, les barques se dediquen a la pesca recreativa i les casetes s’empren per estiuejar. Gairebé tot el conjunt ha estat reformat per dedicar-ho a aquesta activitat i en general s’ha fet respectant l’estil del que ja hi havia, llevat d’un cas, que pareix que els hi ha fuit un poc de les mans.

És un lloc que quan hi passes, per anar a fer alguna excursió per aquelles terres del migdia mallorquí, sempre sents que te atreu per voltar entre les casetes i fer fotos un cop i un altre, algunes vegades perquè la mar està diferent, altres perquè els colors no són els del darrer pic. Un lloc màgic.

                                                                                                   ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb