URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nou coordinador d'Alternativa per Pollença

Alternativa | 11 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Aquest dissabte vam fer el nostre primer congrés a la Pensió Bellavista del Port de Pollença, on ens vam sentir com en casa. Normalment fem una assemblea oberta cada mes, però pensàvem que era el moment de fer un congrés per reflexionar sobre el que hem fet bé,  regular o mal i veure com  esmenar els errors passats i presents i marcar les passes a seguir en futur proper i llunyà. 

Després de tres anys estam molt satisfets d’haver donat el pas de haver optat per fer un partit independent assembleari i municipal, sense formar part de cap superestructura de partit a nivells més elevats: sense ordres, polítiques, ni normes imposades des d’alt. Evidentment això no vol dir aïllar-se del que es fora del municipi, estam en contacte i col·laboram tant amb moviments socials com amb partits supramunicipals i tenim la consciencia oberta a l’esdevenir mundial. incideix en política estrictament des del municipi de Pollença.

Per evitar la professionalització política, i per que pensam que la rotació és molt saludable i necessària, una mateixa persona de Alternativa per Pollença  no pot ocupar un càrrec electe durant més de dues legislatures consecutives. Per això a aquest Congrés hem triat un nou coordinador que és qui informa cada pocs dies de les accions, problemàtiques i feines per fer i fetes pels membres de l’assemblea, a tots els militants.

El nostre anterior coordinador en Garci ha estat clau en la creació i creixement d’Alternativa  i en el seu caràcter assembleari. Com diu el nostre company en Biel Perello:

En Garci és una persona que s'ha aferrat fermament a valors que molts oblidam i es rebel.la amb el que l'enrevolta, que  ha begut de la història dels que han rebut i l'ha estudiada a fons, que ha sabut emprar la paraula amb justícia i sense por, que ha estat vora els més febles i ha escampat solidaritat, ecologisme i pacifisme a senallades... segur que li hauria agradat ocupar Sa Dragonera aquell juliol del   1977 !.

En Garci només deixa la coordinació i segueix en l’Assemblea, on tots tenim la mateixa veu i vot. Nosaltres no comptam amb comitès de savis, comitès executius que decideixen per a tothom, sinó que l’Assemblea, constantment informada i  demanada és el vertader motor d’Alternativa per Pollença. Deixar la coordinació significa que tindrà més temps per fer el que més li agrada; política de cara al carrer, més com un moviment social que com un partit polític. Fer el que es diu pedagogia social; necessitam ciutadans informats, crítics i actius.

El nostre nou coordinador, que vam triar per unanimitat, és en Joan Cifre Cerdà, que fa anys que forma part activa  de l’assemblea d’Alternativa i que sense oblidar altres temes ha estat el màxim responsable de la feina que hem fet i fem al tema d’esports.  Ell diu que té més experiència com a descoordinador... però el que el coneixem sabem que en Joan sobre tot és un educador, una persona que cerca el canvi i les alternatives des del consens i la feina constructiva.

 
 
 
Fotografies d'alguns moments del Congrés
 
 
 
 
 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb