URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal més civisme a les votacions?

Alternativa | 15 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Ens ha arribat el següent escrit al nostre correu referent a un tema que sempre porta molt de debat, esperam les vostres opinions. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Quan xerram de la Patrona, no tan sols pensam amb un dia, xerram de tot un cúmul de moments i tradicions que tots els Pollencins ens afanyam a conservar perquè aquesta festa nostra no perdi la seva essència. La primera d'aquestes celebracions en la qual ja començam a sentir que ja arriba la setmana de festes Pollencines son les votacions i amb aquest dia vull centrar les línies que venen a continuació. No entraré a valorar el sistema de elecció de càrrecs, fins ara tenim votacions, però si m'agradaria qüestionar la forma en que aquestes es celebren. Si ens remuntam fa uns anys, quan es celebraven a Monti-Sión, alla on la gent votava i desprès quedava, crec que tot funcionava de manera mes o menys correcte, el problema que avui plantejaré, s'accentua amb el canvi d'ubicació.

Com a qualsevol votacions democràtiques, tots el candidats estan en el seu dret de fer campanya i captar el màxim de vots possibles per complir el somni de representar un dels càrrecs del simulacre de moros i cristians. Fer una bona campanya es un factor important per guanyar, molts dels candidats la fan durant tot l'any per quan arribi el dia acumular el màxim de vots possibles. Però arribat el dia de les votacions, l'hora de la veritat, aquest dia la campanya ja s'ha d'haver acabat i desgraciadament en aquest moments no es així. Ja fa un bon grapat d'anys que la cosa va de mal en pitjor, ja que hi ha colles d'amics dels candidats que es dediquen a extorsionar a la gent que va a votar, perquè voti al seu candidat i no als altres. Aquest problema ja s'havia xerrat i estava al corrent l'actual regidor de festes, ja que molts de candidats que per vergonya i respecte, no duen a terme aquestes practiques, s'havien queixat anys anteriors. Lluny de solucionar el problema, l'any passat, un altre cop, tothom podia anar a collir un grapat de paperetes i marcar-les, agobiant a la gent perquè votes als qui ells volien. Estratègicament repartits, era impossible anar a votar sense que t'aturassin tres o quatre vegades amb una papereta marcada, si no et veien molt convençut, fins i tot no tenien cap problema amb acompanyar-te a la urna. Davant les queixes dels candidats, prop les 19:00 el nou regidor va ordenar que ja no es donassin més grapats de paperetes i com diuen, feta la llei, feta la trampa, tot el temps les mateixes persones anaven a cercar paperetes, sense que cap dels que estaven a la taula els hi digues res. Al cap de varies hores de començar les votacions, et podies trobar a diferents bars de Pollença, alguns d'aquest joves repartint les seves paperetes, a davant l'església anticipant-se a l'entrada al recinte, tot això sense deixar de banda que també estaven perfectament coordinats a l'àrea de les votacions al mateix temps. Al.lotets mes joves, ancians i fins i tot magrebins empadronats a Pollença eren les víctimes principals.

Els lectors poden pensar, que la gent quan va a votar, ho te clar, però crec que realment no es així, ja que molta gent va a votar per compromís a una persona o grup per representar un càrrec o càrrecs i els altres no ho tenen clar fins al moment d'esser allà i veure els altres candidats que no tenen clar a quin votar, no es pot influenciar de cap manera aquesta decisió. A tal punt arriba aquesta manipulació, que inclús es posen d'acord candidatures de Joan Mas, amb candidatures de Moros i ja donen "pack completo" de paperetes marcades als seus coneguts, per aixi fer pinya. Senyors, això es inadmissible! Si tenim unes eleccions, ens hem d'assegurar que siguin democràtiques i lliures. Son molts els candidats i tots tenen la mateixa il.lusió. Basta veure que n'hi ha que es presenten any rera any i han d'assistir a aquest espectacle dantesc sense poder fer res. Deman al Sr. Regidor, comissió de festes, Sr. Batle o aquí pertoqui que cessi aquesta situació pel be de tots i sobretot d'aquesta festa. Esper que enguany, puguem anar a votar tots tranquils!

Molts d'anys i bones festes de La Patrona a tots!


 Un bon amic ens ha demanat donar difusió  a una bona causa; l'acte d'ajuda que se celebrarà a Inca demà a la Plaça Mallorca per UNA LLUM PER NA PAULA...Un caramull d'actes, amb la finalitat de recaudar doblers per poder donar una mà a na Paula, una nina de 3 anys amb paral·lisi cerebral i la seva familia.

Més informació; http://unallumpernapaula.blogspot.com.es/


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb