URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Xifres d’escàndol en temps de crisi

Alternativa | 19 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Un article  del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Mentre parlam de un terç de la humanitat que passa rusca, més de 5 milions d’aturats a Espanya, retallades que corquen drets i serveis socials, reducció de sous arreu, a diari ens fan el cuc de l’orella malalt amb demandes d’austeritat  i d’ajustar corretges... Hi ha un grapat de gent, amics de barret, que van ben polents de tres qui n’agafa quatre, fent tenir vera allò de “els ben menjats no coneixen els dejuns”; són els amos del món i d’Espanya i els que comanden els nostres governants. Sols mirau una llisteta de guanys anuals de banquers que fan peguera: Del Santande Alfredo Sáenz  10.2 milions, Francisco Luzón 5.81 milions, Matías Rodríguez 5.33 milions, Emilio Botín 3.99 milions, Ana Patricia Botín 3.64 milions; del BBVA Francisco González  (BBVA) 5.6 milions, Ángel Cano 3.6 milions, Goirigolzari cobrarà una pensió anual d’uns 3 milions del BBVA  ara que l’han cridat a Bankia on ben segur també se’n durà una bona tallada; Rodrigo Rato cobrava 2.3 milions de Bankia deixant un forat de 3.000 milions i ara encara cobrarà un “finiquito” de la misèria de un milió 200... Això és sols una petita mostra de com està de ben distribuïda la riquesa i com se campen els que ens han dut a la crisi... Podem seguir amb animalades com el que cobrà Calatrava pel faraònic “Ciudad de las Artes i las Ciencias” de València, 93 milions i un milió 200 per la maqueta de l’Opera de Matas que no se sap per on para; o el milió diari (365 milions a l’any ) que costa mantenir les tropes a Afganistan; o els 94 milions que Florentino Pèrez va demanar a Bankia pel traspàs del “guapo i rico” Cristiano... Aquí no acaba la llista, sinó l’espai. Davant aquestes xifres, no és estrany que molta gent ja estigui com un picat d’aranya i mostri la seva indignació, però, alerta!, que la resistència passiva també és delicte i la policia té ordres de mantenir el desordre, si és precís a bastonades.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb