URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

On són les banderes blaves de la Plaça Major

Alternativa | 20 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Artículo en castellano en el blog de Miquel Sánchez Vives

Tot els partits de l’oposició estem disparant a l’equip de govern per la pèrdua de les banderes blaves a les platges del municipi malgrat des d’Alternativa tenim la nostra opinió sobre la vàlua real d’aquestes banderes blaves que no són més que un muntatge més per escurar les butxaques dels Ajuntaments, ja no té el mateix risc un socorrista a la cala Sant Vicenç que a la una platja del Moll etc. Divendres dia 15 de juny la Regidora de Medi Ambient a una que més que lamentable locució a Ràdio Pollença ens deia, desprès de donar 40.000 voltes de plecs de condicions etc, que les platges no estaven en perfecte estat de revista per demanar les banderes blaves

Esta clar que malgrat ser un escurabutxaques pels Ajuntaments els requisits per aconseguir una bandera blava ens donen una idea de les coses que hem de fer però no s’ha de perdre el cap con ha fet l’Associació de Veïns del Moll a la licitació de les platges.

Però, aquest article no va de platges però si de banderes blaves, com hauria de ser les banderes blaves de la Plaça Major de Pollença, Sense barreres arquitectòniques?  Sense cadires? Amb cadires? Sense ombrel·les? Amb ombrel·les?  Es cert que cada ciutadà tindria els seus requisits per poder posar una bandera blava a la Plaça, diumenge vàrem viure un succedani de vaga de bars de la plaça reclamant més lloc públic pels seus negocis, mentre la immensa majoria dels ciutadans volen gaudir de la plaça “com un temps” però el temps han canviat per bo i per dolent, els ciutadans han de comprendre que aquest espai que es cedeix als bars i restaurant són també per ells, per poder beure i sopar a la fresca i els restauradors han d’entendre que aquestes terrasses tot just són un apèndix del seu negoci però mai pot ser l’activitat principal del mateix i per això aquests nirvis, ja que alguns dels local de la plaça no tindrien cap “valor comercial” sense tenir la terrassa com font principal d’ingressos del local, cosa que està en contra no ja dels drets de la ciutadania si no d’un més que necessari  pla d’excel·lència turística que tindria que sortir d’aquest consorci que prest ha de veure el llum, però això ja és d’un altre tema que parlarem més endavant, igual que de la Plaça Miquel Capllonch del Moll que malgrat no hi ha brega han de tenir la mateixes condicions que els bars de la Plaça Major de Pollença si no seria un greuge comparatiu important.

Miquel Sánchez


A la Junta de Govern del dimarts 22 de maig vam debatre  i decidir sobre les autoritzacions d’ocupació de la via pública, entre altres lloc els de  la Plaça Major  (veure article sobre el tema) Aquestes són les taules i cadires que havia a la liquidació del 2011  i les autoritzades ara :

HOTEL JUMA.    Liquidació 2011; 72 cadires.  Ara;52 cadires  i 13 taules

NÚMERO OCHO. 2011; 72. Ara; 48 i 12 

CAFÉ L'ILLA.  2011; 72. Ara; 50 i 13

LA BIRRERIA. 2011; 28. Ara 28 i 7

FELLINI CAFÉ. 2011; 28. Ara 28 i 7

CAFÉ LA PLAÇA; 2011; 48. Ara 58 i 14

BAR ESPAÑOL; 2011;60. Ara 60 i 15

CLUB POLLENÇA, 2011; 48. Ara 68 i 17

REST.IL JARDINO.  2011, 74. Ara 68 i 17

CAN OLESA. 2011; 100. Ara 62  i 16

CA'L LLORO. 2011; 72. Ara   50 i 13.

LA POSADA D'ARIANT; 2011; 50. Ara;50 i 13.

CA’N TERESA. Va demanar; 124 cadires i 31 taules. Autoritzades; 64 i 16

 O sigui al 2011 havia 848 cadires (liquidació més la petició Ca'n Teresa) I ara s’han autoritzat, amb l’ordenança en vigor; 660 cadires  i 166 taules a la Plaça. La reducció ha estat de 188 cadires. Aquestes són les dades objectives, ara tothom pot opinar.

Planol d'ocupació permesa amb l'actual ordenança.

 

 

Gentilesa de TRIPADVISOR.ES

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb