URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No siguis Idiota. Divendres 29 t'esperam contra les polítiques de la por.

Alternativa | 25 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Com deia el guru del neoliberalisme, Milton Friedman; "només una crisi real o percebuda produeix canvis de veritat". I aquest canvi en mans dels governs del Partit Popular suposa la destrucció del nostre mínim estat de benestar i de  la pròpia democràcia , que és alguna cosa més que dipositar una papereta en una urna cada quatre anys.

La democràcia ha sigut segrestada davant dels nostres nassos i es destrueixen les eines que podien tancar la bretxa de renda existent entre rics i pobres, des del sistema fiscal a l’educació passant per la sanitat

La crisi econòmic, la incertesa davant el futur, la por a l’atur, a no poder arribar a final de mes, permet dividir i desorientar la societat que es troba en estat de xoc.  Mentre els governs apliquen als dissidents polítiques repressives impròpies d’una democràcia, com ha denunciat l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona com nombroses institucions en el contundent informe dirigit al Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura presentat el passat dimecres a Barcelona sota el títol 'Criminalització de la dissidència, expansió del sistema penal i situacions d'abús policial com respostes davant la crisi econòmica a Catalunya'.

No podem restar aturats mentre es deterioren els nostres centres de salut, els nostres serveis socials, els nostres instituts i col·legis, el nostre transport públic, el nostre medi ambient, la nostra llengua... I a la vegada es vol reprimir amb multes totalment desproporcionades als dissidents.

Com diu Miquel Ramos al seu excel·lent article; Els idiotes, el shock i la democràcia” escrit al molt recomanable “fullQuatre”:

Tot això no seria possible sense la inestimable col·laboració dels i les idiotes. Idiota, etimològicament, és aquella persona que no es preocupa més què per si mateix, que passa olímpicament de la vida pública, d'allò que impregna cada aspecte de la vida en societat, és a dir, de la política. Si, un idiota és el típic que afirma (i damunt, ben orgullós) que passa de la política. Que accepta la concepció de la democràcia reduïda a l'exercici de flexionar el braç davant una urna cada quatre anys, fomentada pels qui se senten, d'un mode messiànic, capacitats i autoritzats per dirigir un estat sense autocrítica, sense rectificacions, pel bé de tots i totes nosaltres. És part del forment la criminalització dels sindicats i dels moviments socials, dels estudiants, de qualsevol que proteste per les polítiques del govern. No hi ha motius per protestar. Som uns pesats i uns antidemòcrates per oposar-nos a allò que "la majoria ha triat a les urnes".

Per això és urgent recuperar l'essència d'aquestes paraules, i no hi ha altra manera que posar-les en pràctica en la seua dimensió real. Cal recuperar la política i la democràcia, i no hi ha altra manera que participant-hi, exercitant-la. O correm el risc d'acabar vivint sota la Idiocràcia, un futur imaginari que va avançar en clau d'humor el director Mike Judge al film homònim. Amb la que cau, no és possible restar-ne al marge. O ets part del problema, o ets part de la solució.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb