URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nelson Mandela i el poder del perdˇ

Alternativa | 31 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

En una època on el desprestigi de la política és evident, on la frase -tots els polítics són iguals- està molt present, és bo recordar que sovint a la història podem trobar persones exemplars que ens poden servir d’inspiració  per lluitar per un món millor.

        El passat 18 de juliol va fer 94 anys una de les persones més importants del segle passat.  Nelson Mandela és el millor exemple que pot tenir qualsevol persona que tingui la convicció de dedicar-se a la política per millorar el seu entorn.    

        Gairebé tothom coneix o  pot consultar fàcilment la història d’aquest polític sud-africà, que va dedicar la seva vida a lluitar contra el règim racista de l’apartheid; que, després de passar 27 anys a la presó en unes condicions inhumanes,  es va presentar a les primeres eleccions on els negres podien exercir el seu dret al vot i es va convertir en el president de Sud-Àfrica. Una vegada en el poder va ser capaç de dirigir al seu país cap a la unitat i la reconciliació, va ser capaç de convèncer els seus propis germans negres que l’enemic no eren els blancs que els havien tiranitzat durant tants d’anys, sinó  l’odi i el rancor que portaven dins els seus cors. Així va aconseguir completar un procés de reconciliació exemplar entre blancs i negres.

        Hi ha una escena a la pel·lícula Invictus  que a mi em va posar els pels de punta i és quan el capità de la selecció de Rugbi, François Pienaar (interpretat per  Matt Damon), entra dins la petita cel·la de Mandela i es demana com una persona que ha passat 27 anys allà pot sortir i perdonar els que el varen empresonar.

        A més del seu valor i compromís en els seus ideals i de la seva capacitat de perdonar, una cosa que em crida molt l’atenció d’aquest personatge és la seva intel·ligència i habilitat  per seduir i convèncer els seus adversaris (com s’explica al llibre El factor humà de John Carlin). Aquesta habilitat de Nelson Mandela es va forjar en els seus anys a la presó  de Roben Island, on es va dedicar a estudiar la forma de pensar dels seus adversaris. Mandela va adquirir una personalitat  tan imponent que fins i tot aconseguia caure bé als seus principals adversaris, i estam parlant dels que van ser capaços de mantenir  un règim racista i assassí  com l’apartheid prop de 50 anys.

        Com el mateix Mandela reconeix, ell és moltes coses a la vegada però no és cap sant. Com totes les persones, i sobretot com  tots els polítics, deu tenir llums i ombres, però tal vegada  una de les seves principals qualitats és la humilitat que li ha permès al llarg del temps aprendre tot el necessari per convertir-se en un vertader savi, respectat i admirat a tot el món.

        Per acabar aquest petit homenatge a aquest gran home, res millor que recordar les seves pròpies paraules i  desitjar-li la millor salut possible en els seus darrers anys entre nosaltres i esperem que siguin molts i bons .

«Perquè ser lliure no és desferrar-se de les pròpies cadenes, sinó viure d’una forma que respecti i millori la llibertat dels altres.

Vaig aprendre que el coratge no era l’absència de la por, sinó el triomf sobre ell. El valent no és el que no té por, sinó aquell que conquereix la por.

Si vols fer les paus amb el teu enemic, has de treballar amb ell. Llavors ell es converteix en el teu company.

L’educació es l’eina més poderosa per canviar el món.

Mai, mai més hauria d’ocórrer que aquesta terra bella pateixi l’opressió d’una persona per una altra.»

 

 

La noche temática Nelson Mandela, en nombre de la libertad


 
 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Reobertura del camÝ p˙blic de Santu´ri.

Alternativa | 30 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple vam aprovar la moció presentada per  PSM, PSOE i Esquerra per a la reobertura del camí públic de Santuïri a la lliure circulació. Tots els grups de l'oposició vam votar a favor i PP i la Lliga es van abstenir. 

A la nostra argumentació vam recordar que el tancament total del camí ha estat una decisió presa entre altres coses arrel de diverses denuncies del delegat de prevenció a d’Inspecció de treball, per quan els pas dels vehicles, moltes vegades a alta velocitat, representava un perill d'atropellament, ja que es realitzava pel mig del lloc de feina, que era en un principi del personal de la recollida de fems, i després de tot el personal de l’empresa municipal d’EMSER; unes 45 persones.

També hem de recordar que l'indret on te ara les instal·lacions EMSER és l’únic punt de tot el camí que no està asfaltat, per tant els treballadors havien de conviure amb núvols de pols , a l'estiu i fang a l'hivern, fang.

 Hi ha còpia dels comunicats reiterats dels treballadors a la direcció de l'empresa, i posterior denuncia a la direcció de treball, havent obligat la mateixa , a que l'empresa prengués mesures per eliminar aquest risc  Hem de dir que aquestes mesures no incloïen el tancament total del camí. I consideram que la opció més econòmica i lògica en aquest moment és passar tots els vehicles i instal·lacions al costat edificat, i deixar lliure l'altra costat. La seguretat i funcionalitat del lloc de feina d'Emser mereix tanta consideració com la dels que volen anar i venir amb cotxe.

Per altra part també vam fer veure que  si be la sortida pels vehicles des de el cementiri cap a la carretera d'Almadrava te bona visibilitat per entrar a aquesta carretera sense risc de col·lisió, molt diferent és l'entrada des de la carretera d'Almadrava a Santuiri, ja que per falta evident de visibilitat al girar, especialment els vehicles que venen de Pollença, pot provocar accidents ( de fet, ja n'ha provocat en el passat), pel que seria una irresponsabilitat obrir l’accés a Santuiri sense donar solució a aquesta qüestió.

Cal  realitzar i complir el que va establir inspecció del treball ,solucionant el problemes de seguretat pels treballadors, i obrir immediatament el camí públic.

Alguns veïns van venir al ple per mostrar el seu suport a la moció de reobertura del camí públic, s'han recollit 815 signatures en aquest sentit (foto del perfil de facebook del PSM).

 

Suport als encausats per l'ocupaciˇ de la Conselleria d'Educaciˇ.

Alternativa | 29 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

A Alternativa per Pollença volem fer públic i difondre el nostre suport  als encausats per l'ocupació de la Conselleria d'Educació.

El passat 22 de maig un grup d’estudiants i professors de la UIB varen realitzar una acció que consistí en l’ocupació simbòlica de la Conselleria d’Educació del Govern Balear (més informació [1] i aquí [2]).

Dies més tard, les persones que participaren a aquesta acció començaren a rebre multes i algunes d’elles varen ser detingudes. Ara mateix ens trobem enmig d’un cas de greu repressió amb quasi 50 persones afectades. Si no coneixu el cas i voleu més informació podeu consultar al bloc de l’AssembleaUIB (enllaç [3]) en el qual trobareu comunicats, reaccions públiques i material divers.

Us demanam ajuda a fer difusió del cas, penjant-ho a planes web, xarxes socials, locals....o  fer donacions que aniran destinades a pagar les despeses de la defensa.

Moltes gràcies pel vostre suport i solidaritat.

 Cartell de la campanya de suport

http://encausatsconselleria.wordpress.com/suport/

 

A continuació el manifest

 (Segueix)

Lo Nottro

Alternativa | 28 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. La veritat que darrerament no podem seguir el seu ritme de dibuixar.  Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar alternativaperpollenca@gmail.com

Bravo, Josepramon:
Ja que la cosa va malament de tot, tu em fas riure amb les teves pallassades; les bajanades teves i dels teus galifardeus ens animen una cosa que no és de dir, ens convencen que qualsevol de nosaltres  podria esser  president del desgovern balear, i si m'apures president del BCE. De manera que ens sentim capaços de donar-te un parell de consells:


Primer , no cerquis ronya per gratar amb enfrontaments entre lo nottro i l'Espanya central, massa saps que són incompatibles, dissimula i ves fent, t'anirà millor.


Segon, digues-li al mestre que gestiona? l'ensenyament que si de bon de veres vol que xics i xiques aprenguin anglès convé que abandoni la política d'eliminar el català, perquè, com voleu que hom pugui aprendre anglès si vos esmerçau les energies imposant el castellà a tord i dret?


PS/ Que ningú es foti de les victòries electorals per percentatges superiors al 90%, és cosa que ha passat sovint a la història. Al dibuix teniu un parell d'exemples de personatges que ho aconseguiren.

 

 

 

El ple de Pollenša demana anular les multes.

Alternativa | 27 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de dimecres es va aprovar la moció que presentavem conjuntament Alternativa, Esquerra i el PSM pel dret a manifestar-se i demanant l’anul·lació de les multes que es van posar després de les protestes contra de la política lingüística i de retallades  del PP, a la visita del president del Partit Popular i President del Govern, José Ramón Bauzá. Una moció que ha sorgit de la Plataforma contra les polítiques de la Por, de la que també formen part els indignats i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de Pollença.

L’aprovació es va realitzar amb el vot a favor de tots els grups, excepte el PP que es va abstenir i el vot en contra d’UMP. Aquests darrers van argumentar que votaven en contra ja que al ple de maig no es va aprovar la urgència per debatre i votar una moció que van presentar, en relació a la protesta contra la visita d’en Bauzà (ni tan sols el PP va votar a favor de la urgència). El que hauria d’haver fet UMP és intentar consensuar una nova moció per presentar-la al ple ordinari de juny o a aquest... però no comportar-se ara d’aquesta manera infantil, confonent mocions amb cromos i el ple amb un pati de col·legi.

 Respecte a la moció parlam de multes injustificades i desproporcionades, que arriben als 3.000 euros per actes com no mostrar el DNI, llançar bufetes d’aigua o impedir la circulació de vehicles. Cal recordar que aquestes multes formen part de la campanya de repressió i política de la por que va iniciar l’anterior i ja dimitit Delegat de Govern, José Maria Rodríguez un pic se li “acabà la paciència”, com ell mateix va dir. Un cas no gaire diferent a altres, en un intent d’atemorir i desactivar els moviments socials: detencions i multes a Bunyola, Assemblea UIB, Manacor, activistes pro-sahrauís ...

Esperam que ara la nova delegada de govern mostri un tarannà diferent al lamentable Jose Marìa Rodriguez i sàpiga escoltar al ple de Pollença i anular aquestes multes.

Per altra part també volem destacar que aquesta moció és un pas més d’un camí que es va iniciar amb la reunió protesta d’un petit grup de persones  a partir de la qual vam crear a la Plataforma contra la Política de la Por i realitzar una primera concentració protesta a la Plaça de Pollença.  Esperam que poc a poc es sumin més ciutadans, associacions i partits a aquesta plataforma per fer més accions conjuntes (més que necessàries als temps actuals).

 


Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias.

 

Aquests polítics no acabaran mai de donar-nos disgusts; ara que els burotistes cantoners ja sabíem dibuixar en Lludrigus bé i sense mirar cap mostra, resulta que dimiteix i n'haurem d'aprendre a dibuixar un de nou…per favor PP, com a mínim donau-li un altre càrrec!

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Un ple animat i positiu.

Alternativa | 26 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Resultats i primera valoració de l’animat ple d’ahir amb una important presència de públic, veïns del camí se Santuïri, indignats, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de Pollença... Un ple positiu per a nosaltres ja que tan la moció que presentavam en solitari com conjuntament amb el PSM i Esquerra es van aprovar. Ara esperam que Delegació del Govern resolgui anular les multes interposades als manifestants.

I.- PART RESOLUTIVA

1.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del Reglament  Municipal del Servei Públic de Transport de Viatgers en automòbils de Turisme.

El batle ens va sorprendre al decidir retirar-la al no haver unanimitat. Al debat nosaltres, PSOE i UMP vam anunciar el nostre vot en contra, el PP va defensar la modificació i CiU va anunciar la seva abstenció. La Lliga, PSM i Esquerra no van dir

A partir de la petició d’una de les agrupacions dels taxistes de Pollença es presentaven aquests canvis:

- El requisit per sol·licitar llicències que era de cinc anys mínim de residència es vol canviar per un any mínim de residència.

- Modificar el punt referent a la revocació de les llicències; en el reglament actual es revoca la llicència si s’ha de deixar de prestar el servei 30 dies consecutius o 70 alterns en temporada alta(d’abril a octubre). Amb el canvi  es volia als taxistes donar-se de baixa de l’activitat els mesos de temporada baixa, de novembre a març.

 

Haviem decidir votar en contra ja que consideram que l’Ajuntament ha de defensar  els serveis públics que són per servir als ciutadans i no al reves. No és coherent parlar de ampliar la temporada turística i permetre que els taxistes es donen de baixa cinc mesos.

2.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació del Reglament Especial d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Pollença. 

S’ha arribat a un consens per modificar aquest reglament que és de l'any 1977. Aprovada per unanimitat.

3.- Sol·licitud d’adhesió al conveni de col·laboració  entre l’organisme autònom Jefatura Central de Tráfico i la FEMP per a l’intercanvi d’informació i la mútua col·laboració administrativa. Aprovada per unanimitat.

Ambdues entitats tindrien actualitzats sempre els seus fitxers. 

4.-Moció presentada pels grups municipals  CiU, PSOE, PSM-EN i  ERAM a favor que la relació de llocs de feina de l’Ajuntament fixi el coneixement de la llengua pròpia com a requisit. Aprovada amb el vot a favor de la Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM i Esquerra, abstenció del PP i vot en contra d’UMP.

Desprès de l’aprovació de la nova llei de funció pública que deixa el català com mèrit vam aprovar aquesta moció perquè a l’Ajuntament segueixi sent requisit indispensable per accedir a la funció pública a l’Ajuntament.    UMP no va explicar el seu sorprenent vot negatiu, contradictori amb el que van a votar a mocions anteriors.

El PP ha fonamentat la seva abstenció en que no tenia clar que legalment es pugessin aplicar els punts 1 i 2 de la moció. Nosaltres hem consultat el tema i no hi ha cap problema per aplicar aquests punts.

 

Primer. L’Ajuntament de Pollença acorda que a la relació de llocs de feina determinarà motivadament a totes les places l’exigència de coneixement del català ateses les característiques sociolingüístiques de cada plaça.


Segon. L’Ajuntament de Pollença acorda que no es convocarà cap plaça ni lloc de feina, fix o interí o de duració determinada, en que d’acord amb la legalitat no s’hagi establert com a requisit el coneixement dels dos idiomes oficials.

5.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE i ERAM per a la reobertura del camí públic de Santuïri a la lliure circulació. Aprovada pels vots a favor dels grups de l’oposició i abstenció dels grups de l’equip de govern.

Vam votar a favor però abans d’obrir al tràfic s’ha de garantir la seguretat dels treballadors(farem un article sobre el tema).

6.- Moció presentada per nosaltres per a la creació d’un Registre d’Empreses Reconegudes i Certificades.  Aprovada amb els vots a favor de PP,Lliga, Alternativa, PSOE i Esquerra. Abstenció de CiU, PSM i vot en contra d'UMP.

Es tracte de fer un registre d’empreses pollencines que compleixin amb les seves obligacions tributaries i laborals. Vam acceptar l’esmena de la Lliga de fer un estudi per fer el registre de la forma més útil i pràctica possible.

7.- Moció presentada pel grup municipal d’UMP relatiu a la ubicació d’un punt verd de recollida de residus urbans en el Port de Pollença. Rebutjada, només UMP va votar a favor.

UMP demanava fer una nova deixalleria pel Port de Pollença. Ara que cal optimitzar serveis i per exemple s’uneixen els clubs de futbol de Pollença, la resta de grups vam pensar que no és moment de desdoblar serveis. Cal dir que costaria una quantitat de doblers molt mes grossa del que sembla, no son només els contenidors, si no el seu manteniment, solar, personal, maquinària per adequar els contenidors, duplicitat dels viatges per  dur-se les deixalles etc...El cost de l’actual deixalleria és de 300.000 euros. A més, a més  en aquest moment l’Ajuntament, per decret del govern central, no pot fer cap contractació de personal. Per altre part EMSER fa més de vint anys que té un servei gratuït de recollida de deixalles voluminoses. El més correcte seria millorar aquest servei si cal, i en un futur traslladar la deixalleria del municipi al polígon, fent una instal·lació més adient.

8.- Aprovació, si escau, de la rectificació d’error material de transcripció de l’acord plenari de 27 de juny de 2012 relatiu a noms de carrers del municipi. Aprovada per unanimitat.

Una qüestió tècnica es corregeixen unes errades en la transcripció dels acords dels noms del carrers

9.- Distincions de la patrona 2012

Es va acordar donar dues distincions: “La Confraria de Pescadors del Moll” pels seus 100 anys d’existència i Na Xesca Ensenyat a títol pòstum, al haver consens. Es van aprovar per una unanimitat.

10.- Propostes/Mocions d’urgència.

 - L’equip de govern va presentar per a la seva ratificació la dissolució del Consorci d’aigües de Pollença, que mai ha funcionat, per fusionar-ho dins el Consorci d’ aïgues de les Illes Balears. Aprovada amb la nostra abstenció, ens faltava informació del tema.

 - Vam presentar una moció conjuntament amb Esquerra i PSM i pel dret a manifestar-se i anul·lació de les multes, es tracta d’una moció consensuada amb el tres partits d’esquerra amb els indignats i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de Pollença. Aprovada amb el vot a favor de la Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM i Esquerra, abstenció del PP i vot en contra d’UMP.

Per a la seva aprovació hem acceptat dues esmenes:

- Llevar a l'exposició de motius el darrer paràgraf: La recent dimissió del Delegat del Govern deixa en entredit l’objectivitat política al cap davant de les decisions preses a la Delegació del Govern.

- I un afegit a la petición: L’Ajuntament de Pollença es manifesta a favor del dret a la manifestació i demana a la Delegació del Govern que resolgui anular les multes interposades als manifestants... s'ha afegit, en base als actes esmentats a l’exposició de motius.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Un grup d'assistents al ple mostra el seu recolzament a la moció pel dret a la manifestació i anulació de les multes

 

Infern

Alternativa | 25 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. La veritat que darrerament no podem seguir el seu ritme de dibuixar.  Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar alternativaperpollenca@gmail.com

Seguint les passes del Dant, creim que hi ha diferents inferns per a diferents pecadors. Per exemple, com podria esser l'infern per als que han renegat de la llengua i la cultura de la terra on són nats i —abusant de llur poder— malavegen per suprimir-la?


El primer que podríem pensar és en la tradicional olla de sofre bullint; però com que el pecat és tan gran, aquesta olla s'hauria de reforçar amb altres dues, per donar més temperatura; i no hi seria de més posar dos dimonis a atiar el foc amb dedicació exclusiva, no fos cosa que s'apagàs, ja sabeu que no n'estam mancats d'aquests banyuts a la nostra terra…

 

 

 

 

Dimecres, 25 de juliol, Ple Ordinari de l'Ajuntament de Pollenša

Alternativa | 24 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Primer.- Convocar sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE a celebrar dia 25 de juliol de 2012, a les 10,00 hores a la Casa Consistorial.

Segon.- ORDRE DEL DIA de la sessió

I.- PART RESOLUTIVA

1.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del Reglament  Municipal del Servei Públic de Transport de Viatgers en automòbils de Turisme

L’Associació (emissora) de taxistes de Pollença demana que es canviïn una sèrie d’articles de l’actual ordenança local, concretament tot just tenir un any d’empadronament a Pollença per poder optar a una llicència de taxi i que donar-se de baixa d’autònom  entre el mesos de novembre i març no sigui motiu de la perduda de la llicència.

2.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació del Reglament Especial d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Pollença. 

S’ha arribat a un consens pel Reglament i sembla que s'aprovarà per unanimitat, l'anterior és de l'any 1977.

3.- Sol·licitud d’adhesió al conveni de col·laboració  entre l’organisme autònom Jefatura Central de Tráfico i la FEMP per a l’intercanvi d’informació i la mútua col·laboració administrativa.

Es tracta d’aprovar un intercanvi de dades amb la Dirección General de Tráfico, seria una col·laboració mútua, mentre la DGT donaria accés a l’Ajuntament a totes les dades dels vehicles de l’estat l’Ajuntament comunicaria els moviment de vehicles del padró municipal y així ambdues entitats tindrien actualitzats sempre els seus fitxers. 

4.-Moció presentada pels grups municipals  CiU, PSOE, PSM-EN i  ERAM a favor que la relació de llocs de feina de l’Ajuntament fixi el coneixement de la llengua pròpia com a requisit. 

Es tracta que desprès de l’aprovació de la nova llei de funció pública que deixa el català com mèrit a l’Ajuntament segueixi sent requisit indispensable per accedir a la funció pública a l’Ajuntament.   

5.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE i ERAM per a la reobertura del camí públic de Santuïri a la lliure circulació.

Es tracta de reobrir el camí públic de Santuïri ja que ara està tancat

6.- Moció presentada pel grup municipal A. per a la creació d’un Registre d’Empreses Reconegudes i Certificades

Es tracte de fer un registre d’empreses pollencines que compleixin amb les seves obligacions tributaries i laborals, es tractaria de que els ciutadans tinguessin accés tant en paper com per la web de l’Ajuntament i així poder triar una empresa pollencina per fer les seves reparacions, obres, etc  aquí teniu un exemple de com podria ser, ja us dic que amb "explorer" no es veu bé perquè no està adaptada a aquest navegado

7.- Moció presentada pel grup municipal d’UMP relatiu a la ubicació d’un punt verd de recollida de residus urbans en el Port de Pollença.

Es tracta de dotar al Port de Pollença d’un punt verd per poder deixar les deixalles i desprès que els vehicles de l’Ajuntament traslladin a la deixalleria municipal aquestes objectes i evitar així els 14 kilòmetres d’anada i tornada del Moll a la deixalleria.     

8.- Aprovació, si escau, de la rectificació d’error material de transcripció de l’acord plenari de 27 de juny de 2012 relatiu a noms de carrers del municipi.

Res d’importància, es tracta de corregir unes errades en la transcripció dels acords dels noms del carrers

9.- Distincions de la patrona 2012

 Els nominats d’enguany per les distincions de la Patrona són “La Confraria de Pescadors del Moll” pels seus 100 anys d’existència i Na Xesca Ensenyat a títol pòstu, al haver consens tot indica que s'aprovarà per una unanimitat

10.- Propostes/Mocions d’urgència

 Es presentarà una moció per part de Esquerra, PSM i Alternativa, pel dret a  manifestar-se i anul·lació de les multes, es tracta d’una moció consensuada amb el tres partits d’esquerra amb els indignats i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de Pollença, el nom de la moció ja ho esmenta tot.

Possiblement anirà també la nova Ordenança d'Obres Menors, ja que amb l'actual demanant un petit permís d'obre fan una obra més grossa i l'Ajuntament deixa de cobrar les taxes corresponents, amb la nova això no passarà.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes”

51 anys de prestigiˇs Festival de Pollenša?

Alternativa | 23 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Crec que el temps posa tothom al seu lloc i al Festival de Pollença amb aquesta crisi li ha arribat el moment d’agafar el seu lloc a la història de Pollença.

Em contaven de petit els meus pares i padrins, que la gent que anava al Festival, eren un turistes que venien amb servici domèstic propi i el capvespres abans dels concerts tenien llargs debats a les terrasses dels hotels damunt si l’orquestra encarregada de tocar les peces del  programa estaria a l’alçada de les circumstàncies o altres motius musicals i com inevitables testimonis les tasses de te i les copes de licor.

Va arribar el turisme massiu i això va fer que el Festival comences molt a poc a poc a tenir una depressió que ha tingut el seu màxim exponent els darreres anys i posada en evidència per la crisi actual que ens afecta.

La arribada de turisme massiu va fer que els turistes que tenien un gran poder adquisitiu deixessin de venir a Pollença com un temps, molta gent atribueixen a que aquest turistes opulents no volien barrejar-se amb l’anomenat “turisme de sol i platja”, aquesta afirmació crec que és gratuïta ja que l’evolució de l’aviació va fer que amb un relatiu curt espai de temps es pugés fer el trajecte entre Anglaterra i Austràlia i aquests turistes que encaren ens visiten però no amb l’habituabilitat que ho feien un temps, es decantessin per altres destins més exòtics, però repetesc mai han deixar de visitar-nos.

A rel d’un article publicat al diari UH, del que també s’ha fet ressò el blog de “La Punta”, en on es planteja que passarà quan al Sr. Valent  se li acabin els amics? Crec que l’autora de l’article en qüestió no ha descobert la pólvora, ja que a ben segur als 17 regidors de la corporació municipal els hi ha passat pel cap aquesta qüestió i en especial a la responsable de cultura Malena Estrany.

Després de les tres jornades cinematogràfiques amb un  desigual seguiment de públic amb una gran assistència a la jornada d’en Alex de la Iglesia, molt discreta a la jornada de n’Antonio Chavarrías i més que notable assistència a la jornada d’en Agustí Villaronga, a un dels dies més esperats per molts de pollencins on aquests varen ser substituïts per seguidors del director de cinema mallorquí on l’article “salat” dominava àmpliament al patí de l’Ajuntament. Si a tot això li afegim les més que discretes assistències de públic als concerts musical sense entrar amb les errades de protocol, podem dir clarament que aquest Festival fa molt d’anys que no té el prestigi del seus anys daurats i tot just la “barra lliure” que ha estat eliminada aquesta legislatura mantenia l’assistència de públic.

No ens enganem a nosaltres mateixos, si el Festival de Pollença gaudia del prestigi internacional que ens van venut aquests darrers anys, Per què a Ràdio Clásica de RNE que té cobertura nacional als seus esdeveniments destacats no l’esmentava? La resposta la tinc jo, perquè segons la responsable de comunicació d’aquesta emissora de ràdio ningú durant anys els hi va enviar cap dossier, quan a la relació d’esdeveniments que es donava havia pobles que difícilment situaríem als mapes sense una enciclopèdia (o internet), o un altre pregunta, Per què l’oficina del Festival no va desbordada de peticions d’entrades i sí va anar desbordada de ciutadans o institucions que anaven a cercar les “seves entrades gratuïtes” del Festival perquè sempre les havien tingudes i amb les noves directrius de la regidoria de cultura se’ns els va denegar aquestes entrades i varen posar el crit al cel.

Sincerament, no sé que passarà quan el Sr. Valent acabi els amics, jo esper que el dos directors convidats (a Villaronga no el tinc en compte perquè és mallorquí i la roqueta tira)  ens facin una bona propaganda de la seva estància a Pollença i si es convida un altre director o directora accedeixin a passar un vetlada cinematogràfica amb nosaltres i s’estigui posant una base a una secció del Festival.

A un altre article parlarem dels concerts de música, malgrat Mateu Vila ho faria molt millor que jo però em  regiré pels seus programes de Ràdio Pollença del que som seguidor incondicional.

 

AVUI: contra les corregudes de toros a Alc˙dia.

Alternativa | 22 Juliol, 2012 09:23 | facebook.com twitter.com

Un any més, ens desplaçarem fins a la localitat mallorquina d'Alcúdia, per exercir el nostre dret a rebutjar i lluitar contra les corregudes de toros, per considerar-la una activitat cruel, no acceptada pel 75% dels espanyols, els quals, no comprenen com en ple segle XXI es segueixen considerant les corregudes de toros com a actes festius i que són usats com a reclam en les festivitats de pobles i ciutats.

Aquest any a més, el moviment antitaurí a Mallorca, està sent allunyat del seu habitual ubicació al costat de les places, ja que els aficionats taurins, veient perillar la continuïtat de la tauromàquia a l'illa, han decidit contramanifestar-se.

     Dia: diumenge 22 de juliol

     Hora: 17:30 a Plaça de toros d'Alcúdia

 

 

 

Perquè LA TORTURA NO ÉS ART NI CULTURA

Per L'ABOLICIÓ DE LES CORREGUDES DE TOROS

 

L'ombra del caudillo

Alternativa | 21 Juliol, 2012 06:19 | facebook.com twitter.com

Vistes les actuacions policianes violentes contra els nacionalistes pacífics, podem pensar i creure que en segons quines situacions, l'ombra del Claudillo encara es projecta damunt el nostre país, presuntament democràtic. Si per parlar la nostra llengua —pròpia de la terra—i defensar-nos dels agressors centralistes ens poden malmenar i dur-nos a la cangrí, per ventura no hauríem de parlar de cossos de seguretat, ans de cossos repressius o qui sap si de forces d'ocupació…

 

 

Dibuix i text del nostre company Miquel Trias.

The implementation of the program TAAC

Alternativa | 20 Juliol, 2012 14:32 | facebook.com twitter.com

Last Friday, residents Novaetat-Pollença Center welcomed the summer with a party where in addition to a good snack (by the cooking workshop) could enjoy a recital of poetry and also  the implementation of the program TAAC. This initiative of Mark Makoski, is seeking to improve the quality of life for residents through the contact with animals. The experience was totally positive, and some benefits were observed in the expression of the residents with smiles and increased attention. In some moment there was a slight resistance and fear to the touch of the animals, but this soon turned into curiosity about the animals and their owners. This was the first of many meetings that are scheduled for July.

In these times when we often just remember the animals when we find a “little present” on the sidewalk ,we want to make people see the great social work that many of these animals do in our society whether they are rescue dogs, guide dogs or just company animals.

For us that love animals are aware of the responsibility of having one and we are aware of the respect that should be kept to other citizens, but we also  consider that we need   greater effort to adapt some of our public spaces so they can be shared with our animals .

Instead of putting up signs threatening with fines,  we need more bins   where we can deposit the faeces and the platicbags to pick them up as they are always empty.

Moreover,  experiences like the TAAK program helps to make ​​this world a more caring and livable for all.

Puesta en marcha del programa TAAC

Alternativa | 20 Juliol, 2012 14:29 | facebook.com twitter.com

El pasado viernes los residentes del Centro Novaetat-Pollença dieron la bienvenida al Verano con una Fiesta donde además de una buena merienda (a cargo del taller de cocina), se pudo disfrutar de un recital de Poesía (también en cargo de los propios residentes) y de la puesta en marcha del programa TAAC. Esta iniciativa de Marcos Makoski, consiste en la búsqueda de la mejora de la calidad de vida de los residentes mediante el contacto con los animales. La experiencia fue totalmente positiva, y algunos beneficios se pudieron observar en la expresión de los residentes con sonrisas y un aumento de la atención . En un delgadito momento hubo resistencia y miedos a tocar a los animales pero pronto surgió la curiosidad hacia los animales y hacia sus propietarios. Este fue el primero de numerosos encuentros que están previsto a partir del mes de Julio.

En estos momentos cuando a menudo nos acordamos de los animales solo cuando encontramos algún regalito en la calle , queremos reivindicar el gran trabajo social que  hacen estos animales en nuestra sociedad ya sean perros de rescate, perros guías o simplemente los animales de compañía .

Los que amamos a los animales somos conscientes de la responsabilidad que supone  tener un animal de compañia y pensamos que es necesario un cierto civismo y respeto hacia el resto de ciudadanos, pero también consideramos que es necesario un mayor esfuerzo para adaptar algunos  espacios públicos para poder convivir con los animales. No basta poner carteles amenazando con multas y prohibir la entrada de los animales a cada vez más espacios, hacen falta papeleras donde poder depositar los excrementos y espacios donde el animal puedan correr y jugar.

Por otra parte, experiencias como el programa TAAC ayudan a convertido este mundo en un lugar más solidario y habitable para todos.

 

Posada en marxa del programa TAAC

Alternativa | 20 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false ES X-NONE AR-SA

Fa uns dies els residents del Centre Novaedat- Pollença van donar la benvinguda a l’estiu amb una festa on, a més d’un bon berenar (a càrrec del taller de cuina), es va poder gaudir d’un recital de  poesia (també a càrrec dels propis residents) i de la posada en marxa del programa TAAC.  

                Aquesta iniciativa, de Marcos Makoski, consisteix en la recerca de la millora de la qualitat de vida dels residents mitjançant el contacte amb els animals. L’experiència fou totalment positiva, i alguns beneficis es varen poder observar al moment en l’expressió dels residents amb somriures i un augment de l’atenció i la percepció dels residents. En un primer moment hi va haver resistència i pors a tocar els animals, però ben aviat va sorgir la curiositat cap a ells i cap als seus propietaris. Aquest va ser el primer de nombrosos encontres que estan previstos a partir del mes de juliol.

                En aquests moments on sovint ens recordem dels animals quan trobem qualque regalet al carrer o quan patim les seves molèsties,  volem reivindicar la gran feina social que sovint fan els animals en la nostra societat, ja siguin cans de rescat, cans guies o simplement els animals de companyia. 

                Els que estimem els animals som conscients de la responsabilitat que suposa tenir-ne un i pensem que és necessari un cert civisme i respecte cap a la resta de ciutadans, però també considerem que és imprescincible un major esforç per adaptar alguns espais públics per poder conviure amb els animals. No basta posar cartells amenaçant amb multes i prohibir l’entrada dels animals a cada vegada més espais, fan falta papereres on poder dipositar els excrements i espais on els animals puguin córrer i jugar.

                Per altra banda, experiències com el programa TAAC ajuden a convertit aquest món en un lloc més solidari i habitable per a tothom.

 

Obertura dels espais esportius del col.legi Miquel Capllonch

Alternativa | 19 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false ES X-NONE AR-SA

El passat dilluns 2 de juliol vàrem saber que s’havia realitzat la primera actuació en relació a la moció aprovada per unanimitat d’obrir els espais esportius dels centres escolars fora de l’horari lectiu. Es va posar en marxa el programa Centre Obert, degut a la demanda de la ciutadania del Port de Pollença d’obertura d’espais esportius, parcs infantils i altres espais lúdics, i per donar resposta a la moció aprovada al Plenari de l’Ajuntament del dia 31 de maig de 2012 (“Moció per l’obertura progressiva dels espais esportius de les escoles i IES Port de Pollença i la seva adaptació per aprofitar-les com espais públics fora de l’horari lectiu”).

La moció demanava aquests acords:

PRIMER: Sol·licitar als responsables dels centres educatius del Port de Pollença les reunions necessàries per tal de negociar les condicions per poder obrir i adaptar les instal·lacions esportives a la ciutadania fora de l’horari escolar.

SEGON: Sol·licitar als tècnics corresponents, així com a la policia local, informes amb la finalitat de planificar el bon ús d’aquestes instal·lacions, així com per planificar els canvis i les adaptacions que s’han de fer, així com cercar com es pot realitzar el control d’aquestes instal·lacions.

TERCER: En base als informes sol·licitats en el segon punt, procedir de forma progressiva i ordenada a l’obertura d’aquets espais per tal que puguin ser aprofitats i rendibilitzats com espais públics que són.

QUART: Estendre la moció a les instal·lacions esportives i lúdiques dels centres de Pollença si funciona la prova pilot al Port.

                Segons ens han informa, s’obrirà durant els mesos de juliol i agost de 2012 el pati del CEIP Miquel Capllonch, de dilluns a divendres, de les 17’00 a les 21’00h. Es considera una prova pilot que servirà per avaluar el programa i adaptar-lo a las necessitats que pugui requerir. El centre estarà custodiat per un bidell que enregistrarà totes les incidències; a més dels usuaris que utilitzen l’espai a les diferents hores d’obertura, així com les edats i els jocs que s’hi practiquen.

                Ens alegrem i volem felicitar tant a l’equip de govern municipal com a l’equip directiu del centre per haver arribat a aquest acord tant ràpidament, que permet utilitzar els espais esportius. Considerem que com a prova pilot està bé, tot i que hem trobat a faltar més publicitat de la iniciativa, així com un panells amb uns horaris perquè els usuaris sàpiguen quan poden fer ús de les instal·lacions. Pensem que tenint en compte les condicions de la prova, aquesta s’hauria d’ampliar a l’hivern, per poder donar una idea real de la seva utilització, per finalment complir l’esperit de la moció que consisteix, no tan sols obrir les portes, sinó adaptar els espais per al seu ús públic fora de l’horari lectiu.

Fotografia de Libertad Balear
 (Segueix)

└rea de Medi Ambient, Ara sobren els doblers?

Alternativa | 18 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Dimarts quan vaig sortir de la reunió per parlar de les distincions de la Patrona en vaig trobar que havien “sembrat” una espècie de xapa al terra, aquesta xapa està cargolada al terra amb quatre perns i ens convida a emprar les papereres, i així com anava caminant vaig descobrir dues més que estaven de la mateixa forma.

No vull entrar si aquesta campanya es gratuïta o no, però em sembla d’un mal gust i d’una gran irresponsabilitat per part de l’àrea de medi ambient, quan als treballadors de l’Ajuntament se’ls hi ha robat materialment la paga extraordinària de Nadal, sembli malgrat no hi sigui així, que s’han gastat doblers en posar aquestes xapes al terra amb un missatge tan simple que tothom ja sap que les papereres són llançar els fems dintre, el missatge que la tudada de doblers és molt clar.

Ara, quan la classe política està més qüestionada que mai, que les nostres accions són mirades amb lupa, que hem de demostrar que el que fem és en benefici del poble o de la comunitat i que no tudem els doblers, muntar aquesta campanya tan pintoresca resulta fins i tot de mal gust cap els ciutadans que estan sense feina i passant moltes dificultats, a vegades per donar a conèixer les seves accions l’àrea de medi ambient sembla un circ que ha de fer un cercaviles per destacar, per ventura aquesta àrea necessita més efectivitat i manco espectable.

No volies PP amic meu

Alternativa | 17 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

(En castellano en el blog de Miquel Sánchez Vives)

Pollença, a 17 de juliol de 2012

Benvolgut amic meu:

El mes de maig de 2011 et vaig comunicar que em presentava a la llista d’Alternativa per Pollença a les eleccions municipals, quan et vaig demanar el vot per la meva llista ens vares dir molt seriosament que el teu volt seria pel Partit Popular. Les motivacions que tenies per donar el teu vot als populars era que mentre la dreta donava feina, l’esquerra tot just demanava drets i utopies.

Dons bé amic meu, ja veus 13 mesos desprès el que tu pronosticaves com el paradís de la feina on vendria el “manà” llançat des de la gavines populars s’ha convertit en un bombardeig de retallades cap els més dèbils que són sempre els que paguen els plats romputs del capitalisme. Ara bé, el que t’agrairia és que si formes part de la “majoria silenciosa” a la que fa referència la Ministra Fàtima Bañez, ja que els altres s’havien amagat, surtis al carrer a defensar les retallades i les decisions del Govern presidit per Mariano Rajoy, no per intercanviar bufetades amb els que protesten ni molt manco, tot just es per veure si aquesta majoria silenciosa existeix de veritat.

Fins un altre moment.

Miquel Sánchez Vives

Consell d'administraciˇ d'EMSER i 2.

Alternativa | 16 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Continuam informant del Consell d’administració d’EMSER.

5, De la informació de la gerència,

- Vam parlar  del taller de manteniment de vehicles– i subministrament combustible  de tot l'Ajuntament i del perill de que no es compensi realment a Emser. Ens van mostrar les xifres i els càlculs que s’han fet i semblen correctes, de moment s’han facturat 181 hores a l’Ajuntament (13.000 euros) i s’ha tingut en compte. S’ha estalviat una bona quantitat d’euros al poder comprar oli i gasoil  en quantitats importants (estalvi de 8-9 cèntims cada litre), poder utilitzar recanvis de segona mà... També es controla millor la despensa en combustible dels vehicles municipals.

- Sobre Arguta es va informa de la seva “oferta”; un pou al costat del clos; diu que pot donar 200.000 m3 a l’any i només demana el primer any la instal·lació de les màquines precises (12.000 euros).  Una vegada més Arguta fa de intermediari sense demostrar tenir cap títol o concessió del pou. Es va rebutjar l’oferta i es va dir que en cas de trobar necessari el pou es negociarà directament amb els propietaris.

 

- Proposta contractació de serveis, S’inicien els procediments per la contractació mitjançant negociat de l’analítica d’aigua i assessoria fiscal  pers més d’un any.


Vam demanar per  les diferents denuncies dels delegats, i el compliment de les prescripcions de la Inspecció de Treball, d'acord amb el conveni col·lectiu.
La regidora va contestar que s’estan complint, el tema que de les taquilles és l’únic que tardaran una mica més però estarà solucionat durant aquest estiu.


Vam demanar com és que aquests darrers mesos, s'han contractat de forma indefinida diverses persones sense que s'hagi fet cap prova, o no han respectat el cridar opositors que havien aprovat però quedat sense plaça. Van contestar que és tractava d’un  
contracte d’obres i serveis i altres casos eren contractes de cinc mesos per substituir baixes.

Vam demanar si es pensava fer promoció interna de la plaça d’encarregat de la recollida de fems, de capatàs del mateix servei , i una d'oficial de 1ª d'aigua. Ens van respondre que no pensen fer-ho ja que pensen que no són necessaris ja que durant anys s’ha funcionat sense aquestes places. Aquestes places es troben ocupades interinament i posats a dit. D'acord amb el conveni, s'haurien de ocupar efectuant proves col·lectives, i amb una titulació avinent.

Precs i preguntes.

- Com està la conducció a la Cala, i com esta la concessió, i si se garanteix la qualitat i la quantitat a la Cala, també a l'estiu.

Aquest estiu tot continuarà igual però es pensa fer la rescissió de contracte (esperen poder fer-ho abans de final d’any) i  la idea és que l’estiu 2013 el subministrament ja l’hagi rescatat l’Ajuntament
 
- Com estan les dades respecte a l'aigua que es perd per fuites i perdues.

S’han rebaixat a un 20% i es continua fent feina.

- Respecte a la petició de posar en marxa el dipòsit de Can Sionet.

Van dir que era molt costós ja que s’ha de canviar bombes, tapaderes... I que pensen desmuntar tota la seva part mecànica. Vaig insistir en que no es donava el servei que corresponia als habitans de la part alta de Pollença... Res...

- Vaig demanar pel deute de l’Associació de Veïns i per la no connexió de l’aigua de les dutxes de les platges del Port. Cada concessionari quan s’ha anat ha deixat sense pagar un deute amb EMSER.

El gerent va explicar que mentre no es pagui el deute pendent  no es farà la connexió.

- Vaig insistir en l’accés a la canonada de Ternelles.

El gerent va dir que es podia fer sense grans problemes.

No al discurs de la resignaciˇ

Alternativa | 15 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false ES X-NONE AR-SA

Parlava Julio Anguita en un magnífic discurs, que podeu veure més avall, de la resignació:  «Un dels “èxits” del sistema americà i del capitalisme en general és aconseguir que el pobre, el miserable, es senti culpable de la seva pròpia situació. És la filosofia calvinista, filla del protestantisme que predica que la societat dóna oportunitats a tothom, per tant si no has triomfat ets culpable, tu ets l’únic responsable».

            És el missatge que ens volen fer arribar des del poder, des del govern. Els culpables són els aturats que no volen treballar, els immigrants que vénen a aprofitar-se dels nostres serveis sanitaris i a cobrar l’atur sense cotitzar, els estudiants que són uns mandrosos i volen aprofitar les beques per passar les hores als bars en lloc d’estudiar.  És el missatge que s’amaga darrera del discurs d’excel·lència al que constantment fa referència el ministre d’educació. El discurs que culpabilitza al dèbil i al mateix temps posa dalt d’un pedestal al corrupte, a l’especulador, al viu que treu profit i s’enriqueix gràcies als buits legals, a la deixadesa i la corrupció dels que ens governen. És la hipocresia elevada a la màxima potència.

            Parla Anguita del perfecte domini del poder, «aquell que no es fonamenta tant en la força, en la coacció, en la Guàrdia Civil o els militars. És el domini de la ment, és l’opi que cau dels aparells de televisió, dels discursos polítics, de les sentències dels tribunals de justícia. És el missatge que amara les mentalitats, que diu: Calla, calla que pot ser pitjor». Resigna’t a les retallades i a les pèrdues dels drets fonamentals, que si no serà pitjor. És també el missatge de la por aquell que posa al mateix nivell al que defrauda milions per enriquir-se amb el que treballa unes hores en el mercat submergit, i al mateix temps cobra els 400 euros d’ajuda per poder pagar l’hipoteca i no quedar al carrer. O al treballador que ha fet una petita obra a casa seva de forma il·legal amb aquells que construeixen grans hotels o xalets en zones protegides per lucrar-se. És el missatge que et diu «calla que si no també rebràs tu».

            Diu el PP que la joventut està manipulada pels professors, que  darrera els indignats hi ha els partits d’esquerres i no sé quines forces ocultes. Jo el que crec és que, si hi ha qualque cosa positiva en aquesta crisi, és que està començant a despertar-nos com a societat, tot i que sigui de forma lleugera ens està ajudant a sortir d’aquest estat d’hipnosi.  Fa temps vàrem caure en la trampa de la granota, aquella que diuen que si la fiques dins una olla d’aigua freda i la vas bullint poc a poc, la mates sense que se n’adoni. Ara s’han passat amb l’encalentida i ens han escaldat. Esperem que sigui suficient per fer-nos botar fora, abans que sigui massa tard.

PolÝtics a escola

Alternativa | 14 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Això era i no era

Un estat de tercera

Que de rodolons

Se n’anava a fons

Gràcies als polítics bergants

Que tudaren els llenegants

Mirau que en fa de temps que ho diuen: Espanya necessitarà un rescat, hi haurà un rescat prest o tard, Espanya és massa gran per esser rescatada, Espanya inexorablement serà arrossegada a la insolvència, Espanya serà la primera a abandonar l’euro…

Idò ara ja hi som, i els polítics que fan? Anar a les palpentes, dir dois, desbarats i tudar els pocs doblers que queden en despeses polítiques*, mentre d’Europa no els perden de vista. Amb això demostren que no rasquen bolla en qüestions d’economia, que demostren inutilitat o mala idea o ambdues coses; seria millor que dimitissin en massa o tornassin a escola, veiam si aprenien res.

* Mirau en Tut-Ankh-Ramon i en Felet el Mestret que, per conveniència, estalvien el sobre de les votacions del seu Kongress i tuden doblers enviant cartes als pares per aconseguir que els xics no estudiin en català; ja ho val, tant bo de fer que ho va tenir en Franco per prohibir-ho i ells han de fer l’ullastre esbrancat per un resultat pobre; és que em fan llàstima, pobrets…

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb