URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Unanimitat; no a la taxa als refugis de fauna

Alternativa | 04 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Al darrer ple ordinari  es va aprovar per unanimitat la moció que presentavam Alternativa per Pollença, PSOE, PSM i Esquerra demanant al Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca una rectificació de l’ordenança, i la supressió de la taxa de matrícula anual per als refugis de fauna.

Esperam que el PP de Pollença no faci com amb altres mocions i faci passos per defensar aquesta moció davant els seus companys del Consell, i que aquest prengui nota i rectifiqui.

Al refugi de fauna no s’hi caça, i les poblacions d’animals es recuperen i augmenten, i d'aquesta forma permeten la recuperació de la seva fauna.Fins ara, tant la tramitació com el manteniment dels refugis de fauna estava exempt de qualsevol taxa per part de administració. Una exempció completament justificada per la funció ambiental, social i de recuperació cinegètica d’aquests espais. A l’illa de Mallorca es pot caçar pràcticament arreu, i el nombre de persones que practiquen la caça és molt elevat. Per això són tan necessaris els refugis de fauna. I en aquest tema el nostre municipi Pollença és capdavanter amb set refugis, Can Pontico, Can Llompart, Can Cap de Bou, Can Cullerassa, La Plana den Rull, Ca na Marja, Can Sucrer i una part de la finca pública de Míner (Petit)  i 177 has protegides.

Ara el Consell de Mallorca planteja ara la tramitació d’una Ordenança reguladora de les taxes corresponents a tràmits administratius i serveis en matèria de caça i pesca fluvial a Mallorca. Si prospera la proposta, els refugis de fauna hauran de pagar 17,56 € per Ha i any per les primeres 20 Ha (amb un suplement si la superfície és superior). Per exemple a Pollença suposaria un total anual com mínim de 3.108,12 euros

La mesura no és només injusta, per gravar amb una taxa una funció pública, socioambiental, i que no comporta cap tipus d’aprofitament particular, sinó que és vergonyosa, ja que la mateixa ordenança planteja cobrar als vedats de caça de particulars la meitat , i vuit vegades menys a la dels vedats de societats de caçadors. Això és una injustícia, una discriminació i una ofensa contra els propietaris de les finques que formen part de refugis de fauna.

Ara amb aquesta moció el ple de l’Ajuntament de Pollença per  Alternativa per Pollença  demana al Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca una rectificació de l’ordenança, i la supressió d’aquesta taxa de matrícula anual per als refugis de fauna.

Un article molt complet al fotobloc de natura del company en Biel Perelló; Can Pontico, de camp de tir a refugi de fauna.

Campanya del GOB, converteixi la vostra finca en refugi de fauna.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb