URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fondejos

Alternativa | 09 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va retirar la moció presentada pels grups municipals UMP, PSOE, CiU PSM-EN, i ERAM per a l’ordenació dels fondejos en la Badia de Pollença. L'equip de govern havia fet una  moció sobre el mateix tema. Es tractarà de arribar a un consens sobre el temó.a. Aquesta va ser la nostra argumentaci 

Compartim la preocupació de la moció per l’impacte que provoca el fondeig massificat d’embarcacions a la badia del Port de Pollença, i per tant compartim totalment el punt primer de la moció que parla d’impulsar un anàlisi i estudi detallat sobre la possibilitat de legislar una ordenació lògica i respectuosa dels fondejos en la badia.

El que ja no tenim tan clar és el segon punt de la moció on a un tema de medi ambient; instaurar un sistema de control dels abocaments i recollida d’escombreries de les embarcacions, s’uneix ja un tema purament comercial com el de queiviures, trasllats... I no el tenim tan clar per que tenim molt fresc el record de la gestió d’una empresa privada, Hissambla, a les boies de Formentor, un regal que ens va fer en Jaume Matas quan era ministre de Medi Ambient. Aquella empresa només es precupava del negoci, cobrava uns preus abusius i no va complir els seus compromisos de control d’abocaments i respecte al medi ambient.

Per altra part aquest tema és inseparable de la gestió de Ports i abans de pensar en possibles negocis a partir dels fondejos de la Badia pensam que s’hauria de arreglar el tema de Ports. El que hauria de fer l’Ajuntament és exigir a Ports que li record al senyor Batle està gestionat pel seu partit, una gestió transparent i racional de les seves instal·lacions. Durants anys hem sentit comentaris sobre tractes de favor a la concessió d’amarraments,  remors difícils de comprovar per l’opacitat de la gestió de Ports, una opacitat molt allunyada del que ha de ser la gestió pública. O sigui el primer seria regularitzar aquesta situació i tenir clares quines places de transeunts hi ha a Ports i quantes de places fixes. Una vegada regularitzat Ports també s’hauria d’actuar als fondejos indiscriminats que tenim a sol rústic.

En definitiva abans de parlar de serveis afegit, i sistemes impositius el que cal és pensar en una solució a tots aquest temes si no ens podem trobar amb gent que té el vaixell a rústic durant l’hivern a llocs on s’incompleix totalment la legislació mentre que en estiu que pagaran més o menys que la gent que el te a Ports, si és menys seria injust i si és més seria injust pels que venen de fora amb el seu vaixell i no tenen plaça de transeunt al Port per la deficient gestió del mateix.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb