URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Rescissió concessió piscines.

Alternativa | 11 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Al darrer ple es va aprovar la proposta d’acord sobre la resolució de mutu acord del contracte de la concessió administrativa per a la gestió del servei públic de les piscines municipals Coberta climatitzada i descoberta amb l’empres Algalia Esport SL. Aprovada amb els vots a favor de PP i  Lliga, vots en contra de PSM i UMP, abstenció de PSOE, CiU, Esquerra i nosaltres.

Durants anys a Alternativa vam denunciar que  la  piscina coberta era un cúmul de despropòsits. Al ple de maig del 2008 vam dir textualment;

 "Ja veurem com termina tot, ens fa molt de por  aquest tema ja que  totes les piscines municipals són molt deficitàries i a la situació actual  pot ser un  forat negre  molt perillós per les arques municipals. Aquest com el tema de l'Auditori hauria de ser un tema de Mancomunitat..." 

Cal fer una mica d’història i recordar com es va fer una piscina al Port i al poc temps es va decidir cobrir-la (1,200.000 euros). Però   l'obra es va fer de tal manera que la teulada es va orientar cap al Nord dificultant l'aprofitament de  l'energia solar, és més a un ple en resposta a una pregunta nostra el batle, en Joan Cerdà,  va defensar que es va fer així pels vents de  la Canal de Boquer i que era impossible instal·lar plaques fotovoltaiques...

 També s'havia previst fer un gimnàs, l'experiència d'altres piscines ja demostrava que sense instal·lacions complementàries les piscines cobertes no eren rentables, però finalment no es va fa el gimnàs, ja que les calderes per encalentir l'aigua van fer impossible la utilització de la sala en teoria destinada a gimnàs, ja que la calor produïda eleva la temperatura de totes les sales a temperatures extremes.

Una vegada feta la piscina Alternativa vam ser l’únic partit que va apostar per la gestió pública de la mateixa, sense resultat.

Anys després l’empresa que gestionava la piscina, Algalia Esport S.L. va presentar -entre febrer i agost del 2010- quatre escrits (sense resposta) demanant una revisió de les condicions contractuals ja que el cost elèctric de la piscina resultava molt superior al que l’empresa havia contemplat (l’empresa havia previst pagar uns 1.500 euros al mes i en pagaven 3.000 euros). El primer any d’explotació, entre el 8 de juny de 2009 i de 7 de juny de 2010, l’empresa   va facturar 35.192,32 euros d'electricitat (una despesa diària de 96,42 euros). Revisant les factures d’electricitat el nostre regidor en Miguel Sánchez va descobrir  per exemple que a les factures d’electricitat hi havia un fort recàrrec per "ENERGIA REACTIVA", quan aquest import normalment hauria de ser en negatiu, es dir un descompte. La energia reactiva és la que produeix la inductància dels bobinats dels motors i transformadors i aquesta s'emmagatzema a una bateria de condensadors per després compensar els desfasaments produïts per aquests bobinats. El recàrrec per "reactiva" es produeix quan la instal·lació no està compensada i aquesta bateria de compensació no funciona com cal i ha de ser el transformador d'ENDESA qui ha de compensar la mancança d'energia que produeix el desfasament, i per això el recàrrec. Hi havia alguna factura de més de 500 euros de reactiva… amb la qual cosa  és normal que les factures pugessin  tant de doblers, ja que alguna s'encareixia més d'un 20% pel recàrrec sofert… a més del descompte que es perd, que suposa una gran despesa energètica.

Finalment el que es va votar al darrer ple va ser la proposta d'acord entre l'Ajuntament i l'empresa concessionària. Tots hem sortint perdent Ajuntament i empresa.

A l’acord:

- Es compensa a l’empresa l’abonament dels cànons dels anys 2010-11 i 12 que havia d’abonar l’Ajuntament per a la utilització de les piscines en estades i pels cicles formatius.

- L’Ajuntament assumeix la quantitat de 67.259,70 euros  en concepte de despeses de subministraments elèctric fins el mes de maig de 2012.

- Retornar la garantia de l’empresa per import de 35.667,99 euros.

Anteriors articles.

El jutge, el refugi i la piscina (juny 2007)

La piscina coberta del Port (maig 2008).

El despropòsit de la piscina coberta(juny 2008)

Aquesta piscina és una ruina (juliol 2008).

Privatizant 1 (novembre 2008)

Privatizant (nov 2008) 2

No serà fàcil gestionar la piscina (febrer 2009)

Crònica d’un tancament anunciat (agost 2010)

Solucions al tancament de la piscina (juny 2011).

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb