URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Consell d'administració d'EMSER 1.

Alternativa | 13 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Resum del darrer consell d’administració d’EMSER del mes passat i del qual forma part el nostre regidor, en Pepe García.

1.- Es va aprovar, amb la nostra abstenció, el conveni entre EMSER i Abaqua. Suposa la compra d’aigua  de la dessaladora; 150.000 m3 a 130.000 euro sense IVA (2012). Al 2013 la mateixa quantitat (preu revisable segon index energètic.

Vam comentar que calia preveure la resolució del contracte, o la seva modificació  a menys aigua procedent de la dessaladora, en cas de disposar de recursos pròpies suficients... La resposta va ser que enguany segurament faran falta més del 150.000 m3 contractats (van parlar de 175.000 m3),. Respecte al 2013 van dir que cal preveure que  s’acaba el contracte amb Arguta (un dels subministradors d’aigua de l’Ajuntament) el 31 de desembre i que a més a més l’Ajuntament es farà càrrec del subministrament de la Cala.

Cal recordar que el disbarat energètic i econòmic de la dessaladora l’hi devem a   en Jaume Font que quan va ser nomenat conseller de Medi Ambient va rectificar la canonada que estava prevista per connectar Llubí per proveir d'aigua potable la Zona Nord fins a Pollença. Es preveia recarregar en l'aqüífer de Crestatx de sa Pobla amb cinc milions de metres cúbics dels excedents produïts en l'època d'hivern, utilitzant-los com a reserves per a l'època de sequera, amb un cost d'uns set milions d'euros. Font va desviar la canonada fins a la font de Son Sant Joan del terme municipal de Muro, estalviant-se del pressupost inicial només uns quatre-cents mil euros i sense aconseguir objectiu algun dels inicialment plantejats.

2.-  La contratació pel periode d'estiu als Pous de Can Colet (A l'inici de la carretera nova de Lluc) I El Clos (aprop del Vilà) s'efectuen practicament cada any, i son per garantir el subministrament a Pollença i al Moll.Cap comentari aquest pous han donat una bona mitjana de metres cúbics els darrers anys.
 
Inversions. El gerent va informar de la compra dels quatre equips per control constant del nivell de clor als depòsits . Fins ara cada de matí es posava tot el clor que es pensava que es necessitaria. Amb aquests equips es controla cada 15 minuts la quantitat necessària i la màquina regula la quantitat.

També va informar de la compra d’un camió per la recollida selectiva amb un compactador. Recordau que ara és EMSER qui es farà càrrec d’aquesta recollida, encara no l’ha fet per que calen canviar els estatuts. Igualment es pensen col·locar gps a tots els vehicles i xips als contenidors.

Aquesta és una greu improvisació, ja que fa nou mesos ,al setembre del 2011, es coneixia que  el 31 de maig finalitzava el conveni amb el Consell Insular de la recollida selectiva, i que calia canviar els estatuts d'EMSER i  comprar un camió per fer la recollida selectiva ,o licitar el servei de recollida selectiva. Finalment les coses no s'han fet bé i una vegada acabat el conveni s'ha optat per una licitació, un contracte menor, sense seguir els  procediments i passos marcats per la llei de contractació pública (informes de secretaria i intervenció), una irregularitat que es podia haver evitat fàcilment ja que havia suficient  temps per preparar-se per assolir el servei. Aquest Ajuntament encara té massa contractacions irregulars sense solucionar; com la del manteniment de l'enllumenat del Port o dels jardins per afegir una més.

 Al mateix punt vam comentar que el normal seria anar renovant la part de la xarxa del Moll que està en precari i que en alguns punts passa per dins terrenys particulars (Carrer Faro) i en el cas de Can Singala es insuficient. El batle va respondre que s’havien renovat pràcticament tota la xarxa del Port... quan li vam dir que encara resten bastants quilometres de xarxa del 1931. I del 1958, etc.  simplement van dir que al Port hi havia menys fuites.

 Igualment els vam recordar que les instal·lacions de Santuiri són obsoletes, i de pas que calia deixar el cami de Santuiri lliure pels vianants sense que comporti perill per la seguretat dels treballadors d'Emser. A aquest punt el batle va comentar la idea de fer una nau al polígon per recollir els serveis d’aigües d’EMSER. Respecte al camí van dir que havien deixat un pas per vianants.

 

Vam demanar la millora de l'Azud de Ternelles, Va dir el gerent que EMSER  paga molt poc als regants i que el contracte es molt ventajos i que no ve que se les pugui demanar millores.   Respecte a fer-les l’Ajuntament; van prendre nota. És cert que l'aigua dels regants es a molt baix preu (també cal dir que  d'acord amb la llei d’Aigües hauria de ser de franc!..) Però l'Azud no tes res a veuré amb aquesta aigua, és un altra cabal. Concretament es l'aigua d'escorrentia del Torrent, i l'obra que es va fer devers el 1993, s'havia de modificar, per permetre tenir aigua absolutament gratis setmanes, mesos a l'hivern especialment.
Fins i tot en èpoques passades es va pensar fer una pressa a l'estret de Ternelle.

 4.- Inici del procediment per a la modificació dels estatut socials.

Es va dir que en  breu tendriam el primer esborrany. Cal actualitzar els òrgans consultius i van acceptar que la finalitat de l’Empresa Municipal sigui oberta de tal manera que en el futur es pugui fer càrrec entre altes temes de les platges.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb