URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Obertura dels espais esportius del col.legi Miquel Capllonch

Alternativa | 19 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false ES X-NONE AR-SA

El passat dilluns 2 de juliol vàrem saber que s’havia realitzat la primera actuació en relació a la moció aprovada per unanimitat d’obrir els espais esportius dels centres escolars fora de l’horari lectiu. Es va posar en marxa el programa Centre Obert, degut a la demanda de la ciutadania del Port de Pollença d’obertura d’espais esportius, parcs infantils i altres espais lúdics, i per donar resposta a la moció aprovada al Plenari de l’Ajuntament del dia 31 de maig de 2012 (“Moció per l’obertura progressiva dels espais esportius de les escoles i IES Port de Pollença i la seva adaptació per aprofitar-les com espais públics fora de l’horari lectiu”).

La moció demanava aquests acords:

PRIMER: Sol·licitar als responsables dels centres educatius del Port de Pollença les reunions necessàries per tal de negociar les condicions per poder obrir i adaptar les instal·lacions esportives a la ciutadania fora de l’horari escolar.

SEGON: Sol·licitar als tècnics corresponents, així com a la policia local, informes amb la finalitat de planificar el bon ús d’aquestes instal·lacions, així com per planificar els canvis i les adaptacions que s’han de fer, així com cercar com es pot realitzar el control d’aquestes instal·lacions.

TERCER: En base als informes sol·licitats en el segon punt, procedir de forma progressiva i ordenada a l’obertura d’aquets espais per tal que puguin ser aprofitats i rendibilitzats com espais públics que són.

QUART: Estendre la moció a les instal·lacions esportives i lúdiques dels centres de Pollença si funciona la prova pilot al Port.

                Segons ens han informa, s’obrirà durant els mesos de juliol i agost de 2012 el pati del CEIP Miquel Capllonch, de dilluns a divendres, de les 17’00 a les 21’00h. Es considera una prova pilot que servirà per avaluar el programa i adaptar-lo a las necessitats que pugui requerir. El centre estarà custodiat per un bidell que enregistrarà totes les incidències; a més dels usuaris que utilitzen l’espai a les diferents hores d’obertura, així com les edats i els jocs que s’hi practiquen.

                Ens alegrem i volem felicitar tant a l’equip de govern municipal com a l’equip directiu del centre per haver arribat a aquest acord tant ràpidament, que permet utilitzar els espais esportius. Considerem que com a prova pilot està bé, tot i que hem trobat a faltar més publicitat de la iniciativa, així com un panells amb uns horaris perquè els usuaris sàpiguen quan poden fer ús de les instal·lacions. Pensem que tenint en compte les condicions de la prova, aquesta s’hauria d’ampliar a l’hivern, per poder donar una idea real de la seva utilització, per finalment complir l’esperit de la moció que consisteix, no tan sols obrir les portes, sinó adaptar els espais per al seu ús públic fora de l’horari lectiu.

Fotografia de Libertad Balear
 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb