URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Alternativa | 23 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Crec que el temps posa tothom al seu lloc i al Festival de Pollença amb aquesta crisi li ha arribat el moment d’agafar el seu lloc a la història de Pollença.

Em contaven de petit els meus pares i padrins, que la gent que anava al Festival, eren un turistes que venien amb servici domèstic propi i el capvespres abans dels concerts tenien llargs debats a les terrasses dels hotels damunt si l’orquestra encarregada de tocar les peces del  programa estaria a l’alçada de les circumstàncies o altres motius musicals i com inevitables testimonis les tasses de te i les copes de licor.

Va arribar el turisme massiu i això va fer que el Festival comences molt a poc a poc a tenir una depressió que ha tingut el seu màxim exponent els darreres anys i posada en evidència per la crisi actual que ens afecta.

La arribada de turisme massiu va fer que els turistes que tenien un gran poder adquisitiu deixessin de venir a Pollença com un temps, molta gent atribueixen a que aquest turistes opulents no volien barrejar-se amb l’anomenat “turisme de sol i platja”, aquesta afirmació crec que és gratuïta ja que l’evolució de l’aviació va fer que amb un relatiu curt espai de temps es pugés fer el trajecte entre Anglaterra i Austràlia i aquests turistes que encaren ens visiten però no amb l’habituabilitat que ho feien un temps, es decantessin per altres destins més exòtics, però repetesc mai han deixar de visitar-nos.

A rel d’un article publicat al diari UH, del que també s’ha fet ressò el blog de “La Punta”, en on es planteja que passarà quan al Sr. Valent  se li acabin els amics? Crec que l’autora de l’article en qüestió no ha descobert la pólvora, ja que a ben segur als 17 regidors de la corporació municipal els hi ha passat pel cap aquesta qüestió i en especial a la responsable de cultura Malena Estrany.

Després de les tres jornades cinematogràfiques amb un  desigual seguiment de públic amb una gran assistència a la jornada d’en Alex de la Iglesia, molt discreta a la jornada de n’Antonio Chavarrías i més que notable assistència a la jornada d’en Agustí Villaronga, a un dels dies més esperats per molts de pollencins on aquests varen ser substituïts per seguidors del director de cinema mallorquí on l’article “salat” dominava àmpliament al patí de l’Ajuntament. Si a tot això li afegim les més que discretes assistències de públic als concerts musical sense entrar amb les errades de protocol, podem dir clarament que aquest Festival fa molt d’anys que no té el prestigi del seus anys daurats i tot just la “barra lliure” que ha estat eliminada aquesta legislatura mantenia l’assistència de públic.

No ens enganem a nosaltres mateixos, si el Festival de Pollença gaudia del prestigi internacional que ens van venut aquests darrers anys, Per què a Ràdio Clásica de RNE que té cobertura nacional als seus esdeveniments destacats no l’esmentava? La resposta la tinc jo, perquè segons la responsable de comunicació d’aquesta emissora de ràdio ningú durant anys els hi va enviar cap dossier, quan a la relació d’esdeveniments que es donava havia pobles que difícilment situaríem als mapes sense una enciclopèdia (o internet), o un altre pregunta, Per què l’oficina del Festival no va desbordada de peticions d’entrades i sí va anar desbordada de ciutadans o institucions que anaven a cercar les “seves entrades gratuïtes” del Festival perquè sempre les havien tingudes i amb les noves directrius de la regidoria de cultura se’ns els va denegar aquestes entrades i varen posar el crit al cel.

Sincerament, no sé que passarà quan el Sr. Valent acabi els amics, jo esper que el dos directors convidats (a Villaronga no el tinc en compte perquè és mallorquí i la roqueta tira)  ens facin una bona propaganda de la seva estància a Pollença i si es convida un altre director o directora accedeixin a passar un vetlada cinematogràfica amb nosaltres i s’estigui posant una base a una secció del Festival.

A un altre article parlarem dels concerts de música, malgrat Mateu Vila ho faria molt millor que jo però em  regiré pels seus programes de Ràdio Pollença del que som seguidor incondicional.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb