URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un ple animat i positiu.

Alternativa | 26 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Resultats i primera valoració de l’animat ple d’ahir amb una important presència de públic, veïns del camí se Santuïri, indignats, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de Pollença... Un ple positiu per a nosaltres ja que tan la moció que presentavam en solitari com conjuntament amb el PSM i Esquerra es van aprovar. Ara esperam que Delegació del Govern resolgui anular les multes interposades als manifestants.

I.- PART RESOLUTIVA

1.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del Reglament  Municipal del Servei Públic de Transport de Viatgers en automòbils de Turisme.

El batle ens va sorprendre al decidir retirar-la al no haver unanimitat. Al debat nosaltres, PSOE i UMP vam anunciar el nostre vot en contra, el PP va defensar la modificació i CiU va anunciar la seva abstenció. La Lliga, PSM i Esquerra no van dir

A partir de la petició d’una de les agrupacions dels taxistes de Pollença es presentaven aquests canvis:

- El requisit per sol·licitar llicències que era de cinc anys mínim de residència es vol canviar per un any mínim de residència.

- Modificar el punt referent a la revocació de les llicències; en el reglament actual es revoca la llicència si s’ha de deixar de prestar el servei 30 dies consecutius o 70 alterns en temporada alta(d’abril a octubre). Amb el canvi  es volia als taxistes donar-se de baixa de l’activitat els mesos de temporada baixa, de novembre a març.

 

Haviem decidir votar en contra ja que consideram que l’Ajuntament ha de defensar  els serveis públics que són per servir als ciutadans i no al reves. No és coherent parlar de ampliar la temporada turística i permetre que els taxistes es donen de baixa cinc mesos.

2.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació del Reglament Especial d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Pollença. 

S’ha arribat a un consens per modificar aquest reglament que és de l'any 1977. Aprovada per unanimitat.

3.- Sol·licitud d’adhesió al conveni de col·laboració  entre l’organisme autònom Jefatura Central de Tráfico i la FEMP per a l’intercanvi d’informació i la mútua col·laboració administrativa. Aprovada per unanimitat.

Ambdues entitats tindrien actualitzats sempre els seus fitxers. 

4.-Moció presentada pels grups municipals  CiU, PSOE, PSM-EN i  ERAM a favor que la relació de llocs de feina de l’Ajuntament fixi el coneixement de la llengua pròpia com a requisit. Aprovada amb el vot a favor de la Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM i Esquerra, abstenció del PP i vot en contra d’UMP.

Desprès de l’aprovació de la nova llei de funció pública que deixa el català com mèrit vam aprovar aquesta moció perquè a l’Ajuntament segueixi sent requisit indispensable per accedir a la funció pública a l’Ajuntament.    UMP no va explicar el seu sorprenent vot negatiu, contradictori amb el que van a votar a mocions anteriors.

El PP ha fonamentat la seva abstenció en que no tenia clar que legalment es pugessin aplicar els punts 1 i 2 de la moció. Nosaltres hem consultat el tema i no hi ha cap problema per aplicar aquests punts.

 

Primer. L’Ajuntament de Pollença acorda que a la relació de llocs de feina determinarà motivadament a totes les places l’exigència de coneixement del català ateses les característiques sociolingüístiques de cada plaça.


Segon. L’Ajuntament de Pollença acorda que no es convocarà cap plaça ni lloc de feina, fix o interí o de duració determinada, en que d’acord amb la legalitat no s’hagi establert com a requisit el coneixement dels dos idiomes oficials.

5.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE i ERAM per a la reobertura del camí públic de Santuïri a la lliure circulació. Aprovada pels vots a favor dels grups de l’oposició i abstenció dels grups de l’equip de govern.

Vam votar a favor però abans d’obrir al tràfic s’ha de garantir la seguretat dels treballadors(farem un article sobre el tema).

6.- Moció presentada per nosaltres per a la creació d’un Registre d’Empreses Reconegudes i Certificades.  Aprovada amb els vots a favor de PP,Lliga, Alternativa, PSOE i Esquerra. Abstenció de CiU, PSM i vot en contra d'UMP.

Es tracte de fer un registre d’empreses pollencines que compleixin amb les seves obligacions tributaries i laborals. Vam acceptar l’esmena de la Lliga de fer un estudi per fer el registre de la forma més útil i pràctica possible.

7.- Moció presentada pel grup municipal d’UMP relatiu a la ubicació d’un punt verd de recollida de residus urbans en el Port de Pollença. Rebutjada, només UMP va votar a favor.

UMP demanava fer una nova deixalleria pel Port de Pollença. Ara que cal optimitzar serveis i per exemple s’uneixen els clubs de futbol de Pollença, la resta de grups vam pensar que no és moment de desdoblar serveis. Cal dir que costaria una quantitat de doblers molt mes grossa del que sembla, no son només els contenidors, si no el seu manteniment, solar, personal, maquinària per adequar els contenidors, duplicitat dels viatges per  dur-se les deixalles etc...El cost de l’actual deixalleria és de 300.000 euros. A més, a més  en aquest moment l’Ajuntament, per decret del govern central, no pot fer cap contractació de personal. Per altre part EMSER fa més de vint anys que té un servei gratuït de recollida de deixalles voluminoses. El més correcte seria millorar aquest servei si cal, i en un futur traslladar la deixalleria del municipi al polígon, fent una instal·lació més adient.

8.- Aprovació, si escau, de la rectificació d’error material de transcripció de l’acord plenari de 27 de juny de 2012 relatiu a noms de carrers del municipi. Aprovada per unanimitat.

Una qüestió tècnica es corregeixen unes errades en la transcripció dels acords dels noms del carrers

9.- Distincions de la patrona 2012

Es va acordar donar dues distincions: “La Confraria de Pescadors del Moll” pels seus 100 anys d’existència i Na Xesca Ensenyat a títol pòstum, al haver consens. Es van aprovar per una unanimitat.

10.- Propostes/Mocions d’urgència.

 - L’equip de govern va presentar per a la seva ratificació la dissolució del Consorci d’aigües de Pollença, que mai ha funcionat, per fusionar-ho dins el Consorci d’ aïgues de les Illes Balears. Aprovada amb la nostra abstenció, ens faltava informació del tema.

 - Vam presentar una moció conjuntament amb Esquerra i PSM i pel dret a manifestar-se i anul·lació de les multes, es tracta d’una moció consensuada amb el tres partits d’esquerra amb els indignats i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de Pollença. Aprovada amb el vot a favor de la Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM i Esquerra, abstenció del PP i vot en contra d’UMP.

Per a la seva aprovació hem acceptat dues esmenes:

- Llevar a l'exposició de motius el darrer paràgraf: La recent dimissió del Delegat del Govern deixa en entredit l’objectivitat política al cap davant de les decisions preses a la Delegació del Govern.

- I un afegit a la petición: L’Ajuntament de Pollença es manifesta a favor del dret a la manifestació i demana a la Delegació del Govern que resolgui anular les multes interposades als manifestants... s'ha afegit, en base als actes esmentats a l’exposició de motius.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Un grup d'assistents al ple mostra el seu recolzament a la moció pel dret a la manifestació i anulació de les multes

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb