URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Confraria de pescadors. Distincions Patrona 2012.

Alternativa | 02 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Alternativa per Pollença

vos desitja

 molts d'anys i bones festes.

LA CONFRARIA DE PESCADORS.

La Confraria de Pescadors té els seus orígens en la cooperativa “Las Abejas de la Playa”, fundada el 1912 al Port de Pollença per iniciativa d’Atilio Boveri. Integrava als mariners del Moll i tenia com objectiu primordial fomentar l’ajuda mútua dels associats i esdevenir una cooperativa de consum i de producció. També es va preocupar des de bon començament per impulsar l’educació dels nins del Port de Pollença, els quals no disposaven de cap centre educatiu.

Tots aquests objectius varen ser desenvolupats especialment a partir de 1921, quan l’associació es va reconvertir en el Pòsit de Pescadors. Tan va ser així, que la seva labor va ser essencial, no només per millorar la situació laboral dels seus membres sinó per a tota la comunitat del Moll.

La Confraria de Pescadors és l’hereva directa del Pòsit. Es va crear el 1944 com a una exigència d’adaptació legal imposada pel nou règim. Tanmateix continuà la seva labor cooperativa,social i educativa.

Aquesta institució, amb el nom de Confraria de Pescadors, està dedicada en l’actualitat a tasques purament professionals però igual d’importants per a mantenir la pesca com una activitat viable al nostre municipi. Ha complit el 2012 el centenari del seu naixement.

Pere Salas. Bibliotecari-arxiver de l'Ajuntament de Pollença.

 Homenatge als pescadors de Hans Monheim.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb