URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Assesor extern i productivitat per decret.

Alternativa | 14 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple ordinari, vam fer les següents preguntes orals. Encara que no es van convèncer agraïm al regidor de personal les seves respostes.

- Amb quins criteris s’ha contractat un assessor tècnic laboralista extern? Pensam que a la situació de crisi actual i quan tenim gent qualificada a l’Ajuntament no té cap sentit aquesta contractació.

- Contesta el regidor de personal; l’hem contractat per que en sis anys no ha hagut manera de renovar  el conveni col·lectiu i pensam que feia falta una  persona especialitzada.

Aquesta resposta no ens ha convençut de cap de les maneres. Un dels arguments per justificar la quarta dedicació exclusiva va ser fer el conveni col·lectiu i ara el regidor de personal afegeix una despesa extra més a la de la seva dedicació exclusiva. Una despesa innecessària que transmeti dues idees; la manca de confiança en el personal del propi Ajuntament (on hi ha gent més que qualificada per fer aquesta feina) i que la caixa no es troba tan mal, amb la qual cosa resulta molt complicat justificar retallades.

 

- Vam demanar pel Decret de batlia mitjançant  la qual es va aprovar  pagar en concepte de productivitat, un total de 7.000 euros a tres funcionaris (3000 a un i 2000 a altres dos).Després de tota la polèmica que va haver entorn a la productivitat, que de moment es paga amb criteris objectius fonamentats en l’horari, aquest decret de batlia ha creat un gran malestar entre el personal de l’Ajuntament. Un malestar normal, ja que els criteris de productivitat s’han de fixar de manera objectiva i d’aquesta manera sembla que hi ha funcionaris de primera i funcionaris de segona. I això és molt perillós.

-Va contestar el regidor de personal; Vam estar d’acord en veure quins treballaven i treien  el “carro adelante” d’una sèrie de departaments i vam pensar que era el moment i la forma d efer-ho. Però com ha hagut una polèmica que no cercavam el que farem serà posar  en marxa el tema del catàleg de llocs de feina i fixar els criteris de productivitat a partir del mateix. . Tinc previst llevar una proposta a la propera Junta de Govern.

Aquest és un tema que els companys de FSP_UGT havien denunciat i estaven disposats a portar al jutjat. En definitiva una gran ficada de pota, si només tres persones tiren del carro apaga i anem-nos. Consideram que a la política de personal se segueix la desastrosa línia del passat de fer parts i quarts. La productivitat i els nomenaments de carrècs no s’han de fonamentar en criteris subjectius i gustos més o manco raonats del regidor de torn. Cal valorar de la manera més objectiva, transparent i igualitària possible els mèrits dels treballadors i evitar agravis comparatius.

Vam finalitzar amb un plec. Ens van dir que el dinar de tots els regidors que es feia al final del ple el pagaria l’Ajuntament, vam demanar que cada regidor es pagués el seu dinar com s’havia fet durant aquesta legislatura i com tenim acordat a Alternativa. Aquest plec va ser acceptat i cada regidor es va pagar el seu dinar.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb