URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Porca misèria

Alternativa | 21 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Sembla que TIRME (Concesionaria de l’incineradora de Son Reus)  ara ens vol vendre “la moto” que cremant fems procedents d’Itàlia abaratirà els costos i per tant el nostre rebut fems es veurà minvat per aquest fet.

Sigui mentida o veritat aquesta darrera afirmació, el que és segur és que el cost mediambiental serà molt gran ja que aquesta instal·lació de Son Reus és de les més contaminants de la Mediterrània, i a la major quantitat de fums i residus, li hem d'afegir la petjada ecològica que faran els fems italins que seran cremats aquí.

Però tot això té un motiu molt senzill: Tirme ha perdut, segons ella mateixa, "rendibilitat".  I això gràcies a que els ciutadans cada cop separaren, reciclen i reutilitzen més i així els fems han minvat; i la perpètua concessionària del que semblava el negoci del segle -apadrinada per la desapareguda Unió Mallorquina i re-apadrinada pels tots els colors polítics que ha tingut el Govern del Consell Insular de Mallorca- ha perdut aquesta "rendibilitat" (ho sigui, guanya menys). Inclús ha de tenir fora de servei alguns dels seus mòduls principals. Però, si no li és rendible, que torni la concessió al Consell Insular i que aquest (malgrat el maleït decret del Govern Central que no deixa contractar personal a cap administració) faci la gestió directa de la incineradora, ja que cap empresa privada hauria de poder fer negocis directament amb els serveis públics.

(En castellà al blog de Miguel Sánchez Vives)

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb