URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Renovar i denunciar. Aigües a la Cala Sant Vicenç.

Alternativa | 22 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Aquests dies s’ha fet pública la intenció de l’Ajuntament de portar la xarxa d’aigua municipal fins la Cala Sant Vicenç. Ens congratula aquesta notícia, al 2008 ja vam demanar al ple que l'Ajuntament recuperés aquesta concessió sense resultat. El que desitgem és  que el subministrament signifiqui igualment l'assumpció del servei de subministrament per part de la Empresa Pública municipal.

 El subministrament d’aigua a la Cala Sant Vicenç el va fer inicialment l’empresa “Jeronimo Riusech e Hijos”, després va passar a “Construccions Crespí, - Aigües Cala Carbó” que actualment es troba en mans d’un administrador concursal. Evidentment si ara l'Ajuntament porta la xarxa d’aigua a la Cala  ha de recuperar la concessió. Com a curiositat que els tubs, la canonada que ja s'havia de posar l'any 1993 al Coll de Síller, foren comprats fa 20 anys per l'Ajuntament , i esperen a la deixalleria, ser utilitzats..

  El que ens preocupa és  que una vegada connectada a la xarxa municipal,  la xarxa de Cala Sant Vicenç no resisteixi una pressió normal de treball, perquè està completament apedaçada; és una xarxa vella i deficient en tots els sentits  que va ser instal·lada de qualsevol manera, i que no ha tingut  pràcticament inversions en el seu manteniment per part de l'empresa concessionària privada, Aigües de Cala Carbó. Aquesta empresa durant anys s'ha preocupat fonamentalment de guanyar doblers sense fer les inversions necessàries.  Cal dir que al 2007 a Alternativa ja vam demanar al ple l'obertura d'un expedient a l'empresa concessionària, sense cap resultat.

No te cap sentit connectar la xarxa de la Cala Sant Vicenç sense millorar aquesta ja que es poden multiplicar les fuites i ruptures de la xarxa. Per tot això demanam a l’Ajuntament que es facin prèviament proves ,per veure quina pressió aguanta la xarxa sense rebentar, i que es faci la renovació necessària i obligatòria de la xarxa de la Cala. Abans de fer-se càrrec de la xarxa de la Cala, s’han d'efectuar proves, ben senzilles:

 - Posar un comptador general antes de la xarxa de distribució de La Cala, i durant un mes, veure si la suma del consum de tots els comptadors de la Cala, és igual o aproximat al registrat per el comptador general. Un nivell de perdues-fuites del 20% seria acceptable.

- Veure quina pressió aguanta la xarxa sense rebentar... això s'hauria de fer a l'hivern, per a no donar molèsties als usuaris.

- Efectuar tastos i comprovacions diverses, per saber els tipus de material i el seu estat.


- Fer un plànol fiable de la xarxa també s’hauria de fer a eu Moll i a diverses zones de Pollença. Tan sols tenim els planells antics, amb alguna modificació.

 Igualment l’Ajuntament ha d’estudiar la possibilitat de denunciar a l’empresa concessionària Aigües de Cala Carbó, que s’ha portat els beneficis i tots pagarem la seva mala gestió, entre altres motius, perquè el necessari control municipal al subministrador i "concessionari" ha estat inexistent durant mes de 40 anys ... Un exemple en petit del que és la crisi econòmic actual.

Els contribuents de Pollença no han de pagar les mancances voluntàries d'una gestió destinada solament a obtenir beneficis, bandejant el degut manteniment i renovació.

El que ha passat a la Cala Sant Vicenç és un bon  exemple del que passa quan es converteix en negoci un bé públic.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb