URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Crispació i consens

Alternativa | 24 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

A l’especial Patrona 2012 del PIP, n’Eva Cerdà va realitzar una interessant entrevista al batle. Volíem comentar una part de la mateixa a la que es citava a Alternativa:

«- Com vuis això de governar en minoria, o més ben dit, de tenir majoria a la Comissió de Govern i minoria al Ple?

- No m’ho planteig així i, de fet, sovint ho explic als companys de partits d’altres municipis. El més complicat és la quantitat de sensibilitats que s’ajunten. Es tracta de consensuar molt i d’arribar a acords sempre seguit. En qualsevol cas, estic content amb l’acció política de tots els regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició, perquè ha fugit la crispació de la legislatura passada, crispació fruit de la no acció.

- No deu ser, perquè heu estat molt hàbils en convidar Alternativa a la Comissió de Govern?

Jo conec els d’Alternativa de fa molts d’anys, sé que aporten coses importants i que, en cap cas, són determinants. La seva evolució des de l’oposició no interna quan no tenien ni representació, ha estat molt àmplia. Sigui como sigui, l’oposició pot discrepar amb les nostres actuacions, però no perquè no es faci res. »

Evidentment, com diu el batle, la inactivitat de l’equip de govern de l’anterior legislatura va ser una de les causes de la crispació. Aquesta inactivitat anava des de la falta de respostes (per exemple quan denunciàvem la il·legalitat  a la que es trobava el Festival) a la falta d’actuacions al municipi (un exemple seria l’ordenança d’ocupació de la via pública que es va aturar després de les al·legacions). Però, a més a més, hi varen haver altres factors que facilitaren aquesta crispació, només cal llegir el sumari del cas Voltor per veure com havia tot un joc soterrani d’amenaces i coaccions que en ocasions no era tan soterrani i que s’allunyava del que ha de ser l’activitat política democràtica. Un joc que es completava amb esperpèntic espectacles al ple, com l’organitzat per en Rafel Morro (un sopar al carrer al costat del ple) quan a l’oposició havíem forçat un ple extraordinari per demanar qüestions del cas Voltor.

La nostra presència a la Junta de Govern per tant no és la causant que hagi desaparegut una crispació que no volem que torni a aparèixer i de la qual no érem responsables sinó víctimes.

No sabem com seria un govern PP-Lliga amb majoria, com tenia el govern passat d’UM-UNPi-PSOE-PSM (aquest darrer després expulsat), encara que observant el que fa el PP al govern central i autonòmic amb majoria absoluta, tremolam  només de  pensar-ho. El que és cert és que en minoria l’actual govern ha fet més reunions amb els grups de l’oposició i s’ha arribat a més acords en un any que en tota la legislatura passada, i això sense dubte és positiu i ajuda molt a la falta de crispació. Però també cal dir que no tot ha estat consens i que quan el batlle no ha trobat suport a les seves propostes ha optat per actuar d’esquenes a la resta de grups, com al cas de la seva petició de desclassificar la fàbrica o recuperant la  competència de disciplina urbanística.

Temes com aquests units a altres que s’arrosseguen del passat i encara no s’han solucionat són els que poden provocar la ruptura del consens que ha marcat l’inici d’aquesta legislatura. No obstant el que esperam és que mai es torni a l’ambient de crispació de l’anterior legislatura i que la discrepància política no surti del que és el normal a una democràcia.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb