URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal implicar-se en els problemes de la residència d'eu moll. 2

Alternativa | 26 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

El dimecres vam a anar a la protesta de les treballadores de la residència de persones majors al eu moll amb motiu dels impagaments, endarreriments i pagament fraccionats de les seves nòmines. Vam parlar amb les treballadores i ens van descriure  un panorama desolador. La seva protesta és contra l'empresa  pels reiterats i habituals retards en el pagament de les seves nòmines i contra el Govern perquè també és culpable de la seva situació per impagament dels convenis i concerts a les places públiques que hi ha a cada poble..

L'alta morositat del Govern amb les empreses que gestionen les Residències de Majors de Mallorca, ens van parlar de set milions d’euros, està posant en perill la seva activitat. Al cas de l’empresa NOVAEDAT que gestiona la residència d’eu moll diuen que no poden avançar més diners de tants mesos impagats. L'executiu deu diners des del 2011 i ara anuncia que pagarà la factura de gener de 2012, deixant penjats gairebé vuit mesos.


No solament les nòmines estan en joc, si no que si els pagaments continuen en aquesta línia, podria veure's afectat el correcte funcionament dels centres. Les treballadores demanen un calendari de pagaments i cobraments, ara en l'actualitat se'ls deuen dues i mitja. A més cal dir que treballen molt més perquè amb la crisi s'ha reduït la plantilla, amb sous molt baixos

Les treballadores de Novaedad Port de Pollença i les altres sis residències de Mallorca que gestiona la mateixa empresa, estan a una situació d’angoixa amb la situació, perquè saben que treballen amb ancians i difícilment els deixaran penjats encara que els paguin amb retard i hagin de demanar doblers prestats als seus familiars. 

El perill en que es troba un sector tan sensible com l'atenció a les persones dependents mereix una resposta ràpida i efectiva per part del Govern i consideram que el batlle i el regidor de serveis socials s’han d’implicar molt més a aquest tema. És el deure dels responsables polítics evitar aquesta degradació manifesta, reaccionar i posar ja solució a un any d'angoixa i desesper. 

 Els treballadors de la residència d'eu moll ja han fet dues concentracions de protesta a la porta de la mateixa residència.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb