URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El refugi obert i públic

Alternativa | 27 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

El refugi del Pont Romà de Pollença, de la xarxa de refugis de la Ruta de Pedra en Sec, es troba tancat des de fa més d’un any, febrer del 2011, arran de l'enfonsament de la claraboia central que tanca el menjador. La darrera vegada que vam demanar per la seva reobertura ens van contestar que s’obriria en maig. Finalitza l’agost i segueix tancat. Resulta totalment increïble que el Consell no hagi estat capaç de reparar en més d’un any  una claraboia, quan estem parlant d’un dels refugis més demandats dins de la Ruta de Pedra en sec. Durant més d’un any el Consell presenta el que és la reparació de la claraboia d’un menjador com si fos una obra major, quan el refugi és totalment operatiu sense aquesta claraboia. Per això, pensem que dilatar aquesta reparació es pot relacionar amb la pressió que han pogut exercir alguns empresaris del municipi que pensen que el refugi és una competència deslleial, i que no són capaços de veure que realment és una oferta diferent, amb dormitoris col·lectius, normes, una època de major ocupació a la primavera i tardor.

Per altra part, a Alternativa per Pollença expressem el nostre rebuig total a la possible privatització dels refugis del Pont Romà  i Can Boi (Deià). Aquestes privatitzacions que el Consell justifica per motius econòmics no tenen cap sentit, ja que les xifres demostren  una millora de rendibilitat econòmica de tots els refugis d’aquesta ruta durant els últims mesos i estem parlant dels dos refugis més demandats. Privatitzar aquests refugis suposaria tancar la gestió pública de tota la ruta, que va ser un dels motius de la declaració de la Serra de Tramuntana com Patrimoni de la Humanitat. El que cal ara és potenciar el nomenament de la UNESCO i completar la Ruta de Pedra en Sec, que hauria de continuar fins al Far de Formentor, allà habilitar un nou refugi i tot amb una gestió pública.

Fotografia Ultima Hora.

Notícia al Ultima Hora i Diario de Mallorca de dissabte.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb