URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Prou privilegis militars! La costa és de tots.

Alternativa | 30 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  El dissabte 8 de Setembre a les 17:00 h, al final del passeig del moll  on comença la zona militar, l’associació Soca Arrel organitza una concentració i nedada reivindicativa per demanar que la platja de la base la puguem gaudir tots els ciutadans, no sols els militars. Cal dur ganes de nedar i  coses per renou (xiulets, casseroles,etc). Al moment d’escriure aquest article aquesta convocatòria té el suport del PSM, Esquerra i Alternativa per Pollença.

 L’actual situació de la Base del Port de Pollença és una estafa al poble de Pollença, ja que se li prohibeix als seus veïns i veïnes l’accés a una zona privilegiada del municipi amb l’excusa d’un ús militar i estratègic que no existeix.

 El Ministeri de Defensa porta a terme, des de fa anys, una política de desafecció de terrenys i equipaments que han deixat de tenir rellevància des del punt de vista de la defensa. Aquesta política permet la recuperació d’espais que, en funció de les seves característiques, poden ser utilitzats per a diferents usos: habitatge, equipaments socials, educació ambiental, etc.

 Als pobles de Pollença i Alcúdia existeix de fa anys una reivindicació ciutadana de recuperació per a l’ús civil de les bases militars dels municipis respectius. Es tracta de reivindicacions plenament compartides per la ciutadania i que tenen el suports d’acords municipals de tots dos consistoris.

 El manteniment de l’ús militar exclusiu d’aquestes bases no té sentit amb els plantejaments actuals de la defensa. Els seus usos, bàsicament recreatius per al personal militar, no justifiquen que la població civil no pugui gaudir d’aquests espais. En el cas de la base militar, hi ha a més un ús com a base d’hidroavions contra incendis, que en tot cas no és de naturalesa militar.

Cal recordar  a més a més que aquesta acció reivindicativa està totalment justificada per la falta de resposta a tota una sèrie d’acords institucionals:

- El 30 de juny de 2005 el ple de l’Ajuntament aprovà una moció del PSM sol·licitant la creació d’una comissió que estudiés la manera en que els terrenys de la Base del Port de Pollença podrien ésser retornats al poble. Aquesta comissió hauria d’incloure, a més dels partits polítics pollencins, una nombrosa representació de les diferents parts afectades i interessades en aquest projecte. L’objectiu és que al final els pollencins puguin gaudir dels terrenys de la base, actualment utilitzats en la seva majoria com complex turístic, i garantir la protecció d’aquell entorn que es troba amenaçat per les obres que els militars han anat fet durant anys sense cap control municipal.

- Al març del 2007 es va aprovar una proposició no de llei d'ERC pel retorn dels terrenys i instal·lacions militars  de Pollença (i al Cap de Pinar a Alcúdia) . Van a votar a favor EU, PNB, PP i CIU (només el PSOE va votar en contra) A la mateixa  s’instava al govern central a constituir en un període de sis mesos  una comissió mixta (Ajuntament  per un estudi dels espais no utilitzables per motius de defensa dels possibles usos civils de les zones s’ambdues bases.
"Aprobada la devolución de la Base y Cap de Pinar al pueblo. Las minorías y el PP apoyaron la propuesta de Esquerra Republicana y el PSOE se opuso (Diario de Mallorca)
.
La proposició no de llei la podeu trobar a la continuació de l'article.

- Al desembre de 2007 l’ajuntament va aprovar per unanimitat una moció que vam presentar Alternativa per Pollença en nom d’Esquerra Republicana (en aquell moment sense representació) en la que – s’instava al govern espanyol a crear la comissió mixta per tal que en un termini inferior a 5 anys es tornin aquests terrenys tal i com deia la Proposició No de Llei aprovada. -La Base un pas més aprop.

-Al maig de 2009 es va aprovar una proposició no de Llei presentada pel grup BLOC per Mallorca on tornava a instar al govern espanyol a fer compatibles els usos civils i militars dels terrenys i instal·lacions militars als municipis de Pollença (Base del Port de Pollença) i Alcúdia (Cap des Pinar), com a primera passa per a la seva plena reincorporació a l’ús per a la població civil. Es tornava a demanar crear una comissió mixta amb el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Pollença i Alcúdia per estudiar les possibilitats de donar ús civil a les zones de les bases militars d’aquests dos municipis que actualment no tenen funcionalitat per a la defensa. –Article sobre el tema: Obrir el passeig

O sigui el govern central porta anys rient-se dels acord del Congrés dels Diputats, del Parlament de les Illes Balears i de l’Ajuntament de Pollença. PROU!

Article anterior sobre el tema.-Aeròdrom, Base o Resort de Pollença ???

 
 
 
 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb