URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Prietes les files

Alternativa | 30 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Prietes les files, i amb el cul estret caminen els nacionalistes cavernícoles cap al demà que per ells és com el passat. Encara enyoraran el Claudillo, per allò de l’Espanya roja abans de rota, i guanyaran batalles contra els nacionalistes sotmesos traient a passejar el cadàver del seu líder invicte com antany es va fer amb el Mio Cid. No és que s’oposin frontalment a l’autodeterminació dels pobles al seu servei, ans s’enrabien només que los en parlin, són com els mahometans que s’ofenen en veure manifestacions d’altres credos.

Dins el seu capet no hi lloc per al que va escriure Rosa Luxemburg: la llibertat és sempre llibertat per als que pensen diferent, i perd tot el sentit en convertir-se en un privilegi.

 

 

 

 

De Toni Kukoc a Pau Gasol

Alternativa | 29 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Tots els aficionats al bàsquet recordem com a finals dels anys 80 i inicis dels 90 gaudíem amb el joc d’un equip mític com era el de l’antiga selecció de Iugoslàvia, que va assolir el seu màxim nivell esportiu i es va convertir en l’únic equip capaç de competir amb els Nord-americans. Aquell equip es va desfer finalment com a conseqüència del desmembrament de la República de Iugoslàvia, cosa que no deixa de ser anecdòtic, si tenim en compte les guerres i els banys de sang que es van produir.

        No deixa de ser curiós que justament en un moment on creix el sentiment independentista en algunes parts de l’estat espanyol, sobretot a Catalunya i al País Basc, els aficionats al bàsquet hem pogut gaudir del joc d’un altre gran equip,  la selecció espanyola de bàsquet, que com aquell mític equip Iugoslau també s’ha convertit  en l’alternativa als Nord-americans dins el món del bàsquet.

        Les manifestacions del passat  11 de setembre van posar de manifest que qualque cosa es mou a Catalunya. També al País Basc, on l’esquerra abertzale cada vegada  té més força . Fa unes setmanes , un representant de Bildu agraïa irònicament al govern del PP que  estigués  fent molt per reforçar el sentiment independentista dels bascs.

         Curiosament el PP, que es considera  l’abanderat de la unió de l’Estat Espanyol, cada vegada que governa  li surten independentistes de davall les pedres. Justament aquest partit que en el seu moment  va votar en contra de la Constitució Espanyola, i que ara s’aferra a ella per criticar els que demanen la independència, se n’oblida quan es tracta d’ aprovar una reforma laboral que romp l’equilibri en les relacions contractuals, que precaritza la situació dels treballador i que a més s’ha carregat els serveis públics bàsics com la sanitat i l’educació.

        A la nefasta política de retallades, a les nostres Illes s’ha afegit un atac a la nostra llengua i la nostra cultura com mai s’havia atrevit ningú des del Franquisme. Com diu Pere Sampol , difícilment els ciutadans de les distintes nacionalitats que conformen l’Estat Espanyol poden fer-se seva una  “pàtria” que ataca les seves pròpies cultures. 

        Ara es prepara una altra ofensiva per allunyar els poders dels ciutadans amb la nova llei del règim local que vol deixar sense autonomia als ajuntaments.

        Ara per ara, és difícil saber com evolucionarà tot això. A les nostres Illes encara estam a anys llum de tenir un sentiment nacional semblant al de Catalunya o del País Basc. També ho és que es fa molt difícil concebre unes Illes Balears dins un Estat Espanyol sense Catalunya. Tanmateix, si l’Estat Espanyol s’ha de desmembrar que sigui mitjançant un moviment pacífic, que serveixi per acostar el poder als ciutadans i crear un sistema vertaderament democràtic. Si el preu a pagar és deixar de gaudir de la selecció de bàsquet, pues què hi farem? Ja revisarem  vídeos antics...

 Del blog "Sueños robados" El Baloncesto Yugoslavo.

 

Necessary changes. Natura Parc

Alternativa | 28 Setembre, 2012 15:29 | facebook.com twitter.com

 The so-called  Kennel Natura Parc Foundation in Santa Eugenia  works as pinfold for 42 municipalities on the island, one of them is Pollensa. Animals that are there and are out for adoption can only be viewed on  Internet, there is no chance to see them "live" or visit the kennel. They will not even let volunteers to enter to help and give some love to the animal. An incredible secrecy coming from a kennel that works for and with public money.

We do not consider "normal" the state of neglect that we have found the  dogs rescued from this kennel. We have received numerous complaints from people who have adopted or recovered an animal , receiving them  sick, starving, and full of parasites.What  conditions do these poor animals live in? What does the kennel hide?! They have filed more than 70 denunciations to the Counceling Department asking for more transparency but up to today there has been no responce.

A demonstration is convened on Saturday the 20 of October in Natura Parc  and Alternativa por Pollença   endorse the requests of the organizers of the demostration.

We ask that the kennel to open to the public, it is essential  that the citizens can see the animals they wish to adopt.

We want the Kennel to  authorize the  entry of volunteers so they are able to walk and give a little company to the animals (awaiting sacrifice). We know that dogs and cats need human contact to receive affection and attention, and that the great work of all the volunteers allow the  animals find families in which they"fit" perfectly.

Public administration cannot work with this lack of transparency

 

Un ple positiu

Alternativa | 27 Setembre, 2012 21:57 | facebook.com twitter.com

Estam d’enhorabona es van aprovar les nostres dues mocions; la d’obrir un expedient sancionador als propietaris de la fàbrica (signada també pel PSOE i UMP) amb l'abstenció del PP i la de recuperar la xarxa de les fonts que presentàvem en solitari amb l'abstenció de la Lliga.

També es van aprovar les dues mocions que signavam amb altres grups; en contra de la incineració de residus fora de les Illes Balears, a favor de que els ciutadans del municipi puguin gaudir de la base.

Avui assemblea a les 20:30 a Can Ramon. Si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a alternativaperpollenca@gmail.com 

I.- PART RESOLUTIVA

.- Es van aprovar per unanimitat les actes dels plens de febrer, març, abril i maig. Es van rectificar algunes intervencions, el regidor del PSM que va demanar més agilitat a l’aprovació de les actes.

.- Aprovada la modificació puntual del reglament municipal del servei públic de transport de viatgers en automòbils de turisme. Aprovada amb el nostre vot en contra i l’abstenció d’Esquerra. Vam votar en contra ja que consideram que  els serveis públics no poden ser de temporada i no tots els taxistes estan d’acord. Com és una aprovació inicial presentarem al·legacions. Farem un article.

.- Aprovada l’acceptació de la cessió a favor de l’Ajuntament de Pollença del local en planta baixa i primera ubicat al carrer La Gola, 20 del Port de Pollença per part de l’IBAVI.    Aprovada per unanimitat

- Aprovades les festes locals per a l’any 2013 per unanimitat; 17 de gener Sant Antoni i 2 d'agost la Patrona

.- Aprovat el recolzament municipal a la proposta de canvi de denominació de l’IES Port de Pollença a IES Clara Hammerl . Aprovada amb l’abstenció d’UMP, al seu blog podeu llegir els seus arguments. La veritat que ens sembla molt trist aquest localisme mal entès. Li dedicarem un article.

.- Aprovada la modificació del Pressupost General 2012. Amb els vots a favor de PP, Lliga i UMP i abstenció de la resta. Només nosaltres i el PSM vam qüestionar si la nau que s’havia llogada al polígon per posar material retirat en compliment de l’ordenança d’ocupació de la via pública havia tingut utilitat.

.-  Aprovada la sol·licitud de delegació de competències d’inspecció de l’IAE . Aprovada per unanimitat. Vam felicitar a l’equip de govern per millorar la recapatació d’aquest impost que afecta a empreses que facturaven més d'un milió de euros.

.- Aprovada la declaració de no disponibilitat dels crèdits destinats a la paga extraordinària de Nadal. Pensam que aquesta mesura  del govern central és totalment injusta, els funcionaris paguen la crisi que ha provocat l’especulació i la desbaratada gestió del sector financer.  Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga i UMP, abstenció de CiU i vot en contra d’Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra.

.- Aprovada la proposta relativa a l’aplicació de mesures per a la reducció del dèficit públic (jornada de treball i prestació econòmica per incapacitat temporal). Igual que a  l’anterior no podem donar suport a totes aquestes mesures contra els treballadors públics, sobre tot en el relatiu a les baixes per malaltia. Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga i  abstenció d'UMP i vot en contra d’Alternativa, PSOE, Convergència,PSM i Esquerra

.- Aprovada la nostra moció, signada també per PSOE i UMP relativa a l’expedient sancionador propietaris de la fàbrica de Can Morató amb l’abstenció del PP. Va haver un llarg debat sobre el passat i futur de la fàbrica.

.- Aprovada la nostra moció referent a la xarxa de fonts, amb l’abstenció de la Lliga. Cal recuperar les fonts del municipi i tornar a posar la font de la Plaça Major al seu lloc. Massa temps donant voltes a un tema que hauria d’haver estat senzill.

.- Aprovada la moció presentada pels grups municipals PSM-EN; A; PSOE i UMP a favor del reciclatge i en contra de la incineració de residus fora de les Illes Balears. Amb l’abstenció del PP. Al PP de Pollença l’ha faltat valentia per anar en contra d’aquesta bogeria. No pot ser que per mantenir els beneficis de TIRME es deteriori d’aquesta forma la imatge de Mallorca.

.- Aprovada la moció presentada pels grups municipals ERAM; A; PSOE i CiU a favor de suprimir els privilegis a la base militar del Port de Pollença . Aprovada amb l’abstenció d’UMP Vam acceptar unes esmenes proposades pel PP i la Lliga per aconseguir un major suport a la moció. L’acord va ser el següent:

1- L’Ajuntament de Pollença insta al Ministeri de Defensa del Govern espanyol que revisi el “Plan de Acción Social del Ministerio de Defensa” pel que fa a la Base Militar de Port de Pollença.


2- L'Ajuntament de Pollença insta al Ministeri de Defensa del Govern espanyol a fer viable el compliment dels diferents acords aprovats a l'Ajuntament de Pollença, al Consell de Mallorca, al Parlament de les Illes Balears i al Congrés dels Diputats, per fer possible que els ciutadans civils, i en particular els habitants del municipi de Pollença, puguin gaudir d'aquest indret del litoral pollencí, així com ho han expressat la majoria dels representats a les totes les institucions parlamentaries.

 

 Una història que ha durat massa temps, esperam que aquest sigui el darrer capítol.

 

Cambiar la perrera de transito

Alternativa | 27 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 

La denominada Perrera de transito que gestiona la Fundación Natura Parc en Santa Eugenia cumple funciones de perrera municipal en sustitución de 42 municipios de la isla, entre los que se encuentra nuestro municipio. Los animales que están allí sólo se pueden ver en internet, no hay posibilidad de verlos "en vivo" ni de visitar las instalaciones. Ni siquiera dejan que voluntarios ayuden y den un poco de amor a los animales. Si te interesa adoptar un animal, tienes que llamar para concertar una cita, y te llevan al animal . Un secretismo increíble viniendo de una Perrera que trabaja para la administración pública.

Además no consideramos "normal" el estado de dejadez que hemos constatado en los perros rescatados de la Perrera de transito. Hemos recibido numerosas quejas de gente que ha adoptado un animal o lo ha recuperado, de que los animales salen enfermos, famélicos, con parásitos y apestando. En octubre un vecino de Pollença al que por error le quitaron los perros, lo volvieron un enfermo. ¿En qué condiciones viven estos pobres animales? ¿Qué nos ocultan?! Se han interpuesto más de 70 denuncias en la Consejería pidiendo más transparencia y hasta hoy, la Conselleria no se ha dignado a contestar.

En este momento hay convocada una manifestación el sábado 20 de octubre en Natura Parc, a Alternativa por Pollença hacemos nuestras las peticiones que hacen los organizadores de la manifestación:

Pedimos que la Perrera se abra también al público, para fomentar la adopción, es imprescindible que los ciudadanos puedan ver los animales ya que es la única manera de establecer un lazo afectivo.

Queremos que la Perrera de Tráfico autorice la entrada a los voluntarios que se ofrecen a pasear y dar un poco de compañía a los animales albergados (esperando sacrificio). Sabemos que los perros y gatos necesitan contacto humano para recibir afecto y atención, y que la gran labor que realizan todos los voluntarios permite que los animales encuentren familias en las que "encajan" perfectamente.

La administración publica no puede trabajar con esta falta de transparencia de la Perrera de Transito

 

 

 

Dues mocions de patrimoni que no s'haurien de presentar

Alternativa | 27 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple d'avui presentam dues mocions; una demanant obrir un expedient sancionador als propietaris de la fàbrica (signada també per PSOE i UMP) i l'altra demanant el compliment de l'acord del ple de març de 2011 i tornar a col·locar les fonts al seu lloc.

Ens fa vergonya haver de presentar dues mocions que no s'haurien de presentar si l'Ajuntament i el Consell respectessin la llei i els seus acords. Ens hem cansat de promeses i d'esperar solucions a aquest temes de patrimoni, esperam que el ple doni el seu suport a les nostres mocions i que d'una vegada es facin complir.

Al cas de l’antiga fàbrica de Can Morató, bé catalogat des del 4 de febrer del 2002, ha hagut un incompliment reiterat per part dels propietaris del seu deure de conservar-la sense cap tipus de sanció.

Els propietaris han fet cap omís de diferents ordres d'execució de l'Ajuntament (agost de 2004 i febrer de 2011) per evitar el deteriorament de l’edifici que inclús va provocar el tancament durant dos anys del camí públic de Can Joanot.

Tampoc han fet cas de l'informe tècnic del Departament de Patrimoni on s'ordenava als propietaris tota una sèrie d’actuacions mínimes per aturar la degradació de l’edifici: una poda controlada de la vegetació davant la façana principal, protecció de l’edifici contra la penetració de l’aigua de pluja i revisió de l’estructura (per frenar el procés d’oxidació de les armadures) i apuntalament dels forjats de  l’edifici.

Davant la passivitat de la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca a Alternativa per Pollença vam fer una petició (registrada el 4 de maig del 2012) a la mateixa per  a la imposició d’una multa coercitiva als propietaris, sense que a dia d’avui hagi hagut resposta. Per això ara proposam al ple demanar al Departament de Patrimoni Històric del CIM l’obertura del corresponent expedient sancionador

Al cas de les fonts, més d’un any després de la seva aprovació per unanimitat no s’ha complit l’acord de ple del 31de març del 2011: la reconstrucció de la capella de l’aixeta del carrer Menam i tornar a instal·lar l’aixeta de la Plaça Major.

Al cas de la font de la Plaça Major ha hagut ja dues informes de l'arquitecte l’arquitecte municipal Rafel Balaguer i pensam que ja és hora de prendre una decisió. A Alternativa consideram que dins les alternatives proposades per l’arquitecte cal respectar l’esperit aprovat per unanimitat pel ple de 31 de març del 2011i col·locar la capella de pedra i aixeta a la façana de Ca Na Teresa, l’edifici on es trobava. Ja que consideram que qualsevol alternativa diferent significaria claudicar per part del ple municipal a accions que es poden qualificar de coaccions per part del propietari de Ca Na Teresa.Ple ordinari de setembre

Alternativa | 26 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ordre del dia de la sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE a celebrar demà dijous a les 20,00 hores a la Casa Consistorial.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 23 de febrer de 2012    

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 30 de març de 2012    

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 26 d’abril de 2012    

4.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària celebrada dia 15 de maig de 2012    

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del reglament municipal del servei públic de transport de viatgers en automòbils de turisme 

Tornen a presentar el que van retirar al ple de juliol. Els dos articles a modificar són el que ara mateix obliga a estar empadronat a Pollença 5 anys per obtenir una llicencia de taxis, i la perdua de la llicència de taxi en cas de no donar servei un temps determinat. Recordareu que a l'anterior plenari ja es va presentar el baixar de 5 a 1 any el temps mínim d'empadronament per obtenir una llicència i que durant l'hivern els titulars de les llicències es poguessin donar de baixa d'autònom La nova proposta es baixar de 5 a 2 anys el temps mínim d'empadronament i permetre donar de baixa la llicència a l'hivern. A la comissión el nostre representant, en Miguel Sánchez ja va votar en contra; els serveis públics no poden ser de temporada

6.- Aprovació, si procedeix, de l’acceptació de la cessió a favor de l’Ajuntament de Pollença del local en planta baixa i primera ubicat al carrer La Gola, 20 del Port de Pollença per part de l’IBAVI.   

L'Ajuntament va cedir a l'IBAVI el solar de l'Hotel Carotti una vegada feta la permuta, ara que ha passat el temps reglamentari l'IBAVI ha de traspassar la titularitat del local de l'escoleta a l'Ajuntamnet i el notari vol l'acord de ple: La valoració de l’immoble a efectes patrimonials és de 183.000,00 euros

7.- Aprovació, si procedeix, de la designació de les festes locals per a l’any 2013

Cap sorpresa; 17 de gener Sant Antoni i 2 d'agost la Patrona

8.- Aprovació, si procedeix, del recolzament municipal a la proposta de canvi de denominació de l’IES Port de Pollença a IES Clara Hammerl  

A l'Institut del Port de Pollença han decidit per amplia majoria posar el nom de Clara Hammerl (la dona de'n Guillem Cifre de Colonya) al seu Institut pel seu 10 aniversari, al no ser el titular de d’Institut l'Ajuntament no és imprescindible que vagi a ple, però la direcció de l'Institut vol el recolzament del ple. Estam contents amb aquesta proposta, cal recordar que a la legislatura passada vam proposar el nom de Clara Hammerl per l’escoleta del Port (no es va aprovar) i també vam proposar el nomenament de Clara Hammerl com filla adoptiva, nomenament que encara no s’ha fet i esperam que es faci a la propera patrona.

9.- Aprovació, si procedeix, de modificació del Pressupost General 2012 (Exp núm. 32 Int/2012)

Es va fer una partida especial d'imprevists vinculada al Festival per si s'havia de fer reparacions d'urgència i altres despeses urgents. D'aquesta partida es pasen: 

- 16.885,74 euros per la substitució a la piscina de Pollença d'un dosificador de cloro, però la partida grossa és la reparació del encalentidor d'aigua de la escoleta del moll que es va espenyar i va rompre el trespol de l'escoleta, aquesta reparació està en disputa amb l'assegurança

- 14.000 euros ---------> 11.447.37 per la reparació de les canoncades fecals del carrer Roger de Lluria i la resta arrendaments de locals, un d'ells és la famosa nau per posar les cadires i taules retirades dels negocis amb excés d’ocupació de la via pública.

- Com verbalment ja li han confirmat al batlle que enguany no haurà "pla d'obres i serveis", es traspassen 34.000,00 que havia per pla d'embelliment del calvari, i es destinaran a l’enllumenat del tram de Cecilio Metelo a la rodona del Gall. Un desastre més made in PP.

- També hi ha 3500 euros per subvencions que es traspassen, no són noves passen de turisme a esports, els principats beneficaris són en Sete Benavides i n'Andreu Oliver (trial)

10.-  Aprovació, si procedeix, de la sol·licitud de delegació de competències d’inspecció de l’IAE (Exp núm. 70 Int/2012)

L'Ajuntament de Pollença no té competències en revisió  de l’Impost d'Activitats Econòmiques(IAE).És un impost municipal que pagaven totes les empreses fins que el PP tot just el va deixar per les empreses que facturaven més d'un milió de euros, i s'han detectat algunes diferències de criteri amb les empreses, exemples:

Sembla que els promotors de vivendes varen declarar al seus projectes una quantitat de doblers molt inferior de la que realment varen recaptar per les ventes del pisos.

Si ENDESA ha de pagar 1 euro (és un exemple) per comptador i per metre de cable enterrat sembla que el que rep l'Ajuntament és inferior al que troba l'intervenció.

Si ara no estem d'acord hem d'informar a La Agència Tributària Estatal i aquesta si ho troba adient obrirà expedient, si aprovem aquest punt demanarem a l'Agència tributaria capacitat d'inspecció d'aquest impost.

11.- Aprovació, si procedeix, de la declaració de no disponibilitat dels crèdits destinats a la paga extraordinària de Nadal (Exp núm. 71 Int/2012).

Aplicació de les retallades del govern central, retirada de la partida per la paga extra de Nadal del personal de l’Ajuntament.

12.- Aprovació, si procedeix, de la proposta relativa a l’aplicació de mesures per a la reducció del dèficit públic (jornada de treball i prestació econòmica per incapacitat temporal).

Una altra aplicació de les mesures del govern central es tracta de passar els funcionaris i personal laboral de 35 hores a 37,5 hores i canvis a les baixes laborals.

13.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE i UMP relativa a l’expedient sancionador propietaris de la fàbrica de Can Morató  (veure mociò)

14.- Moció presentada pel grup municipal A referent a la xarxa de fonts (veure moció).

15.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN; A; PSOE i UMP a favor del reciclatge i en contra de la incineració de residus fora de les Illes Balears (veure moció)

16.- Moció presentada pels grups municipals ERAM; A; PSOE i CiU a favor de suprimir els privilegis a la base militar del Port de Pollença. (veure moció)

17.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

 

 

Complir el plec de condicions de la neteja viaria.

Alternativa | 25 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple de dijous presentam una bateria de preguntes sobre el plec de condicions de la neteja viària. Per exemple encara no s’ha publicat a la pàgina web de l’Ajuntament la memòria anual del 2011 de l’empresa adjudicatària de la neteja viària, una important eina de control pels ciutadans i l'oposició. 

Des de l’estiu del 2010, fa més de dos anys  la gestió del servei de neteja viaria de Pollença la fa una empresa privada, l’UTE Llabres-Amer Adrover per la res menyspreable quantitat inicial de 759.987,39 euros anuals. Tan a la passada legislatura com a l’actual hem demanat en diverses ocasions pel compliment integro de les clàusules del ple. A l’anterior legislatura ens deien que havien de donar temps a l’empresa, després ens van dir que havia un deute important amb l’empresa i que no se li podia exigir res. Al ple de maig el regidor de serveis ens va contestar que estaven contents i que tenien comunicació fluida però res  sobre com es trobava el compliment dels punts del plec de condicions que és el que el demanavam. Al ple de juny vam insistir i va dir que el compliment era un tant per cent molt elevat.  I que no es compleixen una minoria  de punts; freqüència d’algunes zones  i la retirada de pintades que es feien a demanda i no amb prou intensitat. També reconeixia que calia millorar el seguiment.

Als darrers temps hem observat una millora del servei de neteja que s’ha publicitat al facebook de l’Ajuntament però el que no s’ha fet  és publicar la memòria de l’any 2011 de l’empresa adjudicatària, una memòria  que segon el plec de condicions l’empresa hauria d’haver presentat en gener i que segons el mateix plec s’havia de penjar a la pàgina web municipal  . Aquesta memòria és una important eina de control tan pels partits de l’oposició com els ciutadans ja que ha de contenir   com a mínim el desenvolupament de la feina, un anàlisi ambiental i de qualitat del servei, un anàlisi de les queixes i altres incidències i un resum mensual de les facturacions anuals... En aquest moment desconeixem si l’empresa va lliurar la memòria anual del 2011 al mes de gener ( si l’ha fet ni ens han informat ni ens l’han fet arribar) però el que és segur és que estam a setembre i a la pàgina de l’Ajuntament no s’ha penjat cap memòria.

Abans de fer propaganda i penjar fotografies al facebook cal complir el que establia el plec de condicions i penjar la memòria del 2011 de l’empresa de neteja viària.

Tal com diu l’article 25 del plec de condicions  l’empresa de neteja viària s'ha de fer càrrec de la neteja de grafitis, pintades i cartells i que en cas de pintades que l’Ajuntament consideri greus, per ser en llocs emblemàtics, es podria requerir al concessionari l’actuació en 24 hores per a l’eliminació de la pintada. En el cas de façanes particular l’eliminació de pintades objecte d’actes vandàlics simplement haurà de ser autoritzada pel propietari de l’immoble. A les darreres setmanes s'han llevat diverses pintades inclosa una al mur lateral de l’Església de Pollença , però encara resten pintades a la porta de l'Esglèsia a la Plaça Vella i a l'edifici proper.

 

Envoltar el CongrÚs. Renegociant el pacte social.

Alternativa | 24 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui voliam saber la vostra opinió sobre  la convocatòria de demà dimarts 25 de setembre a les 18h a envoltar el Congrés dels Diputats de Madrid per protestar contra  la injusta situació de perduda de llibertats i dret (Sanitat, Educació, Serveis Socials, Ocupació, Habitatge,...) i proposant un procés que ens porti a un nou model social basat en la sobirania popular participativa. L'acció ha estat convocada per la Plataforma en Pie! i la Coordinadora 25S.

A altres ciutats s’han convocat concentracions i manifestacions de suport.  Democracia real YA! Mallorca s’ha adherit a la convocatòria i a Palma la convocatòria és a les 10:30  a la Plaça de Cort. i a les 18:30 comença la protesta.

 

A contrainfocat teniu un excel·lent article sobre el tema [Anàlisi] Ocupa el Congreso: dubtes, certeses, acusacions i posicionaments.

També dona una bona informació que teniu a continuació el setmanari Directa:

La mobilització va aparèixer al juliol via xarxes socials baix el lema "Marea Destituyente" i "Ocupa el congreso", que van aconseguir una gran adhesió en Facebook. De seguida es va crear la Plataforma en pie!, per tal de donar una estructura sòlida a les reivindicacions, formada per activistes del moviment obrer, el moviment 15M, corrents feministes, ecologistes, el moviment antiglobalització, entre d'altres.
No obstant això, la plataforma va resultar poc participativa i faltava transparència i difusió d'uns continguts sòlids; a més, diversos rumors sobre els suposats convocants –filtrats per la delegada del govern Cristina Cifuentes i el polític socialista Jose María Olmos–, que van afirmar que els promotors de l'acció eren grups d'extrema dreta i esquerra, arribant fins i tot a comparar l'acció amb el cop d'estat de Tejero de 1981, van crear un clima de desconfiança i confusió sobre les intencions de l'acte. De la mateixa forma, la intervenció d'Enrique de Diego, fundador del partit d'ultradreta Regeneración i tertulià de la cadena Intereconomia, afirmant via Twitter que donava suport a la convocatòria, va incrementar la confusió.

Donat això, el passat 25 d'agost es cel·lebrava una assemblea de seixanta persones a la Plaça del Sol de Madrid, entre els que es trobaven portaveus de les assemblees de diverses ciutats –València, Granada o Toledo–, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, militants d'Esquerra Unida i el PCE, i col·lectius llibertaris. D'aquesta reunió sortia la Coordinadora 25-S, que a partir d'aquell moment s'encarregaria de preparar i difondre la manifestació.
"Es va obrir la convocatòria i es va fer més participativa, desplaçant la Plataforma en Pie! de la seva posició de lideratge inicial, es va canviar la retòrica de "Ocupa el Congrés" a "Rodeja el Congrés", amb l'objectiu de donar-li un caràcter de desobediència civil pacífica a la mobilització, per tal de que l'acció no pugui ser considerada un delicte de sedició, penat amb un mínim de dos anys de presó.

"Ocupa el Congrés" ha patit des de l'inici una guerra preventiva que ha desencadenat el Ministeri de l'Interior, arribant a la detenció en la manifestació de la Cimera Social del passat 15 de setembre a Madrid de 4 manifestants que portaven una pancarta de suport al 25S. A l'endemà d'aquest acte, 40 persones de la Coordinadora 25S, reunides al parc del Retiro van ser identificades per la policia. Cinc dies més tard, 8 dels assistents de l’assemblea van rebre una citació per a declarar a l’Audiencia Nacional el pròxim 4 d’octubre, imputats per un Delicte Contra les Altes Institucions de l'Estat. A més, el passat dia 19 es va desallotjar el centre social Casablanca del barri de Lavapiés de Madrid, on s'hi celebraven moltes de les reunions preparatòries del 25S.

 

 Teresa Forcades parla del 25S i dona suport a la protesta com una forma de renegociar el pacte social a l’igual que s’ha fet a Islàndia.

Antediluvians

Alternativa | 23 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

L'evolució no s'atura, la caverna anti mallorquina o  millor anti illenca ha mutat més enllà dels Neardertals, ara ja la podem anomenarAntediluviana. No els basta tenir el maneig dels càrrecs públics i poder aplicar polítiques genocides contra la nostra cultura; ara cerquen el mateix objectiu practicant l'autofagia entre llurs diferents faccions:  per un vent   s'han alçat les Noves Degeneracions del seu mateix partit  contra el desconseller d'incultura perquè troben que no és prou feixer,  volent-nos fer creure que ho fan per la democràcia, i per altra banda s'atia el foc de l'acció impopular del Sir Culo Valear,que no estarà bo fins que no aconsegueixi que aquells dos alumnes no necessitin saber ni una sola paraula de català.


 


 


La culpa Ús dels immigrants II

Alternativa | 22 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Fa prop d’un  any i mig vaig fer l’article La culpa és dels immigrants  a partir d’una conferencia d’Arcadi Oliveres on es posava de manifest la gran mentida que és que aquest col·lectiu aporta menys, en termes econòmics, del que rep. 

         Allò que en aquells moments era una tendència perillosa de les polítiques del PP, en alguns llocs concrets, de crear estats d’opinió dirigits a responsabilitzar de la crisi els  immigrants, s’ha convertit amb l’arribada dels Populars al Govern Central  en un atac frontal  que ha assolit un grau de radicalització impensable fa uns anys, amb l’exclusió d’aquest sector de la població de la sanitat pública. 

         Aquest tipus de política racista, pròpia de l’extrema dreta, sempre ha estat present dins la filosofia del PP: ja amb Aznar el PP va endurir la política d’estrangeria  i va  voler relacionar immigració amb delinqüència. Tampoc els governs socialistes es varen enfrontar seriosament al problema de la immigració, sinó que es varen limitar a voler posar barreres i a mirar cap a una altra banda.

          El més trist és que aquests tipus de missatges arrelen més fàcilment del que seria desitjable.  Així resulta molt senzill difondre  els rumors poc fundats sobre que la gent de fora té moltes més facilitats a l’hora de rebre ajudes o que aquests col·lectius abusen i col·lapsen  els serveis sanitaris. Cal ser responsables i no difondre aquest tipus de missatges sense  cap base científica ni contrastada.

         Amb aquesta darrera mesura, el PP ha donat un salt qualitatiu en la tradicional aversió d’aquest partit cap als sectors de la població immigrant. Deixar un sector de la població sense atenció sanitària és una greu violació dels drets humans, no és propi d’un país que es diu a sí mateix civilitzat, és una greu irresponsabilitat que posa en perill la salut pública i, a més a més, no es pot justificar econòmicament, ja que derivar-los als serveis d’urgència resulta més car que mantenir-los a l’atenció primària.

         Com sempre, quan les coses no funcionen bé les responsabilitats es focalitzen cap els sectors més dèbils de la societat.  Avui més que mai, cal recordar que els espanyols hem hagut d’emigrar al llarg de la història i que segurament haurem de tornar a viure situacions similars, també que la població immigrant a contribuït a crear riquesa al nostre país, fent la feina que nosaltres ja no volíem realitzar i en unes condicions que nosaltres no acceptàvem  per  nosaltres mateixos ni per als nostres fills.

         Si volem ser una societat digna no podem  considerar il·legal a cap esser humà ni  acceptar altra cosa que la igualtat en drets i deures de tots , independentment del lloc de naixement . Per això no podem acceptar les mentides que justifiquen lleis racistes, no podem permetre que els vertaders culpables de la crisi puguin desviar l’atenció i les responsabilitats contra els col·lectius més dèbils.  No podem mirar cap a una altra banda.  Avui són els immigrants sense papers els que queden fora de la Sanitat Pública , demà, qui ho sap?

Metges del Món ha posat en marxa una campanya anomenada "Dret a curar" per mostrar la seva objecció contra l'exclusió sanitària de persones immigrants en situació irregular. El web permet descarregar-se una carta model perquè qualsevol ciutadà la pugui adreçar al seu metge per demanar-li que objecti contra l'exclusió dels immigrants sense papers. També permet subscriure's a una carta destinada a la ministra de Sanitat en què es manifesta un rebuig frontal a "l'exclusió de les persones sense permís de residència de l'atenció sanitària".


 

Patronat de la residŔncia.

Alternativa | 21 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Fa uns dies hi va haver reunió del Patronat de la Residència, aquest és el resum de la mateixa. El nostre representant al patronat és en Joan Ramon Bosch Sangroniz.

  Es va aprovar la designació del gerent /director del Patronat de la Residència. La funcionaria que actuava de secretaria a la reunió, va fer l'advertència de que a la plantilla de la residència figura una plaça de director i el que s'ha fet és la selecció d'un gerent, per tant cal fer una modificació de la plantilla de la Residència que no s'ha fet. En la plantilla sembla que s'especifiquen unes funcions que sembla no son les que han figurat com a requisits a la selecció. A la convocatòria es van presentar deu persones, i a la selecció participa la regidora de la Residència i el cap del departament de recursos humans de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials. Una vegada comprovats els requisits i valorada l'entrevista personal es van declarar tres persones aspirants idònies. Després al revisar els currículums fan la proposta del Sr. Guillermo Soler Serra com a persona idònia, entra altres coses que s'han valorat; llicenciats en dret amb dues especialitats, competència en quatre idiomes, a més del català i el castellà i experiència en l'administració pública (Cemtre Balears Europa, Conselleria de Presidència, Agència Balear de l'Aigua i Litoral, Institut Balear de la Natura, Conselleria d'Esconomia i Hisenda, Conselleria de Medi Ambient i ex gerent de la Mancomunitat Nord).

 Vam expressar la nostra queixa per la poca publicitat que ha tingut la convocatòria per aquest lloc de feina, que es va fer el 3 de juliol. Igualment ens vam queixar de que no s'advertís de les proves a l'oposició, i de no conèixer els currículums dels aspirants. I vam demanar quin sou tindria, la resposta va ser que 38.500€ anuals. També vam demanar per l'horari del mateix. No ho varen aclarir, amb l'argument de que complint les seves funcions ja n'hi havia... Vam demanar que al manco tingues un horari mínim de permanència, no inferior als altres treballadors. També consideram que el perfil de llicenciat en dret no és el més adient per ser gerent de la residència.

 Es van aprovar les bases especifiques que regiran una borsa d'auxiliars de clinica, personal laboral interí. La creació d'una borsa per a personal laboral interí pot ser útil, el que no s'entén és que es faci ara , després de que recentment s'hagin contractat a traves del SOIB, dues auxiliars de clínica per a sis mesos. No ens foren facilitades les bases especifiques, per tant ens varem abstenir (posteriorment ens han facilitat les bases). Igualment va sortir a llum, referent a les contractacions noves, que el RD20/2011, que limita pràcticament totalment les noves contractacions, permet al final del redactat d'aquest decret, la contractació per a serveis de primera necessitat (Hospìtals, bombers, controladors, serveis de primera necessitat per completar les plantilles).

Al punt de varis el batlle va explicar les discrepàncies amb amb la constructora del Centre de Dia (20 o 30.000€). A aquest punt va intervenir el enginyer municipal per explicar que hi havia mancances en el projecte original, i en la direcció d'obra. A una pregunta sobre si se podrien utilitzar les rentadores i secadores de roba relativament noves i costoses que actualment utilitza la Residència (de gas propà), va dir que no, ja que a l'anar instal•lades a un soterrani, no es permet per la normativa, per el que s'hauran d'adquirir nou equip. El batlle és va queixar de la direcció d'obra i de les mancances del projecte i execució...Al final, qui paga els plats romputs som nosaltres els ciutadans a traves de l'Ajuntament. Per altra part, es vol poder utilitzar el primer pis del centre de dia devers la propera fira i així poder iniciar les obres a la part vella de la residència, que és preveu durin uns 4-6 mesos. Actualment hi ha uns 39 usuaris a la residència, dels que hi ha alguns depenents...

Al punt de les taxes i norma reguladora prevista, es va comentar que actualment l'aportació del 90% de la pensió dels usuaris no sempre es correcte, ja que hi ha residents que tenen molts altres ingressos, i altres que no en tenen. Entenem que a la selecció dels residents hauria de prevaler la seva situació econòmica, atès la condició de Residència. pública.

 

Calen canvis a la canera de trÓnsit

Alternativa | 20 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

La denominada Canera de Trànsit que gestiona la Fundació Natura Parc a Santa Eugènia compleix funcions de gossera municipal en substitució de 42 municipis de la illa, entre els quals es troba el nostre municipi. Els animals que estan allí només es poden veure en internet, no hi ha possibilitat de veure'ls “en viu” ni de visitar les instal·lacions. Ni siquiera volen voluntaris que ajudin i donin una mica d'amor als animals. Si t'interessa un animal, has de cridar per concertar una cita, i et porten a l'animal. Un secretisme increïble venint d'una Canera que treballa per l’administració pública.

A més a més no considerem “normal” l'estat de deixadesa que hem constatat en els gossos rescatats de la Canera de Trànsit. Hem rebut nombroses queixes, de gent que ha adoptat un animal o l’ha recuperat, de que els animals surten malalts, famèlics, amb paràsits i empestant. A octubre a un veí de Pollença al que per error el van llevar els cans, el van tornar un malalt (veure notícia). En quines condicions viuen aquests pobres animals? Què ens amaguen?! S’han interposat més de 70 denúncies en la Conselleria demanant més transparència i fins avui, la Conselleria no s'ha dignat a contestar.

En aquest moment hi ha convocada una manifestació   el dissabte 20 d'octubre a Natura Parc, a Alternativa per Pollença fem nostres les peticions que fan els organitzadors de la manifestació:


- Demanem que la Canera s'obri també al públic, per fomentar l'adopció, és imprescindible que els ciutadans puguin veure als animals ja que és l'única manera d'establir un llaç afectiu, per la qual cosa

- Volem que la Canera de Trànsit autoritzi l'entrada als voluntaris que s'ofereixen a passejar i donar una mica de companyia als animals albergats (tot esperant sacrifici). Sabem que els gossos i gats necessiten contacte humà per rebre afecte i atenció, i que la gran labor que fan tots els voluntaris permet que els animals trobin famílies en les quals “encaixen” perfectament. 

 L'administració publica no pot fer feina amb aquesta falta de transparència de la Canera de Transit

 

 

Ramon Llull estÓ vigent, seguim en les mateixes

Alternativa | 19 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Article del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com  

Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

 La cobdícia dels anomenats mercats financers, que controlen els governs de torn, no té aturall: xuclen la sang dels ciutadans fins a la darrera gota. Aquest mal té arrels molt fondes dins l’anima humana i amb el temps es converteixen en sistema. Sols canvien de nom sense canviar el fons (esclavisme, feudalisme, capitalisme, neoliberalisme ...).Ha plogut molt des que Ramon Llull feia les seves denúncies, i encara no en sortim. Mirau el que deia a la Doctrina Pueril: “Avarícia és ajustar cozes qui són a home supèrflues e són necessàries al pobres, les quals cozes per insodolable voler són vedades als pobres, per lo qual vedament han los pobres fam, set fred, nuedat , malautia, tristícia e mort”. LLull té clar quin és els fons del problema: la riquesa està mal repartida. Per això, prega a la Verge en el Llibre de Santa Maria dient: “Ans a vos dic, reyna, que on més han de riqueses més ne volen haver e no fan sinó ajustar riqueses, e los pobres que per lo vostre amor demanen almoyna moren de fam, e los rics tenen riqueses ampatxades en així que no servexen a ells ni a altres. ¿E no és aço gran malea e gran vici que un hom haja tanta de riquesa que abastaria a cent o mil hòmens qui serien rics e qui farien més de bé cascú que ell no fa? ¡Ah, reyna, que trop són mal partides les riqueses d’aquest món!”. Fins i tot al Blanquerna trobam una incitació a la revolta, quan un eclesiàstic és denunciat pel “canonge de pobresa” perquè acumula “moltes bèsties carregades de blat”, “per ço que compre un castell a son nebot”, mentre el poble passa fam. El canonge organitza una manifestació “anà-ssen per les carreres ajustant los pobres; e quan ach ajustats molts vénch al palau del bisbe, e cridàs: Dretura, dretura! E tots los pobres cridaren ab ell ensemps”. Sembla que avui Ramon LLull s’apuntaria al 15-M i als antisistema.

 

Dibuix d'en Miquel Trias.

 

Carta al senyor Batle de Pollenša.

Alternativa | 18 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

El nostre amic Joan Ramon Bosch Cerdà ens ha enviat aquesta carta que compartim totalment. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Carta al senyor Batle de Pollença.

Benvolgut senyor Cifre Ochogavia,

He de dir, amb certa decepció, que no m’hagués pensat mai que en aquestes alçades de legislatura s’hauria esvaït el crèdit que li donava -tot i la distància ideològica que ens separa-, i que de les felicitacions sinceres del principi per haver encapçalat la llista més votada a les passades eleccions, hauria passat a observar com sembla anar adquirint tics més propis d’una persona poc avesada a la cultura democràtica que a les persones amb un tarannà dialogant.

No pretenc fer una anàlisi d’aquest any i mig de legislatura, ni tampoc recordar que el seu cap al capdavant del govern balear, tot i prometre una millora de l’economia, l’única mesura efectiva que ha sabut impulsar és la de l’arraconament del català a la nostra administració; senzillament, només volia contestar unes declaracions que sembla que va fer a l’emissora de ràdio municipal.

Em referesc a un consell que va adreçar als membres de la Plataforma pro camins públics i oberts, organització que vostè considerà no registrada, cal dir que de manera encertada, així i tot, aprofit per dir que els seus representants estam associats a l’organització ADIM (Amics d’Itineraris de Muntanya) amb la qual cosa tenim garantida personalitat jurídica en les accions que vulguem emprendre. En aquestes declaracions ens va aconsellar que si no podíem esperar que s’obrís el camí de Santuïri, el millor que podíem fer era botar la barrera, atès que considera que ja en sabem; sembla que el molesta que demanem que es pugui exercir el dret de pas a camins amb reconegut ús públic.

Em sorprèn, però, que després de tancar un camí que resulta de molta utilitat per a molts de pollencins i pollencines, en lloc de rectificar mostri una actitud perdonavides i de menyspreu cap a molts de ciutadans (es veu que l’exemple de José Ramon Bauzá va fent escola). Pens que si l’equip de govern no és capaç de mantenir la zona de l’empresa municipal preservada sense necessitat de tancar un camí públic, no pot pretendre desviar l’atenció i menysprear no només membres de la Plataforma pro camins (fet que no em ve de nou), sinó pollencines i pollencins afectats més directament per aquest tancament.

Si a dia d’avui encara s’excusa dient que necessita més temps per executar l’obertura de Santuïri, fruit d’un acord plenari del 25 de juliol, o si bé vostè sincerament considera que som nosaltres els qui hem d’actuar, li agrairia que ens ho notifiqués per escrit, com a  batle i regidor d’Urbanisme, i que ens delegàs a nosaltres les competències.

Veig en les seves declaracions que a vostè l’excursió reivindicativa del 12 d’octubre de 2009 pel camí de Ternelles, a banda d’obsessionar-lo, li sembla una espècie d’atac a la propietat privada més que un acte de reivindicació de pas pel camí. Em sap greu haver-li de dir que tot i algunes denúncies a la Guàrdia Civil, es va considerar que no s’havia ocupat cap propietat privada, i en el contenciós civil entre la propietat de Ternelles i el municipi de Pollença (representat per l’Ajuntament), es comprovà que la reivindicació va tenir lloc en un camí d’ús públic; i tot i que es pugui dubtar de la seva titularitat, cal dir que la sentència el qualifica de camí privat d’ús públic. Entreveig que a vostè aquest tema el preocupa molt, tal volta fins i tot una mica massa, vostè en sabrà el motiu.

Per acabar, només vull dir-li ben sincerament i des de la meva consideració personal, que res a veure té amb la política, que em sembla que amb la seva actitud davant la discrepància no actua com a batle de tots els pollencins i pollencines, sinó només dels qui li riuen les gràcies.

Esper que la legislatura es recondueixi cap al que vostès prometien al principi i que després d’un any i quatre mesos sembla que hagin oblidat, és a dir, cap a una actitud de diàleg i de consens amb partits polítics i societat civil, i un tarannà constructiu, per tal que molts de temes no quedin encallats. Així mateix, li desitjo molt d’encert, ja que d’aquest ens en veurem beneficiats tots els qui vivim en aquest municipi.

Foto de "Camins públics i oberts".

 

 

 

El PPale˛lit. Certificats resident

Alternativa | 17 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Ja sabeu que dins el viatge del temps cap al PPaleòlit  al que vivim amb el govern del Partit Popular, aquest ha recuperat el certificat de residència en paper per poder obtenir el descompte de resident en els vols. Un altre dels temes on s’ha demostrat que el govern d’en Bauzá només és una sucursal de Madrid sense cap capacitat d’influència.

La necessitat del certificat de resident és una decisió presa en funció d'un suposat frau, entorn al qual hi ha una gran opacitat i a dia d’avui encara no han donat cap dada. S’ha dit que amb el certificat és vol evitar que algú no resident pugui fer-se passar per resident, amb un DNI que marca un domicili fals.  I ens demanam no és pot manipular més fàcilment un paper imprès que un DNI?.

Tornar al paper al segle XXI és un anacronisme total i un retrocés en comoditat, costos i burocràcia. On és la simplificació administrativa? Per què no han estat capaços de posar un sistema informàtic per evitar la presentació del certificat?

A la fi un disbarat més d’aquest govern incapaç i ineficaç que ens enfonsa dia a dia.

Al cas de Pollença al manco vam aprovar al ple de juny poder treure el certificat via telemàtica de manera gratuïta (a les oficines municipals te un cost d’un euro), és un procés que obliga a fer dues visites a l'Ajuntament però que després permet treure des de casa els certificats. Esperam que un futur es puguin fer moltes més gestions via internet, seria el més lògic i normal al 2012. A continuación us comentam com obtenir el certificat via telemàtica de manera gratuïta ja que hi ha un par de coses que no diuen les instruccions de la pàgina web de l’Ajuntament.

El primer que s’ha de fer és obtenir un número d’usuari i contrasenya, per això hem d’omplir la instància que trobareu a la mateixa pàgina de l’Ajuntament i presentar una còpia del DNI (això no l’especifica a la pàgina web de l’Ajuntament). Si enviau a altra persona a demanar el vostre número d’usuari  també pensau que haveu de canviar la instància i afegir; autoritzo a ______ amb DNI________ a sol·licitar el meu codi d’usuari i contrasenya (podien posar ja una explicació i un model a la mateixa pàgina).

Al dia següent s'ha de tornar a l’Ajuntament per recollir el número d’usuari i contrasenya i des de la web ja podreu imprimir els certificats necessaris que tenen una validesa de sis mesos des de la data d’emissió i s’han de presentar en el moment d’embarcar.

En definitiva temps que són doblers que perdem tan els ciutadans com els funcionaris. 

Com diu i dibuixa el nostre amic Miquel Trias; així estam, com un cavernícola davant un tòtem, sense rascar bolla de la informàtica a nivell d'usuari. Wnga barungui massazum feurat… que en la llengua balear de l'edat del bronze vol dir: mare de Déu del Refugi, aidau-me o em fondré dins la foscor de la ignorància!!!!

Mem˛ria centre obert.

Alternativa | 16 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Avui parlam de la memòria del programa Centre Obert que ens han fet arribar

        Aquest estiu s’ha fet un primer pas en el compliment de la moció   d’obertura del centres escolars en horari no lectiu i el pati del CEIP Miquel Capllonch s’ha obert els capvespres, de dilluns a divendres de 17 a 21 hores, amb servei de vigilància, un bidell, que s’encarrega de vetllar per la seguretat dels usuaris i de les instal·lacions. Els ususaris, han pogut jugar a futbol, bàsquet, anar amb bicicleta, amb patins, monopatin, utilitzar el parc infantil, etc.

        Per tal de saber com ha anat aquest projecte en el seu primer mes de funcionament, aquestes són les dades que el bidell ha anat recollint. D’aquesta manera, de cara a l’hivern o al pròxim estiu, es pot millorar el programa i adaptar-lo el més possible a les demandes i/o necessitats dels usuaris.

A Juliol ha hagut 245 usuaris (22 dies) i a Agost 409 usuaris (20 dies)

Hi ha hagut canvis en quant als dies d'afluència dels usuaris, durant el mes de Juliol el dia de més afluència va ser els dijous i el dia de menys els dimecres, mentre que a l'Agost el dia de més afluència ha estat els dilluns i el dia de menys els divendres.

Els usuaris majoritàriament són nins d'entre 10 i 13 anys, tot i que el més d'agost ha augmentat el nombre de nins d'altres edats.

El esports més habituals són el futbol i el bàsquet; durant el mes d'agost s'ha fet més evident la predominança d'aquests esports col·lectius.

Les hores més habituals dels usuaris són de 19 a 21 hores

L’opinió de la memòria és que per haver estat  un projecte pilot ha anat bastant bé; del juliol a l'agost s'ha doblat la mitja d'usuaris per dia (d'uns 11 usuaris per dia al juliol a 20 a l'agost). Com tots els projectes, sempre hi pot haver millores (com per exemple posar un dinamitzador juvenil), que s'estàn plantejant de cara a si es du a terme a l'hivern.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Esperam que com es va aprovar es pugui procedir de forma progressiva i ordenada a l’obertura de més  espais per tal de que puguin ser aprofitats i rendibilitzats com espais públics que són i fer extensible l’experiència a Pollença. 

 

 

 

 

Captaires

Alternativa | 15 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Els conqueridors de les amèriques, els tudadors de l'or, argent i altres recursos, els fidalgos que no es dedicaven als oficis vils, com ara el comerç, ja veis on han acabat: demanant almoina a Europa i davallant-se els calçons davant qualsevol empresari embullós que els ofereixi inversions, i que inventin ells, mentre es guanyin copes de futbol…

 

Informe joventut 2012 (i 2).

Alternativa | 14 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui continuam parlant de l’ informe de prospecció realitzat als joves de Pollença, en aquesta segona part parlma dels acords sobre les propostes de millora que fa l'informe.

Proposta  

Canvi d’ubicació de la pista d’skate de Pollença, ja que l’interior del poliesportiu no és el lloc més idoni per practicar aquest tipus d’esport ja que l’horari d’obertura i tancament de les instal·lacions esportives no coincideix, en general, amb l’horari de temps lliure dels joves del municipi (diumenges, dies festius, etc.). El lloc que es proposa per a la nova ubicació és davant el pavelló municipal atès que es tracta d’una zona allunyada d’habitatges, així podria estar obert les 24 hores del dia sempre vigilat per càmeres de seguretat i ben il·luminat.

Dins aquest punt, es parla de l’estat dels elements de la pista d’skate com es pot comprovar a les fotografies adjuntades a l’informe . Els responsables d’esports expliquen que en més d’una ocasió s’han retirat els elements deteriorats i s’han duit a l’àrea de manteniment, cosa que els usuaris de la pista d’skate no han respectat i sense permís han tornat a col.locar a la pista, per darrer pic se va fermar amb cadena i tot, però no va servir de res.

Acord :  dins el mes de setembre o octubre de 2012, l’enginyer municipal presentarà el plànol d’ubicació.Respecta als elements deteriorats el tècnic d’esports farà les gestions pertinents per retirar-los definitivament.

 

Proposta

Potenciar un calendari d’activitats nocturnes pels caps de setmana a través dels locals d’oci nocturn del municipi, per tal d’entretenir els joves en aquesta franja horària fent ús dels establiment ja existents.

Acord: L’Àrea de Joventut  durà a terme un projecte anual d’activitats joves puntuals en el qual s’intentarà involucrar els locals més freqüentats pels nostres joves. Serà una programació oberta a suggeriments recollits dels corresponsals i d’altres espais joves. Aquest calendari anual d’activitats “joves0/0” es presentarà el mes d’octubre als instituts.

Proposta

Identificació, a càrrec de la Policia Local, dels usuaris del parc infantil del Pont Romà en horari nocturn, i instal·lar-hi més il·luminació per tal de dissuadir-los de dur a terme possibles actes de vandalisme.

Acord:   l’Inspector en Cap de la Policia Local informarà la patrulla de vespre/nit per tal de tenir aquest punt de devora el Pont Romà més vigilat.

Proposta .

Obrir en horari no lectiu les pistes esportives de segons quins centres educatius del municipi, de forma regulada per l’Ajuntament, per tal que el jovent del municipi pugui utilitzar aquests espais.

Acord:  En Tomeu Fuster proposa convocar una reunió amb el regidor delegat d’Educacióper esbrinar si és possible disposar de les pistes esportives dels centres educatius (una a Pollença i una altra al Port de Pollença) els horabaixes i dies festius, i de quina manera es podria dur a terme aquesta iniciativa. Sempre s’utilitzarien els espais municipals de manera controlada mitjançant la identificació d’un responsable i amb inscripció prèvia a l’Àrea d’Esports.

Proposta .-

Obrir les biblioteques municipals, o espais similars, en horari de nit els caps de setmana, especialment en temporada d’exàmens.

Acord:  es demanarà a la regidora delegada de Cultura, si seria possible utilitzar les biblioteques municipals en horari de nit en temporada d’exàmens. Els espais similars no s’han acordat ja que es considera que s’han d’utilitzar els recursos de què ja disposam.

A més dels acords de les propostes de millora, també s’acorda:

  • El regidor proposa es faci una previsió en el pressupost per al 2013 dins l’apartat de l’Àrea de Serveis per instal·lar càmeres de vigilància a punts estratègics del municipi de Pollença.
  • Demanar a Emser si tenen constància o si han recollit restes de botelló o menjades a la via pública causades per joves.
  • El tècnic d’esports vol quedi constància a l’informe què dins al poliesportiu hi ha vandalisme per la zona de la pista d’skate i que alguns usuaris de la pista fan un mal ús de les instal·lacions.
  • El regidor d’esports ha demanat  es redacti un regim sancionador des de l’Àrea d’esports que s’inclourà dins l’ordenança municipal de seguretat i convivència on en Rafel Covas hi estan treballant ara mateix.

Com podeu veure encara hi ha un bon grapat d’aquestes propostes que no s’han realitzat i que s’han de fer a aquests mesos, esperam que així sigui. Per altra part pensam que cal fer per afavorir l’associacionisme juvenil i la participació dels joves en les decisions i actuacions municipals i extramunicipals que els afecten. Caldria fer un Pla Jove que articuli totes aquestes actuacions i sigui el resultat d’un  procés de participació social entre tots els joves del municipi, i que alhora sigui una escola de democràcia i participació.


Relacionat amb el tema al mes de maig es va aprovar per unanimitat la nostra moció (signada també per PSOE,CiU, PSM i Esquerra) per a l’obertura dels centres educatius de forma progressiva i ordenada per tal de que puguin ser aprofitats i rendibilitzats com espais públics que són.El pati del CEIP Miquel Capllonch es van obrir en juliol i agost  (article)  de dilluns a divendres, de les 17’00 a les 21’00h.Article anterior, aprofitar el que ja tenim).

 

Informe joventut 2012 (1).

Alternativa | 13 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Al mes de maig  es va presentar un informe de prospecció realitzada als joves de Pollença. Els regidors de l’oposició no vam ser convidats a la seva presentació però si que s’ens va facilitar el mateix informe al mateix mes de maig que és del que parlam avui.

El primer que hem de dir és que  per la presentació d’informes com aquest s’hauria de tenir en compte  i convidar als grups de l’oposició. Tots els grups fem feina per Pollença i tots podem aportar idees. També trobam a faltar a aquesta reunió técnics d'educació i de l'àrea de serveis socials.

La reunió la van convocar  les  àrees de Joventut i Policia

Assistents

- El regidor delegat de Joventut, Sr. Tomeu Fuster

- La regidora delegada de Policia, Sra. Maria P. Buades

- L’Inspector en Cap de la Policia Local, Sr. Jaume Martorell

- El coordinador del programa de Policia Tutor de la CAIB, Sr. Rafel Covas

- El tècnic d’esports, Sr. Pedro Bauzà

- El policia tutor, Sr. Carlos M. Ferrer Juan

 i la tècnica de Joventut, Sra. Antònia Serra, que actua també de secretaria.

Arran del treball en xarxa efectuat per les àrees de Policia i Joventut des del 2005 i avaluats positivament els resultats del projecte que es dugué a terme després de la prospecció del 2005, els tècnics municipals de Joventut i Policia trobaren oportú tornar a elaborar un informe dins el 2012 per tal de tenir un coneixement de la realitat actualitzat i poder dur endavant els projectes adequats a les conclusions de l’informe.

La finalitat de la prospecció va ser recollir informació relativa a la situació dels joves en els espais públics i les seves necessitats en matèria de lleure. Conèixer els seus punts de reunió, activitats, inquietuds, conductes, problemàtiques... Però l'informe que s'ens va passar s'ha fet fonamentalment des del punt de vista policial i centraten parlar dels problemes als espais públics. La veritat que em trobar a faltar que es parli més de les inquietuts i necessitat dels joves de Pollença.

La metodologia que es va seguir va ser l’observació de camp en els espais públics on es localitzaren grups de joves i entrevistes a final d’abril i maig.

Segons les dades del padró municipal en maig del 2012 a Pollença hi ha 847 joves; 424 al·lotes i 423 al·lots entre 15 i 19 anys.

Segon l'informe la problemàtica detectada va ser:

- Joves fent ús de les pistes esportives dels centres escolars en horari no lectiu i sense permís.

- Queixes del personal de poliesportiu de Pollença sobre l’ús que es fa de la pista de skate per part de segons quins joves.

- Deficiències a les rampes de la pista de skate amb possibles lesions pels usuaris.

- Danys per vandalisme al parc infantil del Pont Romà.

La valoració que es fa de la situació és de molta tranquil·litat  i en general les activitats realitzes pels jove no causen molèsties. Al 2005 el nivel de vandalisme era més elevat.

Els recursos detectats pels joves són escassos, els espais més freqüentats son bars, els poliesportius i les places de Ca les Munnares i Miquel Capllonch. 

 

Demà parlarem de les conclusions i propostes de millora de l'informe


 Relacionat amb el tema al mes de maig es va aprovar per unanimitat la nostra moció (signada també per PSOE,CiU, PSM i Esquerra) per a l’obertura dels centres educatius de forma progressiva i ordenada per tal de que puguin ser aprofitats i rendibilitzats com espais públics que són.El pati del CEIP Miquel Capllonch es van obrir en juliol i encara es manté obert a setembre (article) Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 de dilluns a divendres, de les 17’00 a les 21’00h.Article anterior, aprofitar el que ja tenim).

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb