URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els Pa´sos Catalans

Alternativa | 31 Octubre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  La primera vegada que vaig sentir parlar dels Països Catalans va ser quan de ben petit vaig acompanyar el meu germà a l’Aplec Excursionista dels Països Catalans, que es va fer a Cala Murta. Ell m’ha influït en moltes coses, m’ha impulsat a estimar la natura, la nostra cultura i la nostra llengua. En canvi, la idea dels Països Catalans mai ha acabat d’arrelar en mi. L’he observada amb certa simpatia, però no l’he integrada com a pròpia ni com un sentiment real del carrer.

         Abans de veure el programa Salvados, on Jordi Évole entrevistava Artur Mas, pensava que Convergència anava una mica de farol  i que simplement volia posar una cortina de fum a la seva gestió. Ara mateix crec que hi ha qualque cosa d’això, però que no ho és tot.  Pens que Artur Mas ha sabut veure molt bé l’oportunitat que la situació actual li ha ofert i ha vist clarament que era el moment de ser recordat per una cosa diferent a ser el president que es va carregar la sanitat pública a Catalunya i que va dur a terme una dura política de retallades. Em va quedar ben clar que el Sr. Mas és infinitament més intel·ligent que el Sr. Rajoy i que molts dels personatges de la dreta rància del PP, els quals són una autèntica fàbrica de crear independentistes.

         En un context com l’actual, on al meu poble viu gent d’arreu del món, poc m’importa si l’Estat s’anomena República dels Països Catalans o República Federal d’Espanya, el que és clar és que el model actual no és vàlid i que perjudica clarament a les nostres Illes. Vull pensar que dins la idea de Països Catalans no té cabuda un espoli fiscal com el que pateixen actualment les nostres Illes i que el canvi no  seria simplement passar de la tirania de Madrid a la tirania de Catalunya. No tinc molt clar que sigui un gran avenç pel catalans aconseguir la sobirania del seu poble, si al mateix temps no assoleixen la independència davant els mercats i pel camí perden l’estat del benestar. La veritat és que Convergència i Unió no m’inspira massa confiança en aquest sentit.

        Personalment, jo veig més raonable una República Federal a Espanya que vertaderament respecti les diferents identitats nacionals i culturals que hi ha a l’estat, i que es fonamenti en els valors que ens han d’ajudar a enfrontar el futur, com puguin ser la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, la transparència i la participació ciutadana, la tolerància i el respecte cap a la diversitat. 

       

 

Estan tocats del bolet

Alternativa | 30 Octubre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

A la bona memòria de Xesca Ensenyat Seguí, gran cuinera i millor escriptora.

 

Aquests d'Alternativa estan tocats del bolet; no sols presenten mocions i preguntes a tort i a dret a l'Ajuntament; es rebaixen el sou de regidors i fan que se'l rebaixin els altres, amb el conseqüent mosqueig dels regidors de l'Equip de Govern; demanan un lloc per nedar cans i moixos (bé moixos no, que no els hi agrada l'aigua) i per si no bastàssin totes aquestes galimatias; ara, per segon any consecutiu, aquests salta-bardisses, d'A. convoquen una diada d'anar a cercar bolets; allà els gurús de torn els instruiran de les varietats més adients per alterar la realitat, i no vos estranyi, que un dia d'aquests convoquin un akelarre per elegir la bruixa cambuixa i el mascle cabró. Peròòò.... mentres vos ho mirau esglaiats tot dient, no pot esser!:

Vacunau-vos de tots aquets mals amb la següent:

Coca de Bolets

Ingredients:

Per la pasta.

1 culleradeta de sucre

½ culleradeta de sal

1 tassó de cervessa (del temps)

½ tassó d'oli de girasol o d'oliva suau

farina, la que se begui, fins que els dits surten nets de pasta.

 

Si reposa una hora millor que deu minuts... mentres preparam verdures i bolets...

al gust de cadascú.

 

Verdures: Bledes, espinacs, ceba tendre, porro, alls, julivert, pebre vert,

tomàquet, colflori, bròquil... tallat petit.

 

Bolets: els de temporada, ben nets i espolsats...Blaves, Esclata-sangs,

Picornells, Peus de rata, Orelles de llebre, Xampinyons....

 

..Llauna untada d'oli, i estireu la pasta, verdura a sobre i

sostre de bolets generòs, polsim de pebre-bord i sal, rajolí d'oli i

al forn calent a 180/200 graus, tres quarts d'hora, se treu del forn i

altre rajolí d'oli i bon profit!! 

Advertiment: si hi posau el bolet de tinta (coprinus comatus) no begueu vi ni alcohol, es incompatible.

Ramón lo Foll, apedregat a Bugia, seg. XIII

Pollença 26/setembre/2012

  

El final d'una immoralitat.

Alternativa | 29 Octubre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple de dijous passat es va aprovar la nostra moció, signada també per PSOE i Esquerra,  de supressió de les pagues extra de Nadal dels polítics municipals i la part proporcional del sou, dels que no tenim paga extra per destinar aquests doblers a l’àrea de serveis socials. L’aprovació va ser possible amb els vots a favor de tots els grups de l’oposició, ja que l’equip de govern va ser incapaç d’entendre la necessitat d’aquesta mesura. El PP va votar en contra i la Lliga es va abstenir, argumentant la seva abstenció dient que estaven a favor del primer punt de la moció o sigui en contra del Real Decret de Rajoy.

La moció es va aprovar després d’un llarg debat on l’equip de govern es va centrar en defensar que cobraven molt poc i que fan molt bona feina, aprofitant també per retraure nòmines de la passada legislatura i indirectes a regidors de l’oposició per cobrar més dels que mereixen i a funcionaris de l’Ajuntament per tenir alguns drets socials... Pensam que aquest no era el debat. Per a nosaltres és totalment immoral decidir llevar la paga extra de Nadal als funcionaris i treballadors públics i deixar la nostra paga igual. Els polítics som els primers que hem de donar exemple, la pena és que hem tingut que ser nosaltres quins recordem coses tan obvies a l’equip de govern i que aquests no hagi estat capaç com a altres municipis de prendre la iniciativa a aquest tema.

Ni el PP ni la Lliga van demostrar ser conscients de la crisis actual de  confiança dels ciutadans respecte als polítics, que ha estat constatada al baròmetre d´opinió de setembre del Centre d’investigacions Sociològiques (CIS). Segons el CIS, després de l´atur i la situació econòmica, els polítics s´han convertit en la tercera preocupació de la nostra societat. De fet, un 26,9% de la població enquestada considera que som un dels principals problemes d´Espanya. Una xifra més que significativa. Per lluitar contra aquesta imatge els polítics som els primers que hem de donar exemple, i si es demanen sacrificis als ciutadans els polítics hem de ser els primers en sacrificar-nos. Per desgràcia a pesar de que ja els vam donar aquest missatge a l’equip de govern quan van decidir ampliar a quatre les seves dedicacions exclusives sembla que continuen sense adonar-se de la situació de crisi econòmica, social i política en la que ens trobam actualment.

A nombrosos municipis, entre altres a Mallorca; a Algaida, Montuïri, Andratx, Marratxí... els batles i regidors han renunciat a la seva paga extra o a la seva part proporcional de sou. Ens hagués agradat que aquesta renúncia justa i solidària amb els treballadors municipals hagués  sortit del mateix equip de govern i així el vam demanar al darrer ple i a la tertúlia de la ràdio municipal… Però el batle no només no va donar aquest pas sinó que va mostrar un alt sentit de la irresponsabilitat intentant contractar un càrrec de confiança per ocupar una plaça que diferents batles no van trobar necessària ni als anys de bonança.  Un tema que  a més s’ha tancat en fals sense cap tipus d’autocrítica per part del batle.

Amb l’aprovació de la moció es suprimeixen les pagues extra de Nadal dels polítics municipal i la part proporcional del sou, els que no tenim paga extra. Aquests doblers es destinaran a l’àrea de serveis socials. A  més a més  a la nostra moció demanam que es cerquin  fórmules per minimitzar l’impacte sobre la capacitat adquisitiva dels treballadors de l’Ajuntament de les mesures dictades pel govern central .  Per exemple El Govern de Navarra ha fet un avantprojecte de llei amb el qual planteja avançar al 3 de gener i al 3 de juliol el cobrament de les pagues extraordinàries dels funcionaris entre 2013 i 2015, una mesura amb la qual es pot "minimitzar" la supressió de la paga extra al desembre d'aquest any.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Després de consultar amb la secretària vam esmenar  la moció, no calia citar el personal eventual (càrrecs de confiança: arquitecte; cap brigada i directora ràdio) així com als contractes laborals d'alta direcció (gerent emser, gerent residència) ja que els hi és d'aplicació directa el RD-Ley. I respecte la redacció vam substituir "renunciar a la paga..." per "suprimir la paga..."

 

En defensa del LÝder

Alternativa | 28 Octubre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Si senyor, tots en defensa del nostre líder provincial, führer, capitost, big kahuna, president o això. Davant l'ofensiva dels independentistes ensaimaders hem de fer pinya amb els consellers desaconsellats, amb els sirculars balears, amb la majoria silenciada, amb la caverna hostalera i tutti cuanti, perquè aquells no-ninguns del contuberni nacionalista-ecologista-esquerranós que no tenen els nou pams al fossar, el menin a ell i a nosaltres a la destrucció econòmica i nazional, sobre tot econòmica.
Nota bene: Laocont i els seus fills moriren a mans d'unes serps per haver anat a favor dels troians contra els aqueus, per devers el temps en què en Franco era caporal.
 
 

La sagrada i immutable Constituciˇ

Alternativa | 27 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Article del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com 

Hem d’obeir les lleis? En general és clar que sí, si són fruit de la voluntat popular i no van en contra dels drets civils i humans. Però el dret, i per tant les lleis, són una cosa viva i constantment s’han d’adaptar a les circumstàncies. La Constitució, anomenada llei de lleis, també és un cos legal viu, que no és immutable, com ho demostra l’historia. Ja no ens regeix “La Pepa de Cadis”; i per no anar tan enfora, fa poc més d’un any (setembre del 2011), amb un tres i no res, a porta tancada i per via d’urgència, es modificà la Constitució amb un nou Article 135 (d’estabilitat pressupostaria), amb els vots del PP, el PSOE, amb la protesta de tots els altres partits i al marge de la ciutadania, sense convocar referèndum. Davant els fets, no hi valen arguments, (“contra facta, non valent argumenta”, deien els llatins) o també si s’ha fet, és que és possible, (com deien els llatins, “de facto ad posse, valet il·latio”). Si les constitucions fossin immutables encara estaria vigent l’esclavitud, les dones no podrien votar, no es podrien fer vagues... i un llarg etcètera. La legalitat està per facilitar la convivència democràtica, per tant la legalitat no pot estar mai en contra de la democràcia. La participació ciutadana és el bessó de la democràcia, que té la màxima expressió en el referèndum, que és la consulta al poble per tal que el poder assumeixi la seva voluntat. Així mateix és contra la democràcia el poder centralitzat. Participació i descentralització són dos eixos fonamentals de la democràcia. Prohibir un referèndum demostra no voler escoltar al poble i centralitzar és voler monopolitzar el poder en lloc de repartir-ho. No són demòcrates els centralitzadors que posen la Constitució com una paret incommovible i tenen por a consultar la voluntat del poble.

 

No s'han adonat. Primera valoraciˇ i votaciˇ del ple.

Alternativa | 26 Octubre, 2012 06:43 | facebook.com twitter.com

Resum i primera valoració del ple d’ahir. Un ple que va acabar a les dotze de la nit sense temps per respondre les preguntes presentades per escrit.

Es va aprovar la nostra moció de supressió de les pagues extra de Nadal dels polítics municipals i la part proporcional del sou, dels que no tenim paga extra per destinar aquests doblers a l’àrea de serveis socials. L’aprovació va ser possible amb els vots a favor de tots els grups de l’oposició ja que l’equip de govern va ser incapaç d’entendre la necessitat d’aquesta mesura.

Respecte a la nostra moció per habilitar zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia la vam retirar davant de la política bruta de la regidora de medi ambient

Tot plegat demostra que encara hi ha polítics que no s'han adonat que són els primers que han de donar exemple i que la seva feina és cercar el millor pel bé comú.

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 31 de maig de 2012    

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 de juny de 2012    

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 25 de juliol de 2012    

Es va aprovar per unanimitat  amb petites matisacions.

4.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal d’obres menors.

Aprovada amb la nostra abstenció.

Evidentment estam d’acord amb agilitzar els tràmits per fer obres menors, però consideram que a l’ordenança cal diferenciar més diferents tipus d’obres menors i  contemplar que un particular pugui fer feines com pintar l’interior de la seva casa. Ens vam abstenir i farem l’al·legació corresponent.

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la declaració de no disponibilitat dels crèdits destinats a la paga extraordinària de Nadal de la Fundació Escola de Música de Pollença; de l’Institut Municipal Ràdio Pollença i del Patronat Residència Social Santo Domingo

Aprovada amb el vot a favor de PP, Lliga i UMP, abstenció de CiU i vot en contra d’Alternativa, PSOE,PSM i Esquerra.

Una vegada més vam votar en contra d’una injustícia imposada pel govern central del PP. Tenim un govern incompetent i covard que només fa el més fàcil o carrega contra els més dèbils. Hi ha alternatives com fa poc ha recordat el sindicat de tècnics d'Hisenda Gestha El frau fiscal i laboral -economia submergida- assoleix a Balears els 1.000 milions d'euros anuals. Les retallades actuals recauen sobre els sectors més dèbils mentre el Govern de les Balears renuncia a la recaptació de l'impost sobre el patrimoni.(notícia)

6.- Declaració institucional de suport a les cooperatives 2012

Aprovada per unanimitat.

L’any 2012 ha estat declarat per les Nacions Unides com l’any internacional de les cooperatives. Com vam dir resulta sorprenent que aquesta declaració arribi quan només ens resten poc més de dos mesos del 2012. Per altra part tot el nostre suport a les cooperatives, i esperam que aquesta declaració institucional no sigui només un paper i després es tingui en compte en temes concrets, com es va ressaltar al debat a Pollença hi ha una cooperativa tan important com la Cooperativa pagesa de Pollença o la cooperativa que gestiona l’escoleta de la Gola al Port de Pollença.

7.- Moció de sol·licitud al Consell de Mallorca per a l’adopció de l’acord/resolució que pertoqui respectes les obres de l’Ajuntament de Pollença incloses en el Pla d’Obres i Serveis 2011 i Pla Plurianual 2011-2012-2013 i 2014.

Aprovada amb el vot en contra d’UMP.

El PP va dir al suprimir Tele Mallocaca que els recursos estalviats s’utilitzarien per reforçar el Pla d’Obres i Serveis, no només no l’ha reforçat sinó que l’ha eliminat al 2012 i a Pollença tampoc volen fer efectiu el Pla del 2011 .es pensava reformar Ca'n Llobera i millora de l’accés i aparcament al poliesportiu de Pollença. El PP de Pollença és submís a les polítiques del seus coreligionaris del  Govern i el Consell però a la inversa es produeixen continues decisions que perjudiquen a Pollença (zero euros per al Festival, zero euros recuperats del pressupostat per l’auditori i ara de moment zero euros pel Pla d’Obres i Serveis.

La veritat que en aquest moment el millor seria eliminar un Consell de Mallorca que només serveix per importar fems.

Respecte al vot d’UMP en contra d’aquesta moció per protestar contra la manca d’inversions al Port de Pollença resulta totalment incoherent ja que ells van votar a favor de les inversions del POS del 2011 a Pollença.

8.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE i ERAM de solidaritat i per minimitzar l’impacte de la retirada de la paga extra de Nadal .

Aprovada amb els vots a favor d’Alternativa, PSOE,CiU,UMP,Esquerra i PSM, abstenció de la Lliga i vot en contra del PP.

Un llarg debat on l’equip de govern es va centrar en defensar que cobraven molt poc i que fan molt bona feina, aprofitant també per retraure nòmines de la passada legislatura i indirectes a regidors de l’oposició per cobrar més dels que mereixen i a funcionaris de l’Ajuntament per tenir alguns drets socials... Pensam que aquest no era el debat. Per a nosaltres és totalment immoral decidir llevar la paga extra de Nadal als funcionaris i treballadors i deixar la nostra paga igual. Els polítics som els primers que hem de donar exemple, la pena és que hem tingut que ser nosaltres qui recordi coses tan obvies a l’equip de govern.

Amb l’aprovació de la moció es suprimeixen les pagues extra de Nadal dels polítics municipal i la part proporcional del sou, els que no tenim paga extra. Aquests doblers es destinaran a l’àrea de serveis socials.

9.- Moció presentada pel grup municipal A per habilitar zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia.

 Veure article

Vam retirar la moció davant de la política bruta de la regidora de medi ambient que va recuperar una tàctica habitual a  la nefasta legislatura passada.

Aquesta moció la vam registrar l’11 d’octubre, dues setmanes abans del ple, el divendres 19 va ser la comissió informativa, però  va ser  el mateix dia del ple quan l’àrea de medi ambient va treure una nota de premsa en la que desqualificava i qüestionava la nostra moció, dient que fa mesos que treballaven a aquest tema. La pregunta és per què la regidora de medi ambient recordam que amb dedicació exclusiva no va tenir temps entre l’11 i el 24 d’octubre per millorar i consensuar la moció... Això simplement és actuar de mala fe i no pel bé comú.

10.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; UMP i ERAM relativa a allargar la ruta de la Pedra en Sec fins a la Cala Sant Vicens.

Aprovada per unanimitat.

A la moció s’havia afegit, entre altres, la nostra proposta de que la gestió del refugi fos pública, però avui el Consell  inicia la privatització del refugi de Pollença i del refugi de Can Boi (Deià) (veure article premsa). Una vegada més es va demostrar la manca de comunicació entre el batle i el Govern i el Consell, i com el PP de Pollença vota a favor de mocions a les que no creu ni té cap intenció de fer complir. Una estafa als ciutadans.

I la privatització un altre argument per eliminar un Consell de Mallorca que només serveix per importar fems.

11.- Moció presentada pel grup ERAM a favor del dret a decidir com a poble cap a l’estat propi i de suport a l’Assemblea Nacional Catalana de Mallorca

Aprovada amb el vot en contra de PP-UMP i abstenció de la Lliga.

Esquerra va acceptar les nostres esmenes, del PSOE i CIU i va modificar la seva moció. El que es va aprovar va ser:

L'Ajuntament de Pollença donarà el seu suport a totes les comunitats autònomes que decideixin iniciar el procés de constituir-se com a estat propi, prèvia consulta a la ciutadania de cada territori, confiant que les Illes Balears sigui una d'elles.

L’Ajuntament de Pollença manifesta el ple suport a totes aquelles iniciatives de la societat civil i/o institucions, orientades i desenvolupades democràticament i pacíficament, que fomentin la informació, la consulta popular i la concreció del dret a decidir de les persones i els pobles, a l’hora d’avançar cap a l’estat propi.

L’Ajuntament de Pollença apel·la a l’esperit cívic de la Unió Europa, inclòs l’Estat espanyol, per tal que permeti que els ciutadans de les Illes Balears, i dels diferents pobles de l’Estat espanyol, puguin decidir el seu futur com a poble.

12.- Moció institucional per la defensa de principis en la propera conferència de negociació del Tractat sobre el Comerç d’Armes

Aprovada per unanimitat.

13.- Dació de compte de la liquidació del Pressupost General de l’Ajuntament de Pollença de l’exercici 2011 .

Aquest punt  no es votava, quan ens facin arribar la liquidació la publicarem


 

Precs i preguntes del ple d'octubre.

Alternativa | 25 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Aquests són els precs i preguntes que presentam al ple d'avui. Aquest blog i el nostre perfil de facebook sempre estàn oberts als vostres precs i preguntes.

PRECS

- Demanam la retirada del crucifix de la sala de sessions de la Casa Consistorial i separar les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós

- Demanam que es torni a posar vigilància continua al programa “centre obert” a l’escola Miquel Capllonch. El fet de no haver-hi vigilància implica que hi entra gents que no hi hauria de entrar

- Demanam intensificar la vigilància al pati del centre cultural Miquel Capllonch per evitar que hi hagi gent que embruti la zona de jocs,  prohibir fumar a la zona de jocs infantils i posar cartells que indiquin l’edat adient per utilitzar els jocs infantils (hi ha adolescents que fan malbé dels mateixos).

- Demanam intensificar la vigilància al parc de la Gola .

- Demanam al batle de Pollença que transmiti personalment a la Delegació del Govern l'acord de Ple del passat mes de juliol demanar que resolgui anular les multes interposades a ciutadans de forma totalment injusta i desproporcionada.

PREGUNTES

1.  Ha passat un mes més sense que el regidor de serveis socials no hagi convocat una reunió de la Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi que va ser aprovada per unanimitat al ple d’abril. Reprovam aquest actitut per part del regidor que suposa una manca de respecte als regidors d’aquest Ajuntament i als ciutadans que representam. Quin dia pensa el regidor convocar aquesta comissió?

2.  S'ha fet un seguiment de com afecten les llistes d'espera dels distints hospitals de l'illa als pollencins? Per exemple deu mesos en oftalmologia a l'Hospital d'Inca?

3.  Quan pensen fer la reunió per reanudar la feina a l’ordenança d’ocupació de la via pública?

4.  Han comprovat que les pedres de la font de la Plaça es troben en bon estat?

5.  Quan pensen fer la reunió per valorar el Festival?

6.  S’han iniciat les negociacions amb l’empresa de transport per arribar al camp de futbol de del Port de Pollença

7.  On s’han reubicat les papereres del carrer Mestre Albertí del Port de Pollença.

8.  Quina empresa fa el manteniment de les bombes de calor del col·legi Miquel Caplllonch.

9.  A canvi de no contractar una empresa per fer el seguiment de la contracta de neteja viària? (art 41)  quants de treballadors més ha contractat l’UTE?

10.    Quan publicaran les bases del  borsí d'interins d'auxiliar de clínica de la Residència?

11.    Ha rebut el batle contestació del batle de Sa Pobla  i de la Direcció de Carreteres respecte a la informació que li van traslladar del perill de col·lapse del voral de la carretera a Sa Pobla a l’altura de son Ventura.

12.    Quin personal de l’Ajuntament no fitxa? Per què motiu?

13.    Com es troba la situación dels treballadors de l'Ajuntament "subrogats" a l'empresa de Neteja Viària? No pensen que el més lògic seria recuperar aquests treballadors ?

 

"undefined"
 

 

Ministre Wert, ministre dĺadoctrinament

Alternativa | 24 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

No deixa de sorprendre la capacitat infinita de l’actual ministre d’educació  de ficar la pota constantment. La darrera ocurrència va ser la de dir que l’objectiu del govern espanyol era d’espanyolitzar els estudiants catalans. Mostrà el llautó aquest ministre quan emprà aquest terme, precisament ell que, quan va ser anomenat,  va acabar amb l’assignatura d’educació per a la ciutadania amb l’excusa que era una assignatura que cercava adoctrinar.

        Recordem el que diu la Real Academia de la Lengua de la paraula  “adoctrinar”: «Instruir a alguien en el conocimiento o enseñanzas de una doctrina, inculcarle determinadas ideas».

        Sembla que el problema  per al ministre Wert no és que l’anomenada assignatura adoctrinés, sinó que no adoctrinava en les idees que aquest senyor considerà que han de tenir els estudiants.  En el cas de l’educació a Catalunya, pareix ésser que aquest senyor considera que ensenyar i afavorir la llengua pròpia catalana i les senyes d’ identitat  és adoctrinar; en canvi ell utilitza la paraula “espanyolitzar” (tal vegada es va equivocar i el que volia emprar és la paraula “castellanitzar”), amb unes connotacions que s’assimilen molt a les de la paraula “evangelitzar”. Potser el senyor Wert troba que s’ha de fer amb els catalans allò que ja es va fer amb els indígenes dels pobles americans...

        En tot cas si realment, com ell ha matisat posteriorment , el que vol és aconseguir que els alumnes catalans es sentin espanyols, amb tota la humilitat, em permet donar-li una sèrie de suggeriments :

·        Que  proposi en el consell de ministres acabar amb l’atac que està duent a terme el seu govern contra l’educació pública, amb la finalitat de substituir-la per un sistema d’educació privat.

·        Que no redueixi la llengua i la cultura espanyola a la castellana. Segons diu la Constitució, que ell tant defensa,  espanyoles són totes les llengües i cultures de l’Estat Espanyol,  per tant convindria ensenyar-les i promocionar-les per tot l’estat. També estaria bé, que d’això en prengués nota el PSOE (que tant s’escandalitza amb les paraules del Sr. Wert), ja que res s’ha fet al llarg de la democràcia en aquest sentit.

·        Que dediqui els esforços necessaris per potenciar totes i cada una de les cultures espanyoles i, ja que hi és, que parli amb el Sr. José Ramón Bauzà perquè abandoni l’atac a la llengua catalana que s’està produint a les Illes Balears.

        Desgraciadament sembla que aquest senyor, que segurament deu posseir molts de coneixements i virtuts, no destaca especialment per la seva humilitat ni per la capacitat de reconèixer les errades pròpies, i  tampoc crec que la paraula “espanyolitzar”  hagi estat fruit de la casualitat i realment pensa que té la capacitat de rentar el cervell i inculcar els seus valors i les seves idees als estudiants catalans. Com diuen en bon mallorquí “del seu pa en farà sopes”. De moment el que està aconseguint és reforçar el sentiment independentista  de molts d’aquells que pretén “espanyolitzar”.

NO SOBREN PROFESSORS, SOBRA UN MINISTRE D’ADOCTRINAMENT!

Imatge de http://humor.servidor-alicante.com/ 

 

Ple ordinari d'octubre

Alternativa | 23 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Ple ordinari aquest dijous 25  , a les 20,00 hores. Podeu venir a la sala de plens de l’Ajuntament o  seguir-ho en directe a Radio Pollença al 107.9 FM o a internet; www.radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook podreu seguir el resultat de les votacions i a aquest mateix bloc publicarem un resultat i primera valoració del mateix.

ORDRE DEL DIA de la sessió:

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 31 de maig de 2012    

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 de juny de 2012    

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 25 de juliol de 2012    

4.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal d’obres menors.

-         Es tracta d’agilitzar els tràmits per fer obres menors. Col·locar/canviar paviment.

-         Enrajolar/al·licatats de banys i cuines, canvi de peces sanitàries.

-         Col·locar fals sostre.

-         Instal·lacions de calefacció i a/c.

-         Canviar o modificar instal·lacions individuals d’aigua, telèfon, gas, electricitat i sanejament.

-         Reparar baixants i canalons d’aigües pluvials.

-         Reparació puntual de façana.

-         Reparacions puntuals d'una coberta i/o terrasses amb complexitat i riscs objectius baixos (canvi de rajoles en una terrassa plana, canvi de tela asfàltica, reparació de goteres i canvi de teules).

-         Aplacar, referir i pintar interiors.

-         Aplacar, referir i pintar tancaments exterior de la parcel·la ja existents.

Consideram que no és el mateix pintar interiors que modificar instal·lacions de gas i aquesta diferència s’hauria de veure a l’ordenança.

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la declaració de no disponibilitat dels crèdits destinats a la paga extraordinària de Nadal de la Fundació Escola de Música de Pollença; de l’Institut Municipal Ràdio Pollença i del Patronat Residència Social Santo Domingo

Es tracta de llevar la paga extra als treballadors d’aquest organismes autònoms, una injustícia imposada pel govern central a la que ens oposam i votarem en contra. 

6.- Declaració institucional de suport a les cooperatives 2012

L’any 2012 ha estat declarat per les Nacions Unides com l’any internacional de les cooperatives. Amb aquesta declaració es tracta de reconèixer i donar suport a la tasca de les cooperatives. A Balears existeixen 211 cooperatives prop de 3000 treballadors i uns 5900 socis de cooperatives agroalimentàries. El que resulta sorprenent és que aquesta declaració arribi quan només ens resten poc més de dos mesos del 2012.

7.- Moció de sol·licitud al Consell de Mallorca per a l’adopció de l’acord/resolució que pertoqui respectes les obres de l’Ajuntament de Pollença incloses en el Pla d’Obres i Serveis 2011 i Pla Plurianual 2011-2012-2013 i 2014.

Hi ha problemes per que el Consell doni el vist i plau al pla d’obres i serveis de 2011; recordau que es va aprovar (amb la nostra abstenció i  el vot en contra del PSM) canviar l'obra del pont elevat per travessar la carretera per reparar la teulada de Ca'n Llobera, a més de circuits elèctrics, tubs d'aigua, reparacions en general i posar un ascensor per les barreres arquitectòniquesL’altra obra del POS del 2011 és la millora de l’accés i aparcament al poliesportiu de Pollença.

Cal recordar que a més a més el Consell governat pel Partit Popular ha eliminat el pla d’obres i serveis del 2012, un pla molt important pels ajuntaments per emprendre per emprendre obres i millores d’infraestructures bàsiques.

8.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE i ERAM de solidaritat i per minimitzar l’impacte de la retirada de la paga extra de Nadal .

A Alternativa consideram necessari per solidaritat amb els servidors públics, que es produeixi l’aplicació de forma efectiva i amb els mateixos efectes  la reducció salarial a tots els càrrecs electes i càrrecs de lliure designació,  Veure article i moció.

9.- Moció presentada pel grup municipal A per habilitar zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia.

Demanam fer un estudi per dotar al municipi de Pollença de zona o zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia i posar en funcionament un pla pilot a la platja de Can Cullerasa pel proper estiu 2013. Veure article

10.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; UMP i ERAM relativa a allargar la ruta de la Pedra en Sec fins a la Cala Sant Vicens.

Moció proposada pel PSOE que hem signat després de que el PSOE hagi acceptat les nostres propostes; que la gestió del refugi sigui pública, no oblidar l’objectiu de que la ruta pugui arribar al far de Formentor i senyalitzar i obrir tota la ruta (al seu inici entre Andratx i Sóller hi ha trams mal senyalitzats i prop de Valdemossa hi ha un tram tancat.

11.- Moció presentada pel grup ERAM a favor del dret a decidir com a poble cap a l’estat propi i de suport a l’Assemblea Nacional Catalana de Mallorca

Esquerra demana donar suport a  la Generalitat de Catalunya per la constitució d’un estat , amb la confiança que es faci extensible a la resta de territoris dels Països Catalans, donar suport a l’Assemblea Nacional Catalana de Mallorca i permetre que els ciutadans de les Illes Balears, i dels diferents territoris dels Països Catalans, puguin decidir el seu futur com a poble.

12.- Moció institucional per la defensa de principis en la propera conferència de negociació del Tractat sobre el Comerç d’Armes

Una moció proposada per Amnistia Internacional amb l’objectiu que al nou tracta de comerç d’armes es dificulti que aquestes s’utilitzaran per violar els drets humans.

13.- Dació de compte de la liquidació del Pressupost General de l’Ajuntament de Pollença de l’exercici 2011 .

Encara no tenim informació d’aquest punt

14.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

 

Mociˇ de solidaritat i per minimitzar l'impacte de la retirada de la paga extra de Nadal.

Alternativa | 22 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Hem registrat pel ple d’aquest dijous una moció (la teniu a la continuació de l'article) on demanam la renúncia dels regidors amb dedicació exclusiva i els càrrecs de confiança a la paga extra de Nadal, la resta de regidors  reduiriam de forma proporcional el nostre sou, i els romanents es destinarien a l’àrea de serveis socials. La moció ha estat també signada pel PSOE i Esquerra.

Al darrer ple es va aprovar, amb el nostre vot en contra, el Reial Decret que  disposa la reducció de la paga extraordinària de Nadal, perjudicant seriosament el poder adquisitiu i els drets salarials dels treballadors públics, a més de ser un nou atac contra la funció pública. Aquesta mesura no és d’obligat compliment en el cas dels alts càrrecs i membres de la corporació. A Alternativa consideram necessari per solidaritat amb els servidors públics, que es produeixi l’aplicació de forma efectiva i amb els mateixos efectes  la reducció salarial a tots els càrrecs electes i càrrecs de lliure designació, tant de la corporació com de la resta d’organismes autònoms i demés entitats del sector públic depenent d’aquest Ajuntament.

A la moció també demanam als tècnics del Govern Balear , Consell de Malllorca i la Federació d'Entitats Locals de les Illes balears (FELIB),  que estudiïn  com altres administracions, com el govern foral de Navarra, han minimitzat la retirada de la paga de Nadal, avançant la extra del mes de juny del 2013 al gener i la prevista pel desembre del 2013  al juny.

 AQUEST ANY EN LLOC DE FELICITAR AMB "BON NADAL" HAURÍEM DE FELICITAR AMB "BON NADA"

 

 

 (Segueix)

Ahir manifestaciˇ a Natura Parc

Alternativa | 21 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir dissabte els dos regidors d’Alternativa vàrem estar a la manifestació que es va convocar davant la seu de Natura Parc per protestar per la situació que pateixen els animals de companyia que són capturats pel servei de recollida de la majoria dels ajuntaments de l’illa, sembla que les instal·lacions no estan en condicions per rebre aquesta quantitat d’animals i són ja bastants el casos de cans que entren sans a les instal·lacions i quan són recuperats pel seus propietaris surten amb infermetats virals com parvovirosis.

Des de Alternativa no tenim gens clar que els pollencins que perden el seu animal hagin de desplaçar-se fins a Santa Eugènia uns 44 kms. per recuperar el seu animal quan aquest ha estat capturat a Pollença.

A la manifestació han assistit unes 115 persones, altres diuen 160, però que més dona, des de Alternativa donem tot el suport a les associacions i particulars que lluiten pels drets del animals.

 

 

 

 

 


 (Segueix)

L'espanyolitzaciˇ

Alternativa | 20 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui doble ració ; article de Mariano Moragues i  reflexió i dibuix original d'en Miquel Trias. No donam abast per publicar tots els dibuixos d'en Miquel i és que aquests governants donen molt de joc. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

L’espanyolitzar ve d’enrera ferm

Hi ha un esplet de documentació i llibres sencers que repleguen els testimoni de l’anticatalanisme i els mitjans de comunicació estan mesells de verí i twits a balquena contra la llengua catalana i els propis catalans. Per tant, el Ministre Wert, quan diu que s’ha d’espanyolitzar l’educació,  és sols un graó més dins la llarga cadena històrica del mateix. Fins i tot li hem d’agrair que faci d’altaveu, sense mastegar fesols, d’un objectiu del Govern de Rajoy, que l’ha recolçat i el Rei, sols li ha dit que “no ha de presumir de voler espanyolitzar Catalunya”, en altres paraules, que ho faci, però sense fer-se’n gros. La cosa va començar a la descarada amb el decret de “Nova Planta” de Felip V (1714) “borrándoles de la memoria a los catalanes todo aquello que pueda conformarse con sus antiguas tradiciones, ussáticos, fueros i costumbres”. Per acurçar, pegarem un bot a 1906 quan la publicació militar “Ejército y Armada” deia: “Hay que castellanizar Cataluña. Hay que pensar en español, hablar en español y conducirse como español de grado o por la fuerza. El soldado y el marinero catalán deben ir a servir a otras regiones de España, para frecuentar otro trato y adquirir otros hábitos y costumbres”. En Franco segueix en les mateixes, el 1939 ho deixà clar: “La unidad nacional la queremos absoluta, con una sola lengua, el castellano y una sola personalidad, la española”. El ministre Wert és sols un continuador, sense eufemismes, d’una política estatal, que té darrere la FAESLa Razón, El Mundo, ABC, Intereconomia, Delgados i Bauzás, amb la guarda d’escolans dins el nostre parlament,  Círculo Balear, etc.etc. I qui no veu la endemesa injusta i bruta que ens fan va amb el cap tapat i té ulls de poll al cervell. 


 S'ho mereixen 

Ja ho crec que aquests polítics —tan intel·ligents que dient bajanades aconsegueixen esser votats— es mereixen estar ben pagats i viatjar en primera i àdhuc en un palanquí entre aeroport i aeroport.  Què feriem sens ells? sense el seu lideratge, sense la seva guia, ens perdríem dins els fondals i esquetjars de la pobresa i la ignorància. No com ara que llurs brillants idees: vid les prebades de n'Aleco donant la culpa de la crisi a la  pensió mínima orba que cobren els jubilats, o aquella del general de brigada, mantenen l'economia i l'orgullnazional de l'estat als cims de les nacions més avançades: Uganda, Haití, Vanuatu etc.

Revisiˇ i adaptaciˇ del PGOU al PT

Alternativa | 19 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Un dels temes que es va congelar la passada legislatura  va ser un tema tan important com el de la revisió  i adaptació del Pla General d’Ordenació Urbana al Pla Territorial. A aquell moment es va fer un avanç i una exposició pública.

Tan a la passada legislatura com a l’actual (la darrera vegada al ple de maig) a Alternativa vam demanar tornar a posar en marxa aquesta important feina que marcarà el futur urbanístic del municipi. Finalment aquest dimecres es va reprendre el tema i vam assistir a una reunió de tots els portaveus dels partits polítics amb l’equip redactor de la reforma i l’adaptació.

A la reunió s’ens van explicar les línies generals de l’adaptació i s’ens va facilitar un cd amb tota l’informació que anirem comentant a aquest blog. La idea és presentar-ho per a la seva aprovació inicial al ple de novembre i després es farà una exposició pública que serà de 45 dies com mínim. Esperam que hagi una important participació ciutadana i per això a Alternativa procurarem informar i transmetre de la manera més senzilla i comprensible possible l'opac llenguatge urbanístic.

Avui com introducció al tema publiquem les  al·legacions que ja vam fer al 2009:

Entre els criteris de revisió del PGOU vam demanar:

-  Incloure el foment d’un menor consum del territori i de mesures que minimitzen els impactes ambientals. Per garantir un urbanisme sostenible s’hauria de tenir en compte que el pes dels habitatges secundaris o buit és bastant alt ja que suposen més del 50% en conjunt.

- Revisar la normativa respecte a l’eliminació de barreres arquitectòniques.

- Incorporar a la normativa mesures ambientals per reduir la contaminació lumínica (adaptació a la llei de lluminositat).

A l’estudi vam trobar  a faltar un anàlisi de les construcció d’edificacions unifamiliars a sòl rústic destinades a segones residències i de la seva importància ja que són fonamentals al sector turístic del municipi, principal motor econòmic del mateix.  Actualment la principal oferta turística són les edificacions en sòl rústic. Això ha provocat entre altres coses un increment del valor del sòl rústic molt superior al seu valor com a sòl agrícola.  Es fonamental fer aquest estudi tan a nivell econòmic com mediambiental.

El diagnòstic de l’Agenda Local 21 de Pollença (Desembre 2004) ja donava una sèrie d’aspectes a tenir en compte:

        - La pressió urbanística del sòl rústic és una greu amenaça per a la conservació de l’activitat agrícola que des del punt de vista de la sostenibilitat és de vital importància.

        - La xarxa de camins públics és una xarxa d’accés als espais naturals que hauria de regular-se.

        - És necessari conservar sense edificar de forma consensuada els trams naturals de l’interior.

        - S’ha de solucionar els punts de disconformitat en el paisatge.

        - El creixement urbanístic desmesurat i descontrolat al sòl rústic suposa una sèrie de despeses ecològiques derivades de la fragmentació del territori, l’energia i l’aigua que suposa un fort impacte sobre la sostenibilitat del municipi.

- En compliment de la  nombrosa jurisprudència existent caldria estudiar un replanteig dels falsos urbans del municipi; sols urbans que no conten amb la dotació de serveis necessaris i no es troben inserits en la malla urbana.

- A la Font i Formentor, caldria estudiar un replanteig per evitar construccions tan impactant com les que es realitzen actualment  i prendre mesures cautelars per evitar seguir amb una alteració seriosa del paisatge.  L’adaptació del edifici al terreny obliga a uns moviments de terres importants que impliquen una alteració paisatgística irreversible.  S’hauria de seguir el consell de l’informe de l’arquitecte municipal Jaume Carbonero de 11 d’agost de 2003 i fer una norma urbanística que relacioni tot els paràmetres: alçada, volum,  ocupació,màxima alçada de talussos... amb el concepte de la correcta implantació de l’edifici al terreny, sense tancar l’harmonia del paisatge o desfigurar la perspectiva pròpia del mateix.

- Respecte als plànols de la zona de Formentor vam demanar una sèrie de rectificacions.

        - El P102 no reflexa la pendent real de l’àrea de Formentor a la part que llinda amb el litoral

        - El P106 no marca els risc de desplaçament, erosió i incendi de la zona

        - El P110 hauria de’assenyalar la qualitat del paisatge a l’àrea de la urbanització.

        - El P111 hauria d’incloure tota la zona com BIC.

- El Pla Territorial determina l’obligatorietat pel plantejament municipal de contenir un catàleg d’elements protegits, en aquest sentit s’hauria de tenir en compte a les deficiències assenyalades per l’informe tècnic de la direcció insular d’urbanisme i litoral del departament de territori del Consell de Mallorca, entre altres:

- Cal incloure la carta arqueològica a la present normativa vigent.

- El catàleg de camins com catàleg de protecció del patrimoni ha de ser tingut en compte com a instrumenta de planejament complementari de la normativa urbanística.

- Cal revisar la regulació dels graus de protecció del catàleg de protecció d’edificis i elements d’interès històric arquitectònic i paisatgístic. Igualment cal revisar la seva normativa general i incardinar-la amb la normativa urbanística.

- Cal incorporar més immobles significatius al catàleg del Pla especial del centre històric, redactar un catàleg pel conjunt urbà, revisar l’arquitectura turística i hotelera, incorporar els béns d’interès paisatgística i ambiental.

 


Com cada divendres abans del ple, avui l'Assemblea d'Alernativa per Pollença ens reunim per tractar la feina feta, la feina per fer i els temes relacionats amb el ple que els nostres regidors han de defensar o rebutjar. Aquestes assemblees son obertes i segueixen una màxima: "almenys una cosa n'ha de sortir de profit" així que abans de l'assemblea sopam.
 
Alternativa per Pollença funciona de forma assembleària,  tothom pot dir la seva i cada persona és un vot, sense líders ni caps que s'imposin per sobre de ningú ni decideixin a les espatlles de tots. Un funcionament transparent, participatiu on tothom pot participar a la mesura de les seves posibilitats i de la seva voluntat. Una democràcia real per defugir de dirigismes, òrgans de poder interns i burocràcies absurdes que releguen als militants a simples cuotes. A Alternativa per Pollença tothom és important. 

Avui assemblea ordinària a les 20:30 a Can Ramon.

Si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a alternativaperpollenca@gmail.com 

Més informació a la nostra  pàgina web .

 

 

Una zona de bany pels animals de companyia.

Alternativa | 18 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

(veure article) Hem registrat pel proper ple d’aquest mes d’octubre una moció per demanar la habilitació zones de platja i de bany per usuaris amb animals de companyia, iniciant un pla pilot a la platja de “Can Cullerasa”.

 A Pollença al igual que altres municipis es va prohibir la presència d’animals de companyia a les platges per les reiterades queixes que feien usuaris de les pels excrements i altres molèsties que causaven els animals. No negam aquestes molèsties però pensam que la prohibició total és una exageració  .

Pollença com municipi que viu del turisme no pot deixar d’un costat el fet que hi ha molt de turistes que trien el seu destí segon les facilitats donades per viatjar amb els seus animals de companya; allotjament (a Balears hi ha més de 200), transport, platges i zones de banys adients Per això pensam que tant els residents al nostre municipi com els turistes que ens visiten han de tenir una zona assignada per poder gaudir d’un dia de platja amb els seus animals de companyia.  El nostre litoral té una zona que ara està tudada i sense serveis que podria ser habilitada per aquest servei, aquesta zona és la platja de “Can Cullerasa” que comença des de la desembocadura del torrent de Sant Jordi fins el límit del nostre municipi amb el d’Alcúdia . Aquesta platja podria ser equipada amb estaques amb anelles per poder fermar el animals, papereres, expenedors de bosses pels excrements etc. El que donaria un “plus” de qualitat turística i seria el primer pas per convertir a Pollença en un destí europeu de referència pel turisme amb mascotes (en Europa hi ha 47 milions de llars amb cans)

 

Per tot això a la moció demanam fer un estudi per dotar al municipi de Pollença de zona o zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia i posar en funcionament un pla pilot a la platja de Can Cullerasa pel proper estiu 2013. A més de donar publicitat al fet de tenir aquestes zones de platja i bany amb animals de companyia als principals esdeveniments turístics.

 


  El dissabte 20 d'octubre hi ha convocada una concentració a Natura Parc, demanant que la caneras'obri  al públic i autoritzi l'entrada als voluntaris. (veure article)

 
 

Solidaritat amb en Miquel Amengual

Alternativa | 17 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Desde Alternativa per Pollença volem donar tot el suport al nostre amic Miquel Amengual , el qual ha estat una de les victimes de una  vergonyosa campanya de repressió per part de la delegació del govern que pretén espantar i dissuadir als ciutadans perque no protestin, en una de les mostres més evidents del que  l’actual política de la Por que està realitzant  el PP arreu de l’estat.

  El  passat  22 de maig , Miquel Joan Amengual va ser un dels molts pollençins qu e es van acostar a la seu del PP a Pollença per protestar contra la política del Govern , quan José Ramon va venir en la gira electoral prèvia al congrés del seu partit.

  En Miquel va defensar un menor de l'assetjament d'una persona que va resultar ser un guàrdia civil de paisà i no va entregar el DNI (bàsicament perquè no el duia a sobre). Totes les al·legacions d'en Miquel, reforçades amb el testimoni de vuit pollencins han estat rebutjades en via administrativa, i finalment se li ha imposat una multa de 3.000 euros. Aquesta multa s'ha de pagar independentment que després es pugui acudir a la via judicial. Per en Miquel aquesta quantitat és inassolible. Per aquests motiu s’ha  engegat una campanya de solidaritat i captació de fons per ajudar-lo en la tasca de pagar la multa i posar el recurs judicial, que també té uns costos. Si finalment aconsegueix recuperar l'import de la multa, en Miquel es compromet a destinar els doblers al pagament de les multes d'altres pollencins que també han estat multats. Es donarà compte de la quantitat recollida i les despeses assumides, sempre conservant la confidencialitat dels donants.

Per aquest motiu s'han obert dos comptes on fer les aportacions que cadascú pugui assumir:

Colonya: 2056 / 0000 / 66 / 4218002807

Sa Nostra: 2051 / 0036 / 00 / 1070024783

També us demanem la col·laboració per difondre aquesta campanya, que té el seu espai a la xarxa a l'adreça:

http://solidaritatmiquel.balearweb.net

 

En nom d'en Miquel vos donam les gràcies per la col·laboració.

 


 

Una font a un paÝs civilitzat...

Alternativa | 16 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va aprovar la nostra moció referent a la xarxa de fonts, amb l’abstenció de la Lliga. 

 Imaginem un poble normal a un país civilitzat. Un particular vol reformar un habitatge al centre històric  i el fa amb la major cura possible de respectar el seu entorn i les característiques pròpies del lloc, si no el fa evidentment els tècnics municipal l’adverteixen i rectifica. Ara imaginem que per mala sort es cau una paret i posa en perill una font pública centenària aquesta és retirada però immediatament acabada la reforma de l’habitatge es torna a col·locar al lloc on es trobava, el particular evidentment no diu res i inclús si té una mica de sensibilitat realça la font i aprofita el privilegi de tenir una font centenària. Fi de la història. Feina de l’oposició; zero. Feina dels tècnics municipals; mínima.

Ara en situam a Pollença, teòricament un poble normal d’un país civilitzat. Un particular vol reformar un habitatge al centre històric, es tracta d’un projecte bàsic de reforma i canvi de coberta. Primer el propietari no atura les obres durant l’estiu, incomplint l’ordenança municipal. Després davant el perill de caiguda del mur i d’acord amb l’Ajuntament es  desmunta la font pública centenària que havia al mateix, poc després es produeix la demolició del mur de la façana a la plaça i es modifica el projecte inicial, amb unes modificacions substancials de les obres que haurien d’haver significat la paralització de l’obra (informe del TAE del 14 de juliol de 201) cosa que no es va fer... Finalitza l’obra i  l’Ajuntament no fa res per tornar al seu lloc la font...

 Davant la inactivitat de l’Ajuntament amb aquest font i altres que han desaparegut dels seus llocs original (especialment l’aixeta del carrer Mena que va ser destruïda per les obres fetes per un particular) un grup de l’oposició (el PSM) presenta una moció (març de 2011) per la reposició de les aixetes municipals al seu lloc original. La moció és aprovada per unanimitat però no es posa la font de la Plaça al seu lloc...

Hi ha eleccions municipals, canvi de batle i aquest demana un informe tècnic a un  arquitecte municipal (juny 2011) que dona quatre alternatives al batle per col·locar la font; dos a la façana de Can Teresa, l’edifici on es trobava, altra a la mitgera de Can Teresa amb la part de darrer del Bar Nou i una altra  a la peixateria (propietat municipal). L’arquitecte  no té en compte la ubicació històrica (cal dir que l’arquitecte menja amb freqüència amb el propietari de Can Teresa) i  recomana la peixateria; “la façana és pràcticament central i és de propietat municipal”... Però la decisió final és del batle.

Passen els mesos i  reiteram una vegada sí una altra també el compliment de l’acord del ple i res de res... El 26 d’octubre del 2011, na Malena Estrany, regidora de cultura demana un segon informe complementari al mateix arquitecte que el primer informe. A aquest informe evidentment l’arquitecte es reitera en el que ja havia dit uns mesos abans, això sí amb el  seu peculiar estil (recordau que a l’informe sobre l’Ullal feia de tècnic de medi ambient). Al descobrir que l’aixeta no s’havia instal·lat a la façana de Can Teresa a 1894 (ja que havia altres edificacions aferrades) i que com mínim fou instal·lada a partir de 1938... diu l’arquitecte; “es correspon a l’època més abominable de la Dictadura Feixista del General Franco” com si la col·locació de la font fos resultat de la dictadura....

Passen els mesos i es continua sense col·locar la font de la plaça  i ni parlar de reconstruir la font del carrer Mena i reconstruir la resta de fonts històriques del municipi... Al darrer ple tornam a presentar la moció que ja s’havia presentat en març del 2011, incorporant tot el que havia succeït i s’havia dit en més d’un any. La moció es torna a aprovar, amb la sorprenent abstenció de la Lliga,partit de la regidora de cultura,  que diu que la font no quedaria bé a la nova façana de Can Teresa, com si la façana fos el bé històric a protegir...

 Polítics i tècnic hem tingut que dedicar hores  a un tema senzill i encara ....

 (Segueix)

Incompliments. Preguntes i respostes de setembre i 2.

Alternativa | 15 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

- El contracte amb la fundació Natura Park no es troba ja fa temps caducat? Demanem l’Ajuntament demani a  la fundació obrir la seva canera de trànsit al públic, per fomentar l'adopció i autoritzi l'entrada als voluntaris que s'ofereixen a passejar i donar una mica de companyia als animals albergats (tot esperant sacrifici).

La regidora de medi ambient va confirmar que està caducat i que s’està preparant el plec per treure a licitació aquest servei. Una irregularitat que s'ha de solucionar ràpid.

 Veure article anterior sobre aquest tema. En aquest moment hi ha convocada una manifestació   el dissabte 20 d'octubre a Natura Parc, a Alternativa per Pollença fem nostres les peticions que fan els organitzadors de la manifestació:

.- Quines actuacions s'han fet en el tema de barreres arquitectòniques?

Va contestar el regidor del area de serveis que s’han fet diverses actuacions al parc de Pollença, Policia, via circumval·lació, oficina turisme, Cecilio Metelo amb Via Pollentia...

Insistim en el que hem dit sempre; cal sistematitzat el procés (pla bàsic d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques) i donar qualque pas per  reactivar la plataforma per l’eliminació de les barreres arquitectòniques. Pensam que aquest és el compromís al que es va arribar quan es vas aprovar els pressuposts i no s’està fent.

.- Quan publicaran les bases del  borsí d'interins d'auxiliar de clínica de la Residència?

El batle va respondre que han de resoldre un dubte legal sense especificar més per fer-ho.

.- Com  es troba la qüestió de l’herència del local del Bar Caty a favor de l'Ajuntament.

El batle va contestar que ja s’havia arribat a un acord amb dos hereus amb l’altre no... i que havia un retard amb la documentació i per un  conflicte entre els missers...

Vam fer tota una sèrie de preguntes sobre incompliments al plec de condicions de la neteja viaria i vam comprovar que al manco s’incompleixen tres articles. Veure article anterior sobre el tema.

.- Quan se crearà l’apartat de neteja viària vinculat a la pàgina web  amb dades obertes al públic com diu l’article 7 del plec de condicions? Quan publicaran a la pàgina web municipal la memòria de l’any 2011 de l’empresa de neteja viaria? (article 57)

El regidor de servei va dir que era un tema pendent de revisió, però que en aquest moment el web i facebook funcionen bé a l’hora de recollir queixes. En octubre es publicarà la memòria del 2011 i en gener la memòria del 2012. Un article incomplit. Animam als ciutadans a que facin arribar les seves queixes i enhorabones sobre el servei de neteja a la pàgina web i al  perfil de facebook de l’Ajuntament.

.-Per què han desaparegut diverses papereres (al carrer Mestre Albertí del Port, al costat del claustre...) ?  L’empresa de neteja viària ha  presentat l’estudi sobre el nombre de papereres com diu l’article 42 del plec de condicions? Si la resposta és sí ens podien facilitar una còpia.

El regidor de servei va contestar; Les papereres s’han reubicat molt a prop no han desaparegut, s’han col·locat 87 papereres noves... Encara resten papereres per col·locar. Del estudi no va dir res, altre article incomplit

.- Quina empresa fa el seguiment de la contracta de neteja viària? (art 41)  Quina empresa fa les campanyes de sensibilització i comunicació? (art 56).

El regidor de servei va contestar que no hi ha empresa de seguiment, que pensaven que era el personal de l’Ajuntament el que havia de fer el seguiment a canvi l’UTE havia de contractar més gent. La campanya de sensibilització la va fer Gram.  O sigui un altre article incomplit.

 


De la sèrie "fauna cavernícola" dibuix original de Miquel Trías.

 

Els que maneguen els doblers del comú també ho saben fer bé; voltros els esquerranosos mal cervellats podríeu pensar que els doblers que aboquen ací, aquí i allà es tuden, podeu posar, n'hi ha que els repleguen, i majorment són dels seus…

 

 

 

Espanyolitzar

Alternativa | 14 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Quina iniciativa més simpàtica ha endegat la caverna, espanyolitzar els catalans! si també es pogués fer amb alemanys, francesos, americans USA, quin país més meravellós que seria Espanya! Mentre s'ho pensen voldria apuntar algunes idees per al temari espanyOLÉ: la filosofia subjacent hauria d'esser la de a nuettro estilo i manera, a partir de la dialèctica dels punys i les pistoles, sempre amb l'objectiu final de fer dels espanyols mitat monques, mitat sordaos, com en els bons temps en què anaven por el Imperio asia Dios.

 

 

Cal valorar el festival del 2012....Junta del 7 setembre 2012

Alternativa | 13 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Resum de la Junta de Govern de 7 de setembre, a la que no van poder assistir els regidors de la Lliga

 - Disciplina urbanística.

Continuam a l’espera d’una reunió de portaveus per tractar aquest tema.

- Dació de compte de resolucions de Batlia relatives a la incoació de dos expedients disciplinaris i sancionadors per infracció urbanística:

- Dació de compte de resolucions de Batlia relatives a la resolució d’expedients  sancionadors per infracció urbanística.

- Decret núm. 733/2012.- Exp. 17/10. Imposició d’una sanció de 76.701,46 € per  la construcció d’un habitatge i piscina.. 

-  Decret núm. 734/2012.- Exp. 27/11. Imposició d’una sanció de 3.986’98 € per la construcció d’una barbacoa.

- Decret núm. 809/2012.- Exp. 29/09. Imposició d’una sanció de 6.667’75 € a cada un dels reponsables, per la construcció d’un habitatge amb una bugaderia.

- Decret núm. 837/2012.- Exp. 13/04. Imposició d’una sanció de 20.902 € per la construcció d’un habitatge.

- Decret núm. 838/2012.- Exp. 16/05. Imposició d’una sanció de 25.678’75 € per la construcció d’un habitatge amb porxada i terrassa descoberta .

- Decret núm. 839/2012.- Exp. 46/05. Imposició d’una sanció de 110.552’88 € per la construcció d’un habitatge i piscina

- Decret núm. 840/2012.- Exp. 46/10. Imposició d’una sanció de 59.017’37 € per la construcció d’un habitatge executat en un 57’45%,.

- Decret núm. 841/2012.- Exp. 29/11. Imposició d’una sanció de 3.793’44 € per la construcció d’una piscina a la parcel·la  .

- Decret núm. 842/2012.- Exp. 48/11. Imposició d’una sanció de 13.858’84 € per la construcció d’una piscina  i una dependència annexa.

Vam aprovar la proposta del Regidor delegat d’Educació i Serveis Sra. Martí Roca Olivieri mitjançant la qual proposa l’aprovació del pressupost corresponent a la instal·lació d’aire condicionat i calefacció a l’edifici multifuncional “Miquel Capllonch” del Port de Pollença, tot tenint en compte el trasllat de l’escola d’adults a dit emplaçament pel present curs 2012/2013.  Vist l’expedient tramitat a l’efecte així com els pressuposts aportats, resultant ésser l’oferta més ventajosa la de l’entitat Elèctrica Bona Llum, SL. per un import total de 7.662 euros (IVA exclòs) de conformitat amb la proposta i el pressupost adjunts.

Vam ratificar l’acord adoptat en sessió celebrada dia 3 de juliol de 2012 i aprovar el tràmit d’audiència en relació a les al·legacions presentades per l’anterior director artístic del festival el Sr. Joan Pons Alvàrez, en representació de l’entitat IDREV SOCIETAT CIVILL’acord en qüestió va ser el rebuig d’una factura per un import de 10.300 € (IVA inclòs, menys IRPF) en concepte de liquidació per a la Direcció Artística 201; A la vista de les quantitats pagades al llarg de l’exercici 2011, tant en concepte de desplaçaments i allotjament, com d’honoraris de direcció artística, tenint en compte que l’import de 19.500 € previst al contracte adjudicat dia 1 de juliol de 2011 correspon a quantitats màximes a percebre, i a la vista de l’informe de la Sra. Plomer que detalla tot un seguit d’incompliments de les prestacions contractuals .../... no cal abonar noves quantitats a l’entitat “IDREV SC” en relació al contracte de referència i per tant s’hauria de rebutjar la factura presentada en concepte de liquidació .../...”.

Fins al 2011 l'anterior director artístic no va tenir contracte i es veu que el contracte del 2011 no ha estat exempte de problemes. Continuam a l’espera de la reunió promesa per la regidora de cultura del Festival 2012 per fer una valoració del mateix i començar a pensar en el Festival 2013. Cal valorar del nou format del Festival, la feina del director artístic, com ha afectat a l'àrea de cultura, els patrocinadors, les hores extres, el balanç econòmic...

Es va donar compte una nota  de l’Interventor municipal i es va acordar comunicar-la a l´Inspector de la Policia Local; la mateixa advertia que el sistema de torns implantat a la Policia Local de Pollença, dona com a resultat amb caràcter  general, una jornada inferior a les 35h. setmanals i demanava prendre tota una sèrie de mesures resultat de la Llei 2/2012 per evitar pagaments indeguts a les nòmines dels funcionaris afectats.

Vam aprovar l’expedient per a la contractació administrativa de serveis de retirada i tractament de residus de vehicles abandonats  a proposta de la Regidora delegada de Turisme, Medi Ambient i Policia

Vam aprovar a proposta de la Regidora delegada de Turisme, Medi Ambient i Policia Local  l’adquisició d’un vehicle per a la policia local. Vist l’expedient tramitat a dit efecte i atès que, dels pressuposts presentats, l’oferta més econòmica és la presentada per l’entitat “Citycar 2000” M.T. Serveis de l’Automòbil SL.  per un import de 16.515’73 € (IVA exclòs), mitjançant contracte menor.

-Es va fer la dació de compte del decret de batlia núm. 834 de dia 30 d’agost de 2012 relativa a l’aprovació dels plecs i licitació del contracte administratiu de serveis d’activitats aquàtiques i socorrisme a les dues piscines, coberta i descoberta.

- Vam aprovar l’expedient per a la contractació administrativa de SERVEIS INFORMÀTICS a proposta del Regidor delegat de Recursos Humans, OAC i Noves Tecnologies

- Vam aprovar a  proposta de la Regidora delegada d’Hisenda i Cultura la convocatòria de subvencions de l’àrea de Cultura per a l’any 2012 per realitzar projectes culturals i a les bases que han de regir-la. 10.000. 

- Vam resoldre nou expedients sancionadors amb sancions de 900 € per la comissió d’una infracció de residus i sòls contaminats (cotxes abandonats).

-Vam resoldre dos expedients sancionadors (60 a 150 euros)  per la comissió d’una infracció administrativa de protecció d’animals que viuen a l’entorn humà.

- Vam resoldre tres expedients sancionador s(150,25 - 180 euros)  per la comissió d’una infracció administrativa  de la neteja de les vies públiques i de la recollida de residus sòlids urbans.

- Vam resoldre dos expedients sancionadors (50 a 120 euros)  per la comissió d’una infracció administrativa de l’ordenança municipal d’animals domèstics.

 -Vam resoldre denegar la sol·licitud presentada pel psicòleg municipal relativa a l’abonament de l’import d’un mes de la retribució íntegra atès que la sentència ferma de dia 9 de maig de 2012 no reconeix el dret al gaudi d’aquest complement, de conformitat amb l’informe jurídic emès a l’efecte. 

Endavant SÝlvia, Robert, Guillem i David.

Alternativa | 12 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir van ser absolts na Sílvia, en Robert, en Guillem i en David, militants independentistes que després d’uns incidents a la Diada de Mallorca del 30 de desembre de 2010 foren acusats d’ultratge a la bandera espanyola, delicte d’atemptat a l’autoritat i lesions. Unes acusacions que suposen una petició de 9 anys de presó i 13.000 euros en indemnitzacions i multes per part de la Fiscalia. Una acusació que era una autèntic despropòsit amb contradiccions i sense concordança entre la versió de la policia i els testimonis. De fet, els quatre encausats formaven part del servei d’ordre de la manifestació i mai van conxorxar per cremar la bandera ni molt menys agredir els agents. Al seu moment abans del judici a Alternativa per Pollença vam donar el nostre suport als quatre imputats (veure article)

La sentència indica que no s’ha pogut demostrar ni “que els acusats concentrats haguessin planejat cremar la bandera, ni tampoc haguessin acordat impedir que la policia ho pogués evitar” ni tampoc “que els acusats llencessin cadires i taules contra els agents, ni els empenyessin cap a la massa, fent-los caure a terra”.

Volem expressar la nostra alegria  per que s'hagi fet "justícia". Com no podia ser d'una altre manera. Ens alegra de que tot hagi acabat bé. Ara només queda seguir lluitant cap a una gran transformació que no permeti casos com el que ha succeït injustament.

Informació completa a contrainfo.cat.

 

 La CUP (Candidatura d'Unitat Popular), Alternativa per Pollença i Bloc per Felanitx vam donar suport i demanar l'absolució per na Sílvia, en Robert, en Guillem i en David.

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb