URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

És llegítima la violència de la policia antiavalots?

Alternativa | 03 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Article del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Diuen que una imatge val més que mil paraules. Tots hem vist la brutal repressió policial que es dona sovint en les manifestacions, com la que patiren els estudiants valencians i ara els del 25-S. Les imatges parlen i les hem vistes moltes vegades. Jo me deman: Són els policies d’una pasta diferent de qualsevol ciutadà? Quan un es fa policia si fa per ajudar a la polis (ciutat i els ciutadans) o per tenir una quota de poder? Hi ha ja un subconscient violent i la seva preparació reforça la agressivitat i prepotència latent? Quan ens posen un vestit de soldat o policia, ens carreguen d’armes i escuts ens fa sentir poderosos i ens podem convertir en animals ferotges? Qualsevol faria el mateix i repartiria mansiules a raig i roi sense eima en una manifestació? Té dret un policia a pegar en tota l’ànima a un manifestant que reclama pacíficament el que sigui? El que una protesta pacífica, mal no tengui el permís oficial, autoritza a la policia a repartir branca a les totes? Té dret la policia a pegar a una persona, mal sigui delinqüent, quan ja el té en terra dominat?...És curiós que sempre sigui el ciutadà comú el qui rep les bufetades, sigui per protestar contra la crisi, sigui per criticar l’oficialitat, sigui per reclamar un dret, sigui per defensar una idea contraria al poder establert... La policia sol defensar al poder i els poderosos; són ells els que la comanden. No record haver vist mai que la policia l’emprengués a bastonades contra les manifestacions clericals de la dreta. No sé que s’hagi castigat mai a un policia antiavalots per haver etzibat una bona cinglada indiscriminada al que té davant. I ai del pobre que s’atreveixi a tornar-se. No passeu ànsia sempre se justificarà amb la il·legalitat de la manifestació, els drets dels ciutadans que no participen a la manifestació, a l’agressió dels manifestants... Ja se sap,  el populorum no sol tenir raó, a no ser quan està d’acord amb els que comanden.

Un mínim democràtic; número de placa ja!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb