URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preguntes i respostes de setembre.1

Alternativa | 09 Octubre, 2012 22:03 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 Preguntes i respostes del darrer ple

1.               Quan pensen fer una reunió de la Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi que va ser aprovada per unanimitat al ple d’abril? Ens estam cansant de fer aquesta pregunta sense obtenir resposta.

Una vegada més el regidor de Serveis Socials semblava oblidar contestar a aquesta pregunta... Després de recordar-li la mateixa va dir “Ens hem de posar ja” Genial cinc mesos i encara esperam. La incapacitat de l’equip de govern per complir els acords del ple comença a ser més que preocupant i cal que els grups de l’oposició adoptem alguna mesura al respecte.

Sorprenentment va afegir que  en principi no hi ha gran problemàtica segons serveis socials. Ja és hora que es faci aquesta reunió i comprovar amb dades a  la mà si quina és la situació real.

2.               S'ha fet un seguiment de com afecten les llistes d'espera dels distints hospitals de l'illa als pollencins? Per exemple deu mesos en oftalmologia a l'Hospital d'Inca?

No vam obtenir cap resposta. Si no s’informen és normal que diguin que no hi ha problemes...

3.               El vestidors del camp de futbol de Port de Pollença estan en un estat molt deficient, hi ha alguna actuació prevista per arreglar-les.

El regidor d’esport va contestar que ja es va trobar aquesta situació, a més a més  ha hagut actes vandàlics. També va comentar que s’està elaborant un conveni amb els clubs de futbol per millorar el manteniment.

4.               La falta de transport públic al camp de futbol de del Port esta posant en perill la fusió dels dos clubs de futbol, com es troben les negociacions amb l’empresa de transport?

El regidor d’esport va dir que les negociacions no s’han començat, necessita unes dades dels clubs que encara no se les han donat. Posteriorment el regidor ens ha informat que ha demanat una reunió amb l’empresa de transport per parlar de la possibilitat d'augmentar freqüències i ampliar l’itinerari del trajecte Pollença - Port de Pollença i viceversa, ja que amb la fusió es necessita més servei.

5.-Al mes de març del 2011 la direcció insular de patrimoni històric va demanar informació del sistema hidràulic de Ternelles (a Alternativa vam demanar la incoació d’expedient de declaració de Bé d’Interès Cultural l’1 de desembre de 2010). Es va enviar aquesta informació? Ha hagut qualque comunicació més per part de Patrimoni?

El batle va contestar que aquest tema s’ha de resoldre amb la redacció del catàleg de patrimoni.

6.- Saben si existeix qualque projecte fet de realitzar una rotonda al creuer de la carrera de la Cala Sant Vicenç.

Va contestar el batle; no hi ha cap projecte, no li sona que es trobi al pla de carreteres.

7.- Quan es pintarà el pas de vianant a la rotonda de Can Berenguer per facilitar passar del nucli urbà al camí per a vianants? I a la Residència del Port de Pollença?

Respecte a la Rotonda de Can Berenguer va contestar el batle; la setmana passada vam anar amb els tècnics de carretera i amb l’inspector. A més de pintar s’ha de fer una rebaixa. A la llarga va dir que vol allargar el camí peatonal entre el port de Pollença i Pollença per la fàbrica. Es veu que el batle té molt clar el que vol fer a la fàbrica i el seu entorn, una pena que no ens informe de manera més completa a la resta de partits i els ciutadans... Ja no direm res del pacte de govern inexistent.

Respecte al pas de vianants davant de la residència  va dir que havia informes desfavorable per fer un pas de vianants, i que es faria una rebaixa per facilitar el pas i si els residents surten en grup s’avisarà als municipals per facilitar creuar la circumval·lació. Ja s’ha fet aquesta rebaixa.


 

Els diferents nuclis del SEPC dels institus de Mallorca han convocat una vaga el proper dijous 11 d'octubre en el marc de la campanya 11x12. La campanya 11x12 és una iniciativa impulsada per diferents organitzacions estudiantils i juvenils de l'Estat Espanyol que planteja una jornada de mobilització des d'una perspectiva internacionalista i anticapitalista.

Més informació sobre la campanya i manifest consensuat entre les diferents organitzacions i sindicats: http://11x12.wordpress.com/

 

 

 

 

Un disbarat evitat

Alternativa | 09 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir a Ràdio Pollença el batle va anunciar la renúncia definitiva i irrevocable de na Nora Tugores (número 6 de la llista del PP), a la seva contractació com secretària del batlle, càrrec de confiança. Ens congratulam d'haver  evitat aquest disbarat no només econòmic sinó també étic

A la seva intervenció a la ràdio municipal el batle va ser incapaç de reconèixer la gran ficada de pota que era aquest nomenament a dit, a pesar de que llevat del PP tots els partits hem exposat públicament la nostra oposició a aquesta contractació, inclòs els seus socis de govern de la Lliga.

El batle a la ràdio va continuar defensant la necessitat de la contractació i s’ha presentat com una víctima. Un dels arguments utilitzat pel batle per justificar aquesta contractació és que a la plantilla i el pressupost existia aquesta plaça i que ningú s’havia oposat.  El batle oblida que al ple al que es van aprovar pressupost i plantilla a Alternativa vam  dir clarament que estavam en contra de qualsevol contractació de càrrecs de confiança;

... cal acabar amb els càrrecs triats a dit, fent d'acord amb el Conveni, proves selectives,de promoció interna...

Igualment no s’ens podia ocórrer que en plena crisi, i als pocs dies de llevar la paga de nadal als treballadors de l'Ajuntament, el batle volgués contractar a una persona externa, ni més ni manco que la número 6 de la llista electoral del PP; per ocupar una plaça que fa anys que es troba ocupada per una auxiliar administrativa del personal laboral d’obres. Ni na Francisca Ramon, ni en Joan Cerdà, ni en Tomeu (que ja va ser batle al 2006) van trobar necessari contractar a una persona externa per complementar o substituir a l’actual secretària. A la situació actual de crisi i retallades fer una despesa extra per “gestionar temes de protocol i comunicació” ens semblava i ens sembla una barbaritat. 

Ara esperam que abans de prendre decisions com aquestes el batle consulti a la resta de grups polítics, i que es governi des del consens i no per decret. 

De tot aquest tema ens congratula la unitat de la resta de partits, excepte el PP, a l’hora d’oposar-se públicament a aquesta contractació però ens preocupa la falta de comunicació entre els dos partits governants. Ja no es tracta de que no hagin publicat el seu pacte de govern, es tracta de que sembla que no ja no existeix un equip de govern com tal  si és que un dia va existir...

 En definitiva ens preocupa que aquest tema s'hagi tancat en fals i que el batle no hagi  fet una mica d'autocrítica.Ens hagués agradat una rectificació des de la reflexió i no des del victimisme irreal

Els contractes a dit han de passar a la història.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb