URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Han de renunciar a la paga extra de Nadal

Alternativa | 11 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Ara que a l’Ajuntament s’ha llevat la paga extra de Nadal als treballadors consideram que els polítics que la cobren (els que tenen dedicació exclusiva) i els càrrecs de confiança municipals  han de ser solidaris amb el conjunt de treballadors i renunciar a la seva paga extra.

_____________________________________________________________

Al darrer ple quan en compliment del decret del govern central es va aprovar llevar  la paga extraordinària de Nadal al personal de l’Ajuntament, amb el nostre vot en contra, diferents grups de l’oposició vam demanar si el batle, els regidors amb dedicació exclusiva i els càrrecs de confiança renunciarien a la seva paga extra de Nadal com ha succeït a altres institucions públiques (Algaida, Terrassa, S. Fruitós, Ontinyent, Santa Coloma, Roses...).  El batle va contestar que la seva situació era diferent als funcionaris i treballadors de l’Ajuntament i que no renunciarien a la paga extra de Nadal.

A Alternativa per Pollença ens sembla que la renúncia per part del batle, els regidors i els càrrecs de confiança a la paga de Nadal és una mesura necessària justa i solidària amb el que els treballadors municipal  han patit i hauran de patir per manament del govern central del PP, una modificació severa de les condicions de treball: augment de la jornada de treball, reducció del nombre de dies de vacances, lliure disposició o naturalesa similar; limitació de la possibilitat de complementar les retribucions en cas de baixa per incapacitat temporal; i suspensió  de la paga extra del mes de desembre.

Consideram que com a mesura de solidaritat amb els treballadors de l’Ajuntament,  el batle, els regidors amb dedicació exclusiva i els càrrecs de lliure designació han de renunciar a la paga extra de Nadal i demanam que els romanents que aquesta mesura de renúncia a la paga extra, es destinin a l’àrea de serveis socials.

A la vegada consideram que els tècnics municipals han de cercar  fórmules per minimitzar l’impacte sobre la capacitat adquisitiva dels treballadors de l’Ajuntament de les mesures dictades pel govern central .   I els tècnics del Govern Balear, Consell de Malllorca i de Federació d'Entitats Locals de les Illes balears (FELIB) han d’estudiarla possibilitat de dur a terme una compensació extraordinària tal i com ja han aprovat algunes administracions públiques d’altres comunitats autònomes (Navarra, Euskadi...).

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb