URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'espanyolització

Alternativa | 20 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui doble ració ; article de Mariano Moragues i  reflexió i dibuix original d'en Miquel Trias. No donam abast per publicar tots els dibuixos d'en Miquel i és que aquests governants donen molt de joc. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

L’espanyolitzar ve d’enrera ferm

Hi ha un esplet de documentació i llibres sencers que repleguen els testimoni de l’anticatalanisme i els mitjans de comunicació estan mesells de verí i twits a balquena contra la llengua catalana i els propis catalans. Per tant, el Ministre Wert, quan diu que s’ha d’espanyolitzar l’educació,  és sols un graó més dins la llarga cadena històrica del mateix. Fins i tot li hem d’agrair que faci d’altaveu, sense mastegar fesols, d’un objectiu del Govern de Rajoy, que l’ha recolçat i el Rei, sols li ha dit que “no ha de presumir de voler espanyolitzar Catalunya”, en altres paraules, que ho faci, però sense fer-se’n gros. La cosa va començar a la descarada amb el decret de “Nova Planta” de Felip V (1714) “borrándoles de la memoria a los catalanes todo aquello que pueda conformarse con sus antiguas tradiciones, ussáticos, fueros i costumbres”. Per acurçar, pegarem un bot a 1906 quan la publicació militar “Ejército y Armada” deia: “Hay que castellanizar Cataluña. Hay que pensar en español, hablar en español y conducirse como español de grado o por la fuerza. El soldado y el marinero catalán deben ir a servir a otras regiones de España, para frecuentar otro trato y adquirir otros hábitos y costumbres”. En Franco segueix en les mateixes, el 1939 ho deixà clar: “La unidad nacional la queremos absoluta, con una sola lengua, el castellano y una sola personalidad, la española”. El ministre Wert és sols un continuador, sense eufemismes, d’una política estatal, que té darrere la FAESLa Razón, El Mundo, ABC, Intereconomia, Delgados i Bauzás, amb la guarda d’escolans dins el nostre parlament,  Círculo Balear, etc.etc. I qui no veu la endemesa injusta i bruta que ens fan va amb el cap tapat i té ulls de poll al cervell. 


 S'ho mereixen 

Ja ho crec que aquests polítics —tan intel·ligents que dient bajanades aconsegueixen esser votats— es mereixen estar ben pagats i viatjar en primera i àdhuc en un palanquí entre aeroport i aeroport.  Què feriem sens ells? sense el seu lideratge, sense la seva guia, ens perdríem dins els fondals i esquetjars de la pobresa i la ignorància. No com ara que llurs brillants idees: vid les prebades de n'Aleco donant la culpa de la crisi a la  pensió mínima orba que cobren els jubilats, o aquella del general de brigada, mantenen l'economia i l'orgullnazional de l'estat als cims de les nacions més avançades: Uganda, Haití, Vanuatu etc.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb