URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No s'han adonat. Primera valoració i votació del ple.

Alternativa | 26 Octubre, 2012 06:43 | facebook.com twitter.com

Resum i primera valoració del ple d’ahir. Un ple que va acabar a les dotze de la nit sense temps per respondre les preguntes presentades per escrit.

Es va aprovar la nostra moció de supressió de les pagues extra de Nadal dels polítics municipals i la part proporcional del sou, dels que no tenim paga extra per destinar aquests doblers a l’àrea de serveis socials. L’aprovació va ser possible amb els vots a favor de tots els grups de l’oposició ja que l’equip de govern va ser incapaç d’entendre la necessitat d’aquesta mesura.

Respecte a la nostra moció per habilitar zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia la vam retirar davant de la política bruta de la regidora de medi ambient

Tot plegat demostra que encara hi ha polítics que no s'han adonat que són els primers que han de donar exemple i que la seva feina és cercar el millor pel bé comú.

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 31 de maig de 2012    

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 de juny de 2012    

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 25 de juliol de 2012    

Es va aprovar per unanimitat  amb petites matisacions.

4.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal d’obres menors.

Aprovada amb la nostra abstenció.

Evidentment estam d’acord amb agilitzar els tràmits per fer obres menors, però consideram que a l’ordenança cal diferenciar més diferents tipus d’obres menors i  contemplar que un particular pugui fer feines com pintar l’interior de la seva casa. Ens vam abstenir i farem l’al·legació corresponent.

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la declaració de no disponibilitat dels crèdits destinats a la paga extraordinària de Nadal de la Fundació Escola de Música de Pollença; de l’Institut Municipal Ràdio Pollença i del Patronat Residència Social Santo Domingo

Aprovada amb el vot a favor de PP, Lliga i UMP, abstenció de CiU i vot en contra d’Alternativa, PSOE,PSM i Esquerra.

Una vegada més vam votar en contra d’una injustícia imposada pel govern central del PP. Tenim un govern incompetent i covard que només fa el més fàcil o carrega contra els més dèbils. Hi ha alternatives com fa poc ha recordat el sindicat de tècnics d'Hisenda Gestha El frau fiscal i laboral -economia submergida- assoleix a Balears els 1.000 milions d'euros anuals. Les retallades actuals recauen sobre els sectors més dèbils mentre el Govern de les Balears renuncia a la recaptació de l'impost sobre el patrimoni.(notícia)

6.- Declaració institucional de suport a les cooperatives 2012

Aprovada per unanimitat.

L’any 2012 ha estat declarat per les Nacions Unides com l’any internacional de les cooperatives. Com vam dir resulta sorprenent que aquesta declaració arribi quan només ens resten poc més de dos mesos del 2012. Per altra part tot el nostre suport a les cooperatives, i esperam que aquesta declaració institucional no sigui només un paper i després es tingui en compte en temes concrets, com es va ressaltar al debat a Pollença hi ha una cooperativa tan important com la Cooperativa pagesa de Pollença o la cooperativa que gestiona l’escoleta de la Gola al Port de Pollença.

7.- Moció de sol·licitud al Consell de Mallorca per a l’adopció de l’acord/resolució que pertoqui respectes les obres de l’Ajuntament de Pollença incloses en el Pla d’Obres i Serveis 2011 i Pla Plurianual 2011-2012-2013 i 2014.

Aprovada amb el vot en contra d’UMP.

El PP va dir al suprimir Tele Mallocaca que els recursos estalviats s’utilitzarien per reforçar el Pla d’Obres i Serveis, no només no l’ha reforçat sinó que l’ha eliminat al 2012 i a Pollença tampoc volen fer efectiu el Pla del 2011 .es pensava reformar Ca'n Llobera i millora de l’accés i aparcament al poliesportiu de Pollença. El PP de Pollença és submís a les polítiques del seus coreligionaris del  Govern i el Consell però a la inversa es produeixen continues decisions que perjudiquen a Pollença (zero euros per al Festival, zero euros recuperats del pressupostat per l’auditori i ara de moment zero euros pel Pla d’Obres i Serveis.

La veritat que en aquest moment el millor seria eliminar un Consell de Mallorca que només serveix per importar fems.

Respecte al vot d’UMP en contra d’aquesta moció per protestar contra la manca d’inversions al Port de Pollença resulta totalment incoherent ja que ells van votar a favor de les inversions del POS del 2011 a Pollença.

8.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE i ERAM de solidaritat i per minimitzar l’impacte de la retirada de la paga extra de Nadal .

Aprovada amb els vots a favor d’Alternativa, PSOE,CiU,UMP,Esquerra i PSM, abstenció de la Lliga i vot en contra del PP.

Un llarg debat on l’equip de govern es va centrar en defensar que cobraven molt poc i que fan molt bona feina, aprofitant també per retraure nòmines de la passada legislatura i indirectes a regidors de l’oposició per cobrar més dels que mereixen i a funcionaris de l’Ajuntament per tenir alguns drets socials... Pensam que aquest no era el debat. Per a nosaltres és totalment immoral decidir llevar la paga extra de Nadal als funcionaris i treballadors i deixar la nostra paga igual. Els polítics som els primers que hem de donar exemple, la pena és que hem tingut que ser nosaltres qui recordi coses tan obvies a l’equip de govern.

Amb l’aprovació de la moció es suprimeixen les pagues extra de Nadal dels polítics municipal i la part proporcional del sou, els que no tenim paga extra. Aquests doblers es destinaran a l’àrea de serveis socials.

9.- Moció presentada pel grup municipal A per habilitar zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia.

 Veure article

Vam retirar la moció davant de la política bruta de la regidora de medi ambient que va recuperar una tàctica habitual a  la nefasta legislatura passada.

Aquesta moció la vam registrar l’11 d’octubre, dues setmanes abans del ple, el divendres 19 va ser la comissió informativa, però  va ser  el mateix dia del ple quan l’àrea de medi ambient va treure una nota de premsa en la que desqualificava i qüestionava la nostra moció, dient que fa mesos que treballaven a aquest tema. La pregunta és per què la regidora de medi ambient recordam que amb dedicació exclusiva no va tenir temps entre l’11 i el 24 d’octubre per millorar i consensuar la moció... Això simplement és actuar de mala fe i no pel bé comú.

10.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; UMP i ERAM relativa a allargar la ruta de la Pedra en Sec fins a la Cala Sant Vicens.

Aprovada per unanimitat.

A la moció s’havia afegit, entre altres, la nostra proposta de que la gestió del refugi fos pública, però avui el Consell  inicia la privatització del refugi de Pollença i del refugi de Can Boi (Deià) (veure article premsa). Una vegada més es va demostrar la manca de comunicació entre el batle i el Govern i el Consell, i com el PP de Pollença vota a favor de mocions a les que no creu ni té cap intenció de fer complir. Una estafa als ciutadans.

I la privatització un altre argument per eliminar un Consell de Mallorca que només serveix per importar fems.

11.- Moció presentada pel grup ERAM a favor del dret a decidir com a poble cap a l’estat propi i de suport a l’Assemblea Nacional Catalana de Mallorca

Aprovada amb el vot en contra de PP-UMP i abstenció de la Lliga.

Esquerra va acceptar les nostres esmenes, del PSOE i CIU i va modificar la seva moció. El que es va aprovar va ser:

L'Ajuntament de Pollença donarà el seu suport a totes les comunitats autònomes que decideixin iniciar el procés de constituir-se com a estat propi, prèvia consulta a la ciutadania de cada territori, confiant que les Illes Balears sigui una d'elles.

L’Ajuntament de Pollença manifesta el ple suport a totes aquelles iniciatives de la societat civil i/o institucions, orientades i desenvolupades democràticament i pacíficament, que fomentin la informació, la consulta popular i la concreció del dret a decidir de les persones i els pobles, a l’hora d’avançar cap a l’estat propi.

L’Ajuntament de Pollença apel·la a l’esperit cívic de la Unió Europa, inclòs l’Estat espanyol, per tal que permeti que els ciutadans de les Illes Balears, i dels diferents pobles de l’Estat espanyol, puguin decidir el seu futur com a poble.

12.- Moció institucional per la defensa de principis en la propera conferència de negociació del Tractat sobre el Comerç d’Armes

Aprovada per unanimitat.

13.- Dació de compte de la liquidació del Pressupost General de l’Ajuntament de Pollença de l’exercici 2011 .

Aquest punt  no es votava, quan ens facin arribar la liquidació la publicarem


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb